De Meyer Werf & Emssperrwerk

08:30 uur
Onze luxe touringcar, voorzien van airco, bar en toilet, staat voor en uw gasten hebben de tijd om in te stappen. Aansluitend vertrekt u richting Duitsland. Indien gewenst zorgen wij voor koffie of thee aan boord met voor iedereen een grote verse gevulde koek van de bakker. Kosten ca. € 3,00 per persoon; toeslag voor 2e kopje is € 1,00 p.p.

10:45 uur
U bent inmiddels aangekomen bij het Emssperwerk/Eemskering; de kering die de werf voor cruiseschepen in Papenburg mogelijk maakt!

U wordt hier eerst ontvangen in het moderne informatiecentrum waar u een videopresentatie te zien krijgt en waar de uitleg volgt met een werkend schaalmodel. Daarna gaat u o.l.v. de deskundige gidsen naar buiten om daar het Sperrwerk te bekijken (buitengedeelte duurt ca. 15 minuten). De gidsen zijn Duitstalig maar men beschikt over een Nederlandstalige gids die men
onder voorbehoud zal proberen in te zetten. Deze bezienswaardigheid is vergelijkbaar met de Nederlandse Deltawerken, het betreft grootste stormvloedkering van Duitsland.

13:00 uur
In Papenburg aangekomen wordt u op een gezellige locatie hartelijk ontvangen met een lekker lunchbuffet: Appelsap, sinaasappelsap en koffie, thee of melk, roerei gekookt ei en warme worstjes, diverse soorten worst en ham, kaasplankje met fruit, worst- en eiersalade, zoetbeleg, yoghurt, kwark en cereals en diverse soorten brood en boter.

14:30 uur
Bij de Werf aangekomen is het dan tijd voor een reis door de indrukwekkende wereld van de Oceaanreuzen!

Papenburg is de thuishaven van de grootste cruiseschepen. Tijdens uw bezoek aan de MEYER WERFT ervaart u van dichtbij, hoe de mooiste en meest luxe oceaanreuzen van de wereld worden gebouwd.
De Meyer Werft is een SUPER MODERN BEDRIJF met een traditie van meer dan 200 jaar. Met meer dan 375 m lang, 75 m hoog en 125 m breed behoort het overdekte bouwdok van de werf tot de grootste ter wereld. Cruiseschepen als de „Homeric“, „Mercury“, „Aurora“ en „Radiance of the Seas“ zijn hier van stapel gelopen, en hebben de werf wereldberoemd gemaakt.

U krijgt eerst een interessante ca. 30 minuten durende uitleg (in het Nederlands, indien mogelijk) waarbij u alles over de werf en zijn geschiedenis, de schepen en de overtocht van de boten over de rivier de Ems te horen krijgt.  Daarna gaat u zelf op pad en kunt u o.a. vanuit de 2 bezoekersgalerijen de bouw van de cruiseschepen op afstand volgen. U eindigt uw bezoek aan de werf met een kijkje in het bezoekerscentrum en de Meyer shop.

16:30 uur
Op een gezellige locatie staat een heerlijk Duits verrassingsbuffet voor u klaar:
koude gerechten: vlees-, vis- & gevogeltegerechten met passende sausjes en lekkere salades
warme gerechten: vlees, vis en gevogeltegerechten met keuze uit verschillende groente- & aardappel- gerechten
Dessert: verrassings–dessert; laat u verassen door de kok!

Uiteraard zijn er ook nog andere mogelijkheden, bijvoorbeeld het Maritiem Buffet:
koude gerechten: diverse soorten vis met passende sauzen, salades, partyfrikadellen, gevulde eieren, kaasplank met fruit, baguettes, boter en kruidenboter
warme gerechten: ‘snirtjebraten’ met een uiensaus, gebraden varkensfiletsteaks met een zachte roomsaus, rode baars en scholfilet op een bedje van roomspinazie, diverse groente- & aardappelgerechten
dessert: rode vruchten met een zachte vanillesaus en ‘Herrencreme’
Voor dit buffet betaalt u een toeslag van ca. € 5,50 p.p.

18:30 uur
Vertrek huiswaarts.

20:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
40 – 49 personen € 79,50 per persoon
50 – 62 personen € 74,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag. Iedereen dient in het bezit te zijn van een geldig reisdocument.

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar met airco, bar en toilet
* entree en rondleiding Emssperrwerk
* entree en presentatie Meyer Werf o.l.v. Nederlandstalige gids
* lunchbuffet inclusief drankjes als beschreven
* dinerbuffet als beschreven (excl. drankjes)
* Duitse belastingen
* verzorging van de chauffeur

Foto 2 + 4 Papenburg Marketing GmbH