Mosselen & Nostalgie

09:00 uur   
Onze luxe touringcar, voorzien van 50 zitplaatsen (eventueel is een grotere touringcar met 60 zitplaatsen ook mogelijk) en airco & toilet staat voor en uw gasten hebben de tijd om in te stappen.
Aansluitend vertrekt u richting Zeeland. Uiteraard kunnen eventuele rollators en opvouwbare rolstoelen gewoon mee in de bagageruimte onderin de touringcar.

11:00 uur
Verwachte aankomst bij het historisch Museum De Bevelanden.
Hier wordt u welkom geheten met een kopje koffie of thee en heerlijke Zeeuwse Bolus, door mensen in de streekdracht! Terwijl u geniet van de koffie geven zij uitleg over hun kleding en beantwoorden zij uw vragen. Het museum is gevestigd in een voormalig klooster dat ook dienst heeft gedaan als weeshuis.

Na het verhaal over de wezen wordt het museum bezocht met o.a. ‘De Nachtwacht van Goes’ en een ondergelopen etage over de verwoestende watersnoodrampen van voor 1953.
Een leuke rondleiding is tevens inbegrepen! Het museum beschikt over een modern ingericht museumcafé met 50 zitplaatsen, een lift en het museum is rolstoelvriendelijk.

13:00 uur
Uw gasten hebben vrije tijd in het mooie centrum van Goes waar zij de lunch op eigen gelegenheid kunnen gebruiken.

14:30 uur
Vertrek naar Yerseke.

15:00 uur
Tijd voor een een leuke en boeiende Mosseltocht mét vis Demo!
Met een voormalig kokkelvissersschip varen wij naar het gebied in de Oosterschelde waar ‘het zwarte goud’ van Yerseke ligt opgeslagen en demonstreren de vistechniek van de mosselen! Vanaf 2000 laat men de gasten het proces van mosselzaad tot consumptie mossel ontdekken. Bij het demonstreren van de vistechniek, met een kleine mossel kor, ontdekken we ook wat er op de bodem van de Oosterschelde leeft, de vangst komt namelijk op een uitzoek tafel te liggen en u gaat deze vangst onderzoeken! Van krabben en wieren tot zeesterren!

We varen ondertussen ook over het ‘verwatergebied’ van de mosselen waar u ze, bij een bepaald getijde, op de bodem kunt zien liggen, en wij laten u zien waar de mosselen uiteindelijk “aan wal” komen voor de verwerking in de fabrieken. Heeft u ooit een rauwe mossel gegeten?.. indien voorradig laten wij u deze zeker proeven! Kortom, een beleving!

Wat is inbegrepen ?
Uitleg over het onderwater leven, proeverij van de gevangen wieren, passagiers verzekering, informatie boekjes Nationaal Park Oosterschelde
Hapjes en drankjes zijn aan boord verkrijgbaar (eigen rekening).

16:30 uur
U bent weer terug aan vaste wal en uw chauffeur staat al klaar om u naar uw dinerlocatie te brengen.

17:30 uur
Op een gezellige locatie nabij Tholen staat het diner voor u klaar:
Soep van de dag
Zeebaarsfilet met een zachte vissaus OF ‘Wiener schnitzel’ met verse groenten, frisse salade en verse Zeeuwse Frietjes van het huis
Dame Blanche

Dit is een restaurant met een heel bijzonder thema, want de voorouders van de oud-presidenten van Amerika, Theodore en Franklin Delano Roosevelt en diens echtgenoot Eleanor Roosevelt zijn afkomstig uit dit dorpje! Het gezellige Zeeuwse plaatsje presenteert zich dan ook vol trots nationaal en internationaal als ‘Dorp van Roosevelt’. Overal in het restaurant hangen foto’s, portretten en inspirerende quotes van deze beroemde presidentsfamilie. 

19:30 uur
Vertrek huiswaarts.

21:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
35 – 39 personen € 103,00 per persoon
40 – 44 personen €   99,00 per persoon
45 – 50 personen €   95,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar met airco & toilet voorzien van 50 zitplaatsen
* entree en rondleiding met presentatie Historisch Museum Bevelanden
* 1 x koffie of thee met Zeeuwse Bolus
* mosseltocht met vis demonstratie op een boot die exclusief vaart voor uw gasten 90 minuten
* vrije tijd Goes
* drie gangen diner als beschreven (excl. drankjes)
* verzorging van de chauffeur