Najaarsreis met stamppottenbuffet

Deze tocht is te boeken vanaf ca. half oktober tot half december; andere datum? Vraag ons naar de mogelijkheden!
10:00 uur
Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u per luxe touringcar met airco en toilet richting de Betuwe. Indien de tijd het toelaat rijden we deels binnendoor.

TIP:

Deze tocht is uitermate geschikt voor grotere gezelschappen en/of mensen die slecht ter been zijn omdat men weinig hoeft te lopen! Wij hebben desgewenst speciale touringcars met lift beschikbaar zodat men zelfs in de bus in de eigen rolstoel kan blijven zitten. U heeft dan wel iets meer tijd nodig met in- en uitstappen maar wij maken graag een voorstel op maat zodat u exact weet wat de kosten en de tijden zullen zijn.

11:45 uur
De boot ligt al klaar om uw gezelschap mee te nemen voor een mooie rondvaart over de prachtige Linge! Er zijn 2 boten beschikbaar dus mocht u met een groot gezelschap (boven de 100 personen zijn) dan is dat geen probleem en varen er 2 boten! Bent u met een klein gezelschap dan kan het zijn dat er ook andere mensen aan boord zijn maar uiteraard zit u met uw eigen gezelschap bij elkaar en wilt u de boot exclusief voor uw gezelschap afhuren dan kan dat ook; prijs op aanvraag.

De Schepen:
De rederij beschikt over 2 moderne salonschepen; MPS Kroon van Leerdam & MPS Parel van de Linge. Op beide schepen zijn de beneden salons rolstoeltoegankelijk.
Op MPS Parel van de Linge is in de beneden salon plaats voor ca. 100 – 110 gasten en op het achterdek op diezelfde etage, kan men eventueel een sigaretje roken. Deze boot beschikt ook over een groot bovendek (buiten) dat bereikbaar is met de trap. Op de etage van de salon bevindt zich ook 1 aangepast toilet en de overige toiletten bevinden zich beneden (via een trap bereikbaar).
Op MPS Kroon van Leerdam bevinden zich de toiletten allemaal op de etage waar zich de salon bevindt. Men bereikt de salon met een rolstoellift of via een trap met 3 treden. Deze salon biedt plaats aan ca. 65 gasten en overige gasten kunnen dan in de bovensalon plaatsnemen die alleen bereikbaar is via een trap (ca. 14 treden). De bovendekken van beide boten zijn alleen bereikbaar via een buitentrap.

12:00 uur
Gooi de trossen maar los! U maakt een prachtige 3 uur durende tocht over de Linge op een prachtig riviercruiseschip met een panoramisch uitzicht op o.a. de spannende passage van het Hollandse Waterlinie sluisje bij Asperen, dwars door de ontluikende Betuwe. Het schip is onlangs volledig nieuw ingericht met minder zitplaatsen, maar met nog meer comfort en uiteraard voorzien van alle moderne gemakken zoals live explicatie, klimaatbeheersing, invaliden toilet, overdekte verwarmde rookruimte enz.

De rivier de Linge kronkelt door het midden van de Betuwe langs pittoreske dorpjes, typische boerenhoeves, kerkjes, dijkjes, schitterende natuurgebieden en forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Een prachtige rivier en mooi in ieder seizoen!

Uiteraard wordt er ook aan de inwendige mens gedacht en staat er een uitstekend en uitgebreid Stamppot-buffet voor u klaar dat er als volgt uit kan zien: erwtensoep met brood, boerenkool stamppot, zuurkoolstamppot , hutspot , gehaktballen, rookworst, spekjes, braadworst en jus.  U kunt dit buffet desgewenst afsluiten met een ijsje vanaf ca. € 3,50 p.p. Drankjes zijn niet inbegrepen en kosten op de boot ca. € 3,00 per consumptie.

15:00 uur
Nadat u weer bent aangemeerd staat de chauffeur al op u te wachten om u weer naar huis te brengen.
Wilt u nog iets doen dan is een bezoek aan de naastgelegen Glasblazerij een aanrader; entree en demonstratie duren ca. 1 uur/Kosten ca. € 6,50 p.p.

17:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:

35 – 44 personen € 44,50 per persoon
45 – 54 personen € 42,50 per persoon
55 – 62 personen € 41,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:

* vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
* rondvaart Linge 3 uur
* stamppot-buffet als beschreven (excl. drankjes)
* verzorging van de chauffeur