Orchideeën, vlinders & Alpaca’s in de polder

10:45 uur
Vertrek uit de regio per luxe touringcar voorzien van airco en toilet. Onze chauffeur brengt u naar de Pantropica (voorheen de Orchideeënhoeve) in de Noordoostpolder.

12:00 uur
U wordt hartelijk ontvangen met een heerlijke lunch: diverse soorten brood, vleeswaren, kaas, zoetbeleg, boter en 2 kopjes koffie of thee. Toeslag voor een kroketje is ca. € 1,95 p.p.
Na de lunch  heeft u volop de tijd om te genieten van alles wat deze prachtige locatie te bieden heeft.

U kijkt uw ogen uit en beleeft de betoverende wereld van de orchidee én de vlinders! In de vlindervallei ziet u duizenden vlinders die vrij rondfladderen langs de steile rotswanden. Veel kleurrijke, bloeiende planten die de vlinders van nectar voorzien, talloze beekjes waar de vlinders hun vocht vandaan kunnen halen, kortom een zeer bijzondere en vernieuwende tuin.
De paden zijn rolstoeltoegankelijk en er zijn bovendien gratis rolstoelen te leen. Ook zijn er aangepaste toiletten aanwezig.

De tropische tuin, ‘een nagebootst stukje oerwoud’, huisvest duizenden wilde natuursoorten orchideeën, waarvan vele soorten alleen nog te bewonderen zijn in deze tuinen. De Maleisische tuin is de grootste, deze tuin meet maar liefst 2.000m².  De 18 meter lange brug verbindt de paalwoningen met de tuinen. In de loungehoek kun je ‘chillen’ in heerlijke hangmatten tussen tropische vruchtenbomen en natuurlijk bezoek je de vrolijke Lori’s; kleine papegaaitjes die los rondvliegen zo op je arm komen zitten!

De zwevende bloementuin verblijd je het hele jaar door met een heel fijn zomergevoel! Meer dan 2000 fuchsia’s, begonia’s, geraniums en vlijtig liesjes zweven in de tuin als een wolk boven je hoofd! Spiegelwanden lijken de tuinen oneindig te maken en sfeervolle prieeltjes nodige uit om plaats te nemen onder de bloemenzee en deze intense beleving van natuurschoon goed in je op te nemen!

In Pankong River, het gloednieuwe waterwerelddeel van de Orchideeën Hoeve, kom je ogen tekort. Volg het pad en daal af naar het gigantische aquarium waar twee panoramaramen je een bijzondere inkijk geven in de imposante leefwereld van maar liefst 3.000 tropische vissen. Laat je betoveren door de prachtige kleurpatronen van de reuzen goerami, sta oog