Museum Dansant & Dinercruise in de Biesbosch

12:00 uur
Onze luxe touringcar staat voor; uw gasten hebben de tijd om in te stappen. Eventueel kunnen opvouwbare rolstoelen en rollators mee in de bagageruimte. Aansluitend brengt onze chauffeur u via een leuke route naar het Brabantse Land!

14:00 uur
Verwachte aankomst bij Museum Dansant waar uw gasten, nadat u allen rustig bent uitgestapt, worden ontvangen met 2 kopjes koffie of thee en een Brusselse Wafel met kersen en slagroom!
Daarna volgt er een demonstratie en presentatie in cabaretachtige sfeer en kan er natuurlijk een dansje gemaakt worden in het Orgelpaleis! Tussen de bedrijven door is er voor iedereen een glaasje fris, wijn of bier of een lekker ouderwets advocaatje met slagroom!

Na de pauze is het tijd voor het  Kermismuseum dat op dezelfde locatie gevestigd is! Ga met ons mee terug in de tijd! Ook hier krijgt u een superleuke uitleg en brengt u een bezoek aan de kermis van 1920! In het kermisbezoek zitten diverse spelelementen waarin uw gasten een pluche beer, peperkoek etc. kunnen winnen.

Museum Dansant is een gegarandeerd succesvolle dagtochtbestemming voor iedereen die van nostalgie en dansen houdt.  Alles ademt de sfeer van een danspaleis uit begin 1900, met veel Jugendstil elementen. Een beleving van kristal en geslepen spiegels uit de tijd dat gezelligheid nog heel gewoon was! Alles draait en speelt, er wordt leuke uitleg gegeven met veel humor waarbij de groep gewoon kan blijven zitten, de presentatie gebeurt rondom hen heen en tussendoor kan er steeds heerlijk gedanst worden op de heerlijke muziek.

Blikvanger bij binnenkomst is het gigantische Mortier orgel, maar bij ieder dansorgel is wel een geweldig verhaal.  Zo is ook het unieke ‘Decap Robot Orgel’ een visuele belevenis, de robots trommelen, bewegen en spelen echt saxofoon…… werkelijk uniek en nog het enige orgel van dit type in Europa. Alles is rolstoelvriendelijk er is zelfs een ‘Drive in toilet’, dit prachtige invalidentoilet is al een bezienswaardigheid op zich!

16:00 uur
Tijd om weer in te stappen en aansluitend brengt uw chauffeur u naar de boot.

17:00 uur
Gooi de trossen maar los! De boot vertrekt!
U maakt een leuke 3 uur durende diner-cruise door de mooie Biesbosch.
Het Nationaal park de Biesbosch is een uitzonderlijk natuurgebied dat grote bekendheid en waardering heeft gekregen o.a. door zijn unieke landschap, brede en smalle kreken en spaarbekkens voor drinkwatervoorziening. De eeuwenoude getijdendelta heeft door de aanleg van de Deltawerken z’n grote getijdenwerking verloren maar het tijverschil bedraagt toch nog altijd zo’n 40 cm. Het natuurgebied is meer dan 8000 ha groot. Hier vind je dan ook nog bevers en talloze vogelsoorten. De beste manier om deze unieke plek te ontdekken is natuurlijk per boot!

Tijdens de vaart staat er een heerlijk diner dat deels in buffetvorm wordt gepresenteerd, voor u klaar:
Soep van de chef-kok (uitgeserveerd).
***
Hoofdgerechten buffet
***
Petit dessert (uitgeserveerd).

Drankjes gedurende de tocht zijn niet inbegrepen. U kunt een drankarrangement (excl. Buitenlands gedestilleerd) nemen inclusief feestelijk welkomstdrankje (voor het hele gezelschap) voor ca. € 19,50 p.p. Graag bij reservering doorgeven indien u hier gebruik van wilt maken. Consumptiemunten voor koffie, thee, bier, wijn of fris kosten ca. € 3,00 per stuk. Vanaf 15 personen kunt u zelf een datum bepalen, mits beschikbaar. Er zijn waarschijnlijk ook andere gasten aan boord maar uiteraard zit u met uw gasten bij elkaar. U kunt ook een eigen boot afhuren maar dan gelden er wel andere tarieven.

Bijzonderheden Boten:
De rederij heeft een prachtige vloot van zes passagiersschepen met een capaciteit van 25 tot 300 passagiers waarmee heerlijke tochten door Nationaal Park De Biesbosch worden gemaakt.
De schepen die totaal tot 1000 passagiers aankunnen zijn met hun geringe diepgang speciaal gebouwd om door dit gebied te varen.  De comfortabele boten zijn verwarmd en uitgerust met toiletten, bar en geluidsinstallatie. De uitleg via de geluidsinstallatie is overal goed te volgen en er wordt al gevaren voor groepen vanaf 20 personen.
Voor rolstoeltoegankelijkheid wordt in overleg gezorgd!

20:00 uur
U bent terug in de haven waar de bus klaar staat en uw gasten aan boord van de bus kunnen gaan.

21:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
45 – 62 personen € 99,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen, een bus met lift etc. ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
* entree en presentatie Museum Dansant/Kermismuseum
* 2 x koffie of thee en Brusselse Wafel
* 1 x consumptie als beschreven
* rondvaart van 3 uur door de Biesbosch
* Diner in buffetvorm als beschreven (excl. drankjes)
* verzorging van de chauffeur