Kaas & Nationaal Militair Museum

10:00 uur
Onze luxe touringcar, voorzien van airco en toilet staat voor in de regio en uw gasten hebben de tijd om in te stappen. Aansluitend vertrekt u via een leuke route richting Utrechtse Heuvelrug.

11:00 uur
U wordt ontvangen in de koffiekamer van de zeer sfeervolle en monumentale Kaasboerderij. Onder het genot van twee maal een kopje koffie met gesorteerd gebak ziet u een korte film over het maken van kaas en boter. Tijdens deze film krijgt u twee soorten kaas te proeven.

Daarna kunt u een bezoek brengen aan het kleine maar leuke Kaas- en Botermuseum. Het museum geeft een beeld van boerderijgevels, een dorpsplein met straatjes met authentieke winkeltjes, aangekleed met levensechte poppen in klederdracht. Wilt u nog iets extra’s doen dan is de Speurtocht naar Spreekwoorden een leuke aanrader!  Tevens kunt u de Kaasmakerij bezichtigen waar vroeger de kaas werd gemaakt. In de leuke Landwinkel treft u tal van Hollandse lekkernijen en souvenirs aan.

13:00 uur
De lunch staat voor u klaar in uw eigen zaal. U treft diverse soorten verse broodjes aan met diverse soorten hartig beleg. Voor iedereen is er een kroket en er wordt twee maal koffie, thee, melk of karnemelk geserveerd.

14:00 uur
U vertrekt naar het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. In dit museum komt u alles te weten over de persoonlijke verhalen van militairen die van onze vrede en veiligheid hun beroep maken. Ervaar hoe het heden, verleden en toekomst van de krijgsmacht raken aan de actualiteit en ons dagelijks leven. Het NMM heeft de meest bijzondere collectie tanks, vliegtuigen, pantservoertuigen en helikopters van Nederland. Stuk voor stuk unieke exemplaren met een bijzonder verhaal! Desgewenst kunnen wij een rondleiding voor u regelen; vraag ons naar de mogelijkheden.

17:00 uur
Vertrek huiswaarts. Ook is het mogelijk de dag af te sluiten met een lekker diner!

18:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:

35 – 44 personen  € 58,50 per persoon
45 – 62 personen  € 56,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:
vervoer per luxe touringcar met airco & toilet
* 2 kopjes koffie of thee met gebak
* entree Kaasmuseum en de landwinkel
* goed verzorgde lunch met kroket en drankjes als beschreven
* presentatie kaasmakerij inclusief kleine proeverij
* entree en bezoek Nationaal Militair Museum Soesterberg
* verzorging van de chauffeur

Foto 2 vliegtuig: © Olaf Pictures via Pixabay