Openluchtmuseum & Kasteeltuinen

08.45 uur
Onze chauffeur staat voor met een luxe touringcar voorzien van airco en toilet. Uw gasten hebben de tijd om in te stappen en uiteraard kunnen eventuele rollators en opvouwbare rolstoelen mee in de bagageruimte.

09:00 uur
Vertrek richting Limburg.

10:15 uur
Bij het mooie Openluchtmuseum aangekomen, wordt u hartelijk ontvangen met 2 kopjes koffie of thee en natuurlijk vlaai!

Na de koffie wordt uw gezelschap in kleinere groepen verdeeld en krijgt u een leuke rondleiding en aansluitend heeft iedereen de tijd dit unieke museum zelf te bekijken. Er is van alles te zien bij de Locht, natuurlijk hoe er in Noord-Limburg asperges en champignons verbouwd werden, met oude landbouwvoertuigen, werktuigen en een volledig ingerichte boerderij uit de vorige eeuw. Maar daarnaast gaat het museum ook over de moderne tijd: champignons, asperges en glastuinbouw in een moderne productie. Je wordt ontvangen door vrijwilligers, door mensen die houden van dit museum en die er graag zijn.

Er worden vaak demonstraties van oude ambachten gegeven, zoals smeden, stroop maken en nog veel meer. Openluchtmuseum de Locht heeft meerdere ontvangstruimtes en het terrein is toegankelijk voor rollators en minder validen. Er is een grote plateau traplift aanwezig en een heerlijk boerenterras.

13:00 uur
Op een gezellige locatie in de buurt van Venlo staat een lekkere koffietafel voor u klaar: kroket, diverse broodsoorten en broodjes, ruime sortering vleesbeleg en kaas, roomboter, dieetmargarine en zoetwaren, onbeperkt koffie, thee of melk. Heeft u liever een warme lunch dan kan dat natuurlijk ook!

14:30 uur
In deze regio is een hoop te doen dus u kunt zelf kiezen waar u de middag wilt doorbrengen! Wat is er allemaal mogelijk:

* KASTEELTUINEN ARCEN
Kasteeltuinen Arcen is een fraai aangelegd park met klassiek en modern vormgegeven tuinen. Het park is 32 hectare groot en de entree wordt gevormd door het in de 17e eeuw gebouwde prachtige kasteel van Arcen. Het kasteel heeft een grootse uitstraling die u terugvoert naar de 17e eeuw. De Bel-etage is historisch ingericht met meubelen en schilderijen, hier beleeft u de geschiedenis van Kasteel Arcen. Op de Van Gelder etage vinden regelmatig exposities plaats. De prachtige zalen en sfeervolle gewelven in de kasteelkelders zijn een unieke setting voor ontvangsten, lunches en buffetten.

Laat u verrassen door de kleuren en geuren in de verschillende tuinen. Slenter door het romantische Rosarium. Ga op reis door Europa en Azië in De Vallei, leer de (sub)tropische plantenwereld kennen in de Casa Verde en kom tot rust in het schaduwrijke Lommerrijk. Elke tuin in Kasteeltuinen Arcen biedt een nieuwe, groene ervaring. Maak een inspirerende wandeling en waan je in vroegere tijden in het eeuwenoude kasteel en ontdek de schoonheid van bloemen en planten in één van de vele tuinen.

Uiteraard kan iedereen op eigen gelegenheid tussen de bedrijven door nog iets gebruiken in één van de horecagelegenheden. Gedurende het seizoen vinden er diverse activiteiten en evenementen plaats zoals kunstexposities, bloemenshows en optredens van muziekgezelschappen. Laat u verrassen door de verhalen van een van de gidsen (een rondleiding met gids door kasteel of tuin, kost ca. € 100,oo per gids) of neem deel aan de audiotour (kosten ca. € 1,50 p.p.) De gids neemt het gezelschap mee voor een rondleiding door het park of Kasteel Arcen. Entreeprijs ca. € 15,00 per persoon vanaf 20 personen.

*RONDLEIDING & PROEVERIJ BIERBROUWERIJ HERTOG JAN
Hier krijgt u een interessante rondleiding langs het hele brouwproces en natuurlijk mag het uiteindelijke resultaat, een Hertog Jan biertje, niet ontbreken!

Van authentieke koperen brouwketels tot een sfeervolle kelder met flessen Grand Prestige van diverse jaargangen. Tijdens een brouwerijbezoek volg je onder begeleiding van een ervaren gids het complete brouwproces. Je ruikt de hop, proeft de mout en natuurlijk… het bier. Na afloop breng je een bezoek aan de brouwerijwinkel en in Café de Hertog Jan Proeverij wordt u een heerlijk glas Hertog Jan Pilsener aangeboden. Een brouwerijbezoek duurt twee uur. Dit is inclusief de rondleiding van een uur, het bezoek aan de Brouwerijwinkel en de afsluiting in Café De Hertog Jan Proeverij. Hopelijk kun je de brouwers bezig zien met het brouwen of andere werkzaamheden, garanderen kunnen we dit helaas niet.
Entreeprijs ca. € 15,00 per persoon inclusief Het Geschenk & een glas Hertog Jan Pilsener of frisdrank na afloop. Maximaal 25 personen per rondleiding.

*RONDVAART OVER DE MAAS
Maak samen een mooie rondvaart door het mooiste gebied van Noord-Limburg over de Maas en het Leukermeer! De rederij beschikt over een prachtig passagiersschip dat u meeneemt voor een rondvaart van 1,5 of 2 uur. Onderweg krijgt u uiteraard een leuke uitleg over de omgeving en het vaargebied door de kapitein. De boot is rolstoeltoegankelijk en biedt plaats aan ca. 60 gasten (aan tafel) tot ca. 100 personen. Kosten rondvaart 1,5 uur ca. € 12,50 en voor 2 uur ca. € 12,00 per persoon vanaf 25 personen. Een kopje koffie of thee met appeltaart of vlaai onderweg kost ca.
€ 5,25 per persoon.

16:45 uur
Vertrek huiswaarts; dit kan ook eerder of later zijn, afhankelijk van het middagprogramma. Indien gewenst kunnen wij ook zorgen voor een goed 3 gangen diner of een lekker (live-cooking) buffet onderweg; u bent dan ca. 2,5 uur later thuis. Vraag ons naar de mogelijkheden en de prijzen.

18:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:
45 – 62 personen € 65,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag

DEZE PRIJS IS INCLUSIEF:
*
vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
* 2 kopjes koffie of thee met Limburgse Vlaai
* entree en rondleiding Openluchtmuseum
* koffietafel met kroket en drankjes als beschreven
* middagprogramma (excl. entreegelden als beschreven, afhankelijk van waar u voor kiest)
* verzorging van de chauffeur

Foto’s 2,3,4 © Kasteeltuinen Arcen & foto 5 © Hertog Jan Brouwerij
Foto 1,3,4 & 5 © Openluchtmuseum de Locht