Airborne Museum & de Tingieterij

09:00 uur
Onze chauffeur staat voor met een luxe touringcar voorzien van bar, airco en toilet. Uw gasten hebben de tijd om n te stappen en aansluitend vertrekt u richting Oosterbeek.

10:30 uur

U bent inmiddels aangekomen bij het vernieuwde Airborne Museum waar u wordt ontvangen met 2 kopjes koffie of thee en gebak.

Aansluitend krijgt u, indien gewenst, een inleiding van ca. 15 – 20 minuten (eenmalige kosten ca. € 90,00) en gaat u zelf rondkijken met de audioguide die u alles zal vertellen tijdens uw route door dit indrukwekkende museum. Rondleidingen in het museum zijn niet meer mogelijk; wel buiten en dan bedragen de kosten ca. € 50,00 per gids voor een rondleiding van 1,5 uur/maximaal 30 personen per gids.

In villa Hartenstein, de locatie waarin het Airborne Museum gevestigd is, komen verhalen tot leven van Britse, Poolse en Duitse militairen. Het monumentale pand was tijdens de Slag om Arnhem (1944) het Britse hoofdkwartier. Ook burgers nemen een prominente rol in. Bekijk de unieke collectie wapens, documenten en beelden maar ook de Airborne Experience. Alle zintuigen staan op scherp want je waant je letterlijk midden in de strijd! In deze ondergrondse ruimte ervaar je op indringende wijze het verloop van de Slag om Arnhem. Een ervaring die vele bezoekers sprakeloos maakt…….

Vrijheid en herdenken
De Slag om Arnhem is de grootste luchtlandingsoperatie tijdens de Tweede Wereldoorlog die in september 1944 in en rond Arnhem plaatsvond als onderdeel van Operatie Market Garden. Doel van de operatie was het veroveren van belangrijke bruggen over Nederlandse rivieren door Poolse, Britse en Amerikaanse luchtlandingsdivisies waardoor grondtroepen via deze bruggen konden oprukken.  Dit liep echter anders……….

12:30 uur
Vertrek richting uw lunch-locatie.

13:00 uur
Op een gezellige locatie staat een eenvoudige maar lekkere lunch voor u klaar:
* soep van de dag
* varkenshaas medaillons met een champignonsoep – warme groenten en verse
frietjes
* ijs met slagroom
Uiteraard is een ander menu of buffet ook mogelijk, prijzen en suggesties op aanvraag.

14:15 uur
Vertrek naar de tingieterij.

14:45 uur
Deze ambachtelijke tingieterij is beroemd vanwege haar grote variëteit aan producten waaronder de schaal voor de landskampioen voetballen in de eredivisie, de “Johan Cruijff Trofee” en de beker van het Europees Kampioenschap voetbal! U krijgt hier op een leuke manier een uitgebreide uitleg en natuurlijk is er ook een demonstratie tin gieten! Nadat er vaasje van tin is gegoten wordt dit verloot onder uw gezelschap. Uiteraard kunt u ook nog vrijblijvend rondkijken in de showroom. In de tingieterij is plaats voor maximaal 90 personenleuke demonstratie.
Wilt u nog 2 kopjes koffie of thee gebruiken met en koekje dan betaalt u een toeslag van ca. € 3,50 per persoon. Liever gebak? Dan betaalt u een toeslag van ca. € 5,50 p.p.

16:15 uur
Vertrek huiswaarts.

17:45 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:
45 – 62 personen € 74,00 per persoon
Mensen met een Museumjaarkaart krijgen op vertoon van de kaart een korting van ca. € 10,00 per persoon die wij achteraf met u verrekenen op de eindnota.
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

DEZE PRIJS IS INCLUSIEF:
* vervoer per luxe touringcar
* 2 kopjes koffie of thee met gebak
* entree Airborne Museum
* 3- gangen warme lunch als beschreven excl. drankjes
* entree en presentatie Tingieterij incl. kleine verloting
* verzorging van de chauffeur

Foto’s 1, 2 & 4 © afdeling marketing Airborne Museum ‘Hartenstein’