Op avontuur in Drenthe & Giethoorn

08:30 uur
Onze luxe touringcar, voorzien van airco en toilet, staat voor en uw gasten hebben de tijd om in te stappen en aansluitend vertrekt u naar Drenthe.

09:45 uur
U wordt in Drenthe hartelijk ontvangen met een kopje koffie of thee en wat lekkers (soort koek) toeslag appelgebak ca. € 2,75 p.p. Aansluitend krijgt u uitleg over het programma waarbij u kunt kiezen uit de volgende mogelijkheden:

* Bamboestieken & GPS Speurtocht   
GPS speurtocht
; de opdrachten die je hiervoor krijgt hebben als doel om stokken te verdienen zodat je daarna een zo hoog mogelijk bouwwerk kunt fabriceren! Zorg dus dat de opdrachten goed uitgevoerd worden! Bovendien voert de tocht je ook nog eens langs de mooiste plekjes in de omgeving!

Bamboestieken; klinkt misschien een beetje simpel maar erg leuk! Je bouwt samen een constructie van bamboestokken en elastieken; je maakt zo de mooiste bouwwerken zoals een toren, een hut of een piramide, maar welk object is het hoogst en welke blijft er goed staan! Tijdens het bamboestieken staat samenwerken, overleggen en bouwen centraal, het is dus een zeer geschikt teambuildingsuitje!

* Solextocht of DAF tocht
Na de uitleg is het tijd om de solex te starten en gaat u op pad! Wilt u er een echte solex outfit bij aan dan kan dat voor ca. € 4,00 p.p. en wordt er ook nog een leuke groepsfoto gemaakt!
Daarna neemt iedereen plaats op de solex of in de DAF en maken jullie een mooie tocht door hartje Drenthe.  Zo passeer je o.a. Hooghalen, Amen, Nijlande, Deurze en Schieven en rij je tot slot langs het TT circuit in Assen weer terug naar het beginpunt! Er zijn voldoende DAFjes en solexen beschikbaar. Bij het gebruik van de DAFjes gaan wij uit van een bezetting van 4 personen per DAF; zitten er minder mensen in dan betaalt u een kleine toeslag.

BELANGRIJK: Het bamboestieken + de GPS speurtocht is 1 programma dus men doet aan beide onderdelen mee en bij Solex/DAF kies je voor 1 van beiden! Er dienen minimaal 20 personen aan 1 programma mee te doen.

Voor de solex en DAF bestuurders gelden de volgende voorwaarden:
De bestuurder dient in het bezit te zijn van Rijbewijs B en er wordt een Borg van € 250,00 gevraagd. Deze borg voldoet Dagje Uit ter plaatse voor u maar is er schade o.i.d. aan de Solex dan komen deze kosten erbij op de eindnota. Elke bestuurder dient ter plaatse een huurovereenkomst te tekenen en zijn of haar rijbewijs bij zich te hebben. Mensen die geen rijbewijs hebben of niet willen solexen kunnen dezelfde route afleggen in een ouderwetse DAF! Ook hiervoor heeft de bestuurder een Rijbewijs B nodig en dient een huurovereenkomst te worden getekend ter plaatse.

Deze locatie biedt een keur aan activiteiten! Zo is er ook een leuk arrangement ‘De boer op met de tandem/fiets (prijs gelijk aan Solex/Daf/GPs etc.) of u neemt zelf een fiets of tandem en maakt een leuke tocht (korting ca. € 12,50 p.p.)  men kan ook meedoen aan een intensieve bootcamp van 2,5 uur (prijs blijft gelijk) of het hilarische programma Wie is de Mol (prijs blijft gelijk) en ook is een ATB clinic mogelijk met instructeur (toeslag ca. € 12,50 p.p.).

* Herinneringscentrum Kamp Westerbork.
Voor die mensen die liever geen actief programma willen is er eventueel de mogelijkheid om een bezoek aan het indrukwekkende Herinneringscentrum Kamp Westerbork te brengen, op ca. 10 km afstand van de activiteiten locatie. (Uiteraard kan de hele groep hier ook voor kiezen!) Na de koffie brengt uw chauffeur u naar Westerbork waar u begint met een bezoek aan het Museum.

In het museum van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork wordt over het leven van slachtoffers en overlevenden van het kamp verteld. Persoonlijke verhalen in tentoonstellingen en films maken het verhaal van kamp Westerbork ook voor kinderen toegankelijk. Filmbeelden uit 1944, een gedeeltelijk ingerichte barak, een uit de trein geworpen laatste afscheidsgroet, een grote maquette van het kamp, tekeningen van spelende kinderen geven een beeld en een gevoel van dit sprekende verleden. De meer dan honderdduizend namen van de slachtoffers worden in het museum continue geprojecteerd. Naast tentoonstellingen worden er vele activiteiten in het museum georganiseerd. Te zien zijn bijzondere films over de geschiedenis van kamp Westerbork of mensen die er gevangen zaten.
Na uw bezoek aan het museum staat de pendelbus klaar om u naar het kampterrein te brengen en volgt er een rondleiding door een ervaren gids; zeer indrukwekkend.

