Museum Dansant & Dinercruise in de Biesbosch

12:00 uur
Onze luxe touringcar staat voor; uw gasten hebben de tijd om in te stappen. Eventueel kunnen opvouwbare rolstoelen en rollators mee in de bagageruimte. Aansluitend brengt onze chauffeur u via een leuke route naar het Brabantse Land!

14:00 uur
Verwachte aankomst bij Museum Dansant waar uw gasten, nadat u allen rustig bent uitgestapt, worden ontvangen met een kopje koffie of thee en een Brusselse Wafel met kersen en slagroom!
Daarna volgt er een demonstratie en presentatie in cabaretachtige sfeer en kan er natuurlijk een dansje gemaakt worden in het Orgelpaleis! Tussen de bedrijven door is er voor iedereen een glaasje fris, wijn of bier of een lekker ouderwets advocaatje met slagroom!

Museum Dansant is een gegarandeerd succesvolle dagtochtbestemming voor iedereen die van nostalgie en dansen houdt.  Alles ademt de sfeer van een danspaleis uit 1900, met veel Jugendstil elementen. Een beleving van kristal en geslepen spiegels uit de tijd dat gezelligheid nog heel gewoon was! Alles draait en speelt, er wordt leuke uitleg gegeven met veel humor waarbij de groep gewoon kan blijven zitten, de presentatie gebeurt rondom hen heen en tussendoor kan er steeds heerlijk gedanst worden op de heerlijke muziek!

Blikvanger bij binnenkomst is het gigantische Mortier orgel, maar bij ieder dansorgel is wel een geweldig verhaal.  Zo is ook het unieke ‘Decap Robot Orgel’ een visuele belevenis, de robots trommelen, bewegen en spelen echt saxofoon…… werkelijk uniek en nog het enige orgel van dit type in Europa.

Alles is rolstoelvriendelijk en er is zelfs een ‘Drive in toilet’, dit prachtige invalidentoilet is een bezienswaardigheid op zich. 

16:00 uur
Tijd om weer in te stappen en aansluitend brengt uw chauffeur u naar de boot.

17:00 uur
Gooi de trossen maar los! De boot vertrekt!
U maakt een leuke 3 uur durende diner-cruise door de mooie Biesbosch.
Het Nationaal park de Biesbosch is een uitzonderlijk natuurgebied dat grote bekendheid en waardering heeft gekregen o.a. door zijn unieke landschap, brede en smalle kreken en spaarbekkens voor drinkwatervoorziening. De eeuwenoude getijdendelta heeft door de aanleg van de Deltawerken z’n grote getijdenwerking verloren maar het tijverschil bedraagt toch nog altijd zo’n 40 cm. Het natuurgebied is meer dan 8000 ha groot. Hier vind je dan ook nog bevers en talloze vogelsoorten. De beste manier om deze unieke plek te ontdekken is natuurlijk per boot!

Tijdens de vaart staat er een heerlijk dinerbuffet voor u klaar dat er als volgt uit kan zien:
Koud buffet:
IJslandse garnalen met cocktailsaus, Hollandse haring met uitjes, gerookte pepermakreel, rundvleessalade, vegetarische couscous salade met een vleugje kerrie en zongedroogde tomaatjes, gegrilde achterham met asperges, Ardennerham met meloen, mini drumstick, huisgemaakte aardappelsalade met bosui, salade van vers fruit, stokbrood en kruidenboter, gemengde salade met garnituur
Warm buffet:
Kipsaté in pindasaus, Boeuff Stroganoff, runderlende met ui, paprika en een keur aan paddenstoelen, gehaktballetjes in pangasaus, rijst met verse groenten van het seizoen en aardappelgratin mediterraan met paprika en knoflook

Wilt u nog een dessert dan kan dat voor ca. € 7,50 p.p.:
In klein servies wordt uitgeserveerd: pannacotta met vers rood fruit en heerlijke Italiaanse tiramisu
U kunt ook kiezen voor een heerlijk dessertbuffet a ca. € 9,00 p.p.: IJs, bavarois in diverse smaken, dessertgebakjes, slagroomsoesjes, verse fruitsalade, sausjes: advocaat- en chocoladesaus, slagroom

Liever een wat luxer buffet? Dat kan tegen een toeslag van ca. € 6,00 per persoon:
Koud Buffet:
Carpaccio, Vitello Tonato, Hollandse garnalen, met Whisky-cocktailsaus, huis-gemaakte aardappelsalade met bosui, frisse pastasalade, vegetarische couscous- salade met een vleugje kerrie en zongedroogde tomaatjes, plateau van Italiaanse en Spaanse ham en Franse kaassoorten, frisse salade gegarneerd met tomaatjes, olijven, feta en pijnboompitten, getrancheerde gerookte zalm met kappertjes en rode ui, diverse broodsoorten met kruidenboter en roomboter
Warm Buffet:
Oosterse kip in ketjapsaus met groent, Boeuff Stroganoff, runderlende met ui, paprika en paddenstoelen, op de huid gebakken vis op een bedje van verschillende groentes, gehaktballetjes in een traditionele Italiaanse tomatensaus, geurige rozemarijn aardappeltjes met zeezout en rijst met gegrilde groenten

Bijzonderheden Boten:
De rederij heeft een prachtige vloot van zes passagiersschepen met een capaciteit van 25 tot 300 passagiers waarmee heerlijke tochten door Nationaal Park De Biesbosch worden gemaakt.
De schepen die totaal tot 1000 passagiers aankunnen zijn met hun geringe diepgang speciaal gebouwd om door dit gebied te varen.  De comfortabele boten zijn verwarmd en uitgerust met toiletten, bar en geluidsinstallatie. De uitleg via de geluidsinstallatie is overal goed te volgen en er wordt al gevaren voor groepen vanaf 20 personen.
Voor rolstoeltoegankelijkheid wordt in overleg gezorgd!

Zilvermeeuw 5:
Een mooi schip met twee salons welke een capaciteit hebben van 120 overdekte zitplaatsen. Wanneer er aan boord een buffet geserveerd wordt wijzigt de capaciteit naar 100 personen. het buitendek heeft een capaciteit van 150 zitplaatsen. Natuurlijk is het schip uitgerust met radar, mobilofoon, marifoon, geluidsinstallatie, 220volt wisselstroom, verwarming, een bar en toiletten.

20:00 uur
U bent terug in de haven waar de bus klaar staat en uw gasten rustig aan boord van de bus kunnen gaan.

21:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Wij kunnen u dit programma als volgt aanbieden:
70 – 79 personen € 89,00 per persoon
80 – 89 personen € 86,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen, een bus met lift etc. ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe dubbeldekker met airco en toilet
* entree en presentatie Museum Dansant incl. 1 x koffie of thee en Brusselse Wafel
+ consumptie als beschreven
* afhuur boot voor rondvaart van 3 uur door de Biesbosch
* koud- & warm buffet 1 (excl. drankjes)
* verzorging van de chauffeur