Nostalgie in het Brabantse Land

09:00 uur
Onze chauffeur staat voor met een luxe touringcar, voorzien van airco en toilet. Uw gasten hebben de tijd om in te stappen en aansluitend vertrekt u richting museum. Uiteraard is het geen probleem om opvouwbare rollators en/of rolstoelen mee te nemen in de bagageruimte.

10:15 uur
Bij het sfeervolle museum ‘Oud Oosterhout’ aangekomen wordt u verwelkomd met 2 kopjes koffie of thee en appelgebak. Daarna krijgt u een leuke ca. 1,5 uur durende uitleg/rondleiding; zeer de moeite waard!
Het Brabants museum is een wat groter museum dat bestaat uit een binnen- én een buitenmuseum. In het buitenmuseum is het oude centrum van het stadje Oosterhout uit de jaren 1900 prachtig nagebouwd in miniaturen op schaal 1:20. Prachtig om te zien en het doet denken aan een mini Madurodam! In het binnenmuseum is te zien hoe er in de periode van 1900 tot 1950 geleefd en gewerkt werd. Er is een afdeling oude ambachten, een oud Hollands snoepwinkeltje en er is een ruimte ingericht met oude drukpersen. Deze worden af en toe in werking gezet en er worden dan demonstraties gegeven.  Ook de prachtige handgemaakte taferelen van de vier jaargetijden in grote vitrines aan de muur zijn verbazingwekkend knap gemaakt.

TIP:
In plaats van een bezoek aan het Brabants Museum Oud Oosterhout is een bezoek aan het Speelgoedmuseum ”Op Stelten” ook mogelijk:
Bij het Speelgoedmuseum aangekomen wordt u verwelkomd met 1 kopje koffie of thee en appelgebak. Daarna krijgt u een leuke uitleg/rondleiding en heeft u de tijd om zelf rond te kijken!
Vroeger was er veel leuker speelgoed dan nu, tenminste dat vindt u nadat u het speelgoedmuseum in Oosterhout heeft gezien! Wat een geweldige poppenhuizen, keukentjes, modeltreintjes, meccano constructies en ander speelgoed van vroeger.  Senioren beleven hier weer helemaal hun jeugd! Er zijn hele verzamelingen toverlantaarns, kijkdozen en poppenkasten.  Volwassenen worden weer even kind en wanen zich weer jong; ‘weet je nog dat we daar mee speelden’? Dit museum brengt je mooiste herinneringen boven! Alle is heel leuk opgezet en je begint je reis in een oude speelgoedkast!
Er is een modern restaurant aanwezig en alles is rolstoeltoegankelijk. Extra leuk is aan het einde van de rondleiding het filmpje over de voorstelling van het Toverlantaarn-Theater. Een bezoekje aan de museumwinkel met nostalgisch speelgoed maakt de belevenis compleet! Kiest u voor dit museum dan krijgt u een korting van ca. € 2,50 per persoon en is er 1 kopje koffie inbegrepen.

Andere bezienswaardigheden in dit gebied zijn de Struisvogelfarm, de Kamelen-melkerij en het Nationaal Vlasserij- & Suikermuseum; er is geen 1 museum in Nederland waar u zoveel demonstraties kunt bijwonen! Wilt u meer weten? Wij maken graag een voorstel op maat!

12:00 uur
Vertrek naar uw lunch locatie.

12:30 uur
Op een gezellige locatie staat een lekkere lunch voor u klaar: kroketje, diverse soorten brood, broodjes, krentenbrood, diverse soorten vleeswaren, kaas en zoetbeleg, koffie en thee.

13:45 uur
Na de lunch is het tijd voor een mooie rondrit met de bus door de westhoek van Brabant. Een deskundige gids zal met u meereizen en onderweg van alles vertellen!
Als eerste rijden we naar Oudenbosch voor een bezoek aan de Basiliek (aankomst ca. 14.15 uur). U krijgt hier een mooie rondleiding door de basiliek die een prachtige kopie is van de St. Pieter in Rome! Daarna neemt de gids u mee langs typische dijkdorpen en de grootste binnenvaartsluizen van Europa. We rijden verder naar een sfeervol historisch vestingstadje aan het water: Willemstad, dat vier eeuwen geleden is gebouwd als vesting tegen de Spaanse vijand. In dit mooie stadje is Frans Bauer getrouwd! Hier heeft u een even vrij voor een wandeling, terrasje of bekijk het Mauritshuis! Na de pauze rijden we terug via een mooie route langs oa. Fijnaart, wie weet ziet u Frans nog, en langs de gebieden waar vlas en suiker wordt verbouwd.

17:00 uur
De gids stapt uit en uw chauffeur brengt u terug naar uw opstapplaats. Uiteraard kunt u de dag ook afsluiten met een diner of een buffet; dit kan vanaf ca. € 20,00 per persoon en u bent dan ca. 2 uur later thuis. Extra Bushuur is ca. € 65,00 per uur.

18:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
35 -44 personen € 68,50 per persoon
45 -62 personen € 65,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:
*Vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
*2 Kopjes koffie of thee met appelgebak
*Entree en rondleiding/uitleg ca. 1,5 uur Museum Oud Oosterhout
*Koffietafel met kroket en drankjes als beschreven
*Rondrit met gids
*Entree en rondleiding Basiliek Oudenbosch
*Vrije tijd Willemstad
*Verzorging van de chauffeur