12:45 uur
Er staat een goed verzorgd en overheerlijk lunchbuffet voor u klaar. Bij mooi weer zit u zelfs buiten; Mosterdsoep met spekjes, Grootmoeders tomatensoep (vegetarisch), Vers afgebakken croissants, Vers afgebakken Kaiser broodjes, Suikerbrood en Krentenbollen, Diverse soorten vleeswaren; boerenham, varkensrollade, snijworst, katenspek, jonge kaas, komijnekaas, Gerookte zalm, Diverse soorten zoet beleg, Eiersalade en Kip-kerriesalade, Tomaat en komkommer (hiermee belegt u uw eigen ‘broodje gezond’), Fruit en in de zomerperiode heerlijke vers geplukte aardbeien, Koffie, thee, melk, karnemelk en jus d’orange.

14:00 uur
Vertrek naar Giethoorn.

15:00 uur
In Giethoorn aangekomen stapt u aan de rand van Giethoorn uit en krijgt u een korte uitleg over het programma. Daarna wordt men verdeeld over de aanwezige fluisterboten (ca. 6 personen per boot) en is het tijd voor de puzzel- of rebustocht!  Eventueel kan men de tocht ook per punter of per kano maken; de prijs blijft gelijk (7/8 personen per punter en 1/2 personen per kano) maar men wil de verdeling wel tijdig weten!

Bij terugkomst om ca. 16.30-45 uur, is er voor het team met de de meeste juiste antwoorden een leuk prijsje onder het genot van een consumptie (regulier bier, huiswijn of fris). De prijsuitreiking vindt op het terras plaats dat grotendeels overkapt kan worden mocht het weer wat minder zijn! Men kan eventueel ook zorgen voor warme hapjes; hiervoor betaalt u ca. € 10,00 per 20 snacks. Bijzonderheden t.a.v. de locatie: Slecht weer? Is mooi weer! Men kent hier geen slecht weer want dit is een bedrijf met buitenactiviteiten! Draag gepaste kleding en schoeisel als de voorspelling regen geeft. Bij regen gaan alle activiteiten gewoon door. Wat valt wel onder slecht weer: storm, hagel en onweer binnen een straal van 25 km. Bij windkracht 6+ is varen niet meer mogelijk, spierkracht bewogen vaartuigen varen niet meer uit bij windkracht 5+.

Op deze locatie zijn ook nog andere activiteiten mogelijk, zoals kanotochten, paintballen, aquabubble, schattenjacht, Spellencircuit, wandeltochten, fietstochten etc.; meer info en prijzen op aanvraag. Uiteraard kunnen wij tussen de bedrijven door ook zorgen voor bijvoorbeeld een blikje fris en een candybar (kosten ca. € 2,00 per persoon)

17:00 uur
Er staat een goed verzorgd diner voor u klaar op een gezellige locatie:
* heerlijke boerengroentesoep
* schnitzel, gebakken aardappelen, frites, verse groente van het seizoen en salade
* ijs met slagroom of een kopje koffie
Uiteraard is een ander hoofdgerecht ook mogelijk, bijvoorbeeld varkenshaas met roomsaus, toeslag ca. € 1,50 p.p.

Liever een BBQ buffet? Ook dat kan vanaf een toeslag van € 6,50 per persoon! Een andere aanrader om uw dag af te sluiten is met een heerlijk ruim 2 uur durend internationaal live cooking buffet met gerechten die al klaar zijn of die speciaal voor u in de wok of op de plaat vers worden bereid! Gedurende de maaltijd zijn ook alle non- alcoholische drankjes inbegrepen en voor bijvoorbeeld bier en wijn betaalt u dan € 1,00 per glas. Men heeft hier aparte ruimtes beschikbaar voor gezelschappen Kiest u voor het live cooking buffet inclusief drankjes als beschreven, in plaats van het 3 gangen diner schnitzel, dan betaalt u een toeslag van ca. € 20,00 per persoon.

20:15 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
45 – 54 personen € 97,50 per persoon
55 – 62 personen € 95,00 per persoon
Mensen die naar Museum Kamp Westerbork gaan krijgen een korting van ca. € 8,00 p.p.
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar met airco & toilet
* kopje koffie of thee met Drentse koek
* bamboestieken & GPS speurtocht of Solexen/DAF tocht of Museum Kamp Westerbork
* (h)eerlijk en uitgebreid lunchbuffet als beschreven incl. soep en drankjes
* punter puzzel-, rebus- of fotospeurtocht in Giethoorn incl. prijsuitreiking en 1 consumptie
* drie gangen diner schnitzel als beschreven (excl. drankjes)
* verzorging van de chauffeur