Market Garden; Airborne Museum

10:00 uur
Onze chauffeur staat voor met een luxe touringcar voorzien van bar, airco en toilet. Uw gasten hebben de tijd om n te stappen en aansluitend vertrekt u richting Oosterbeek.

11:15 uur
U bent inmiddels aangekomen bij het vernieuwde Airborne Museum waar u de tijd heeft om zelf rond te kijken. Uiteraard is het ook mogelijk om een rondleiding te reserveren; er mogen maximaal 12 personen mee per gids en de rondleiding duurt ca. 1,5 uur. Kosten per gids zijn ca. € 50,00 en er kunnen uiteraard meerdere gidsen worden ingezet.

In villa Hartenstein, de locatie waarin het Airborne Museum gevestigd is, komen verhalen tot leven van Britse, Poolse en Duitse militairen. Het monumentale pand was tijdens de Slag om Arnhem (1944) het Britse hoofdkwartier. Ook burgers nemen een prominente rol in. Bekijk de unieke collectie wapens, documenten en beelden maar ook de Airborne Experience. Alle zintuigen staan op scherp want je waant je letterlijk midden in de strijd! In deze ondergrondse ruimte ervaar je op indringende wijze het verloop van de Slag om Arnhem. Een ervaring die vele bezoekers sprakeloos maakt…….

Vrijheid en herdenken
De Slag om Arnhem is de grootste luchtlandingsoperatie tijdens de Tweede Wereldoorlog die in september 1944 in en rond Arnhem plaatsvond als onderdeel van Operatie Market Garden. Doel van de operatie was het veroveren van belangrijke bruggen over Nederlandse rivieren door Poolse, Britse en Amerikaanse luchtlandingsdivisies waardoor grondtroepen via deze bruggen konden oprukken.  Dit liep echter anders……….

12:55 uur
Vertrek richting uw lunchlocatie op slechts een paar minuten rijden vanaf het Museum.

13:00 uur
Op een sfeervolle locatie staat de lunch voor u klaar: koffie, thee, melk en karnemelk, vleeswaren zoals o.a. ham, cervelaat en gerookte kip, kaas zoals o.a. jong belegen en oude rypenaar, diverse zoetwaren, diverse soorten gesneden brood, tomatensoep en een rundvlees kroket van van dobben.
Uiteraard is een andere locatie ook mogelijk, al zijn de prijzen in deze omgeving wel wat hoger dan de gemiddelde locaties elders in het land.

14:15 uur
Vertrek naar de tingieterij.

15:00 uur
U wordt hartelijk ontvangen door de familie van Son met 2 kopjes koffie of thee en cake. Dit kunnen we uiteraard ook later doen omdat u net geluncht heeft.
Zonder koffie en cake krijgt u een korting van ca. € 4,00 p.p.

Deze ambachtelijke tingieterij is beroemd vanwege haar grote variëteit aan producten waaronder de schaal voor de landskampioen voetballen in de eredivisie, de “Johan Cruijff Trofee” en de beker van het Europees Kampioenschap voetbal……
U krijgt op een leuke manier een uitgebreide uitleg en natuurlijk is er ook een demonstratie tingieten! Nadat er vaasje van tin is gegoten wordt dit verloot onder uw gezelschap. Uiteraard kunt u ook nog vrijblijvend rondkijken in de showroom. In de tingieterij is plaats voor maximaal 90 personen

17:30 uur
Op een gezellige locatie sluit u de dag af met een goed verzorgd diner dat er als volgt uit kan zien:
* groente- of tomatensoep
* cordon bleu, diverse groenten, frites, gebakken aardappelen en salade
* dame blanche: ambachtelijk vanille roomijs met een chocoladesaus

Uiteraard is een ander menu of buffet ook mogelijk, bijvoorbeeld:
* champignoncrème soep- of groentesoep
* varkenshaas geserveerd met een honing-tijm saus, frites en gebakken aardappelen,
   diverse groenten en salade
* dessert van ambachtelijk gemaakt ijs & bavaroise met vruchten en slagroom
Dit menu kost ca. € 1,50 p.p. extra. Drankjes zijn niet inbegrepen en kosten op deze locatie gemiddeld ca. € 2,75 per stuk

19:30 uur
Vertrek huiswaarts

20:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:
45 – 62 personen € 77,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

DEZE PRIJS IS INCLUSIEF:
* vervoer per luxe touringcar
* entree Airborne Museum
* lekkere lunch als beschreven incl. soep, rundvleeskroket en drankjes als beschreven
* entree en presentatie Tingieterij incl. klein aandenken voor iedereen
* 2 kopjes koffie of thee en cake
* drie gangen diner cordon bleu als beschreven (excl. drankjes)
* verzorging van de chauffeur

Foto’s 1, 2 & 4 © afdeling marketing Airborne Museum ‘Hartenstein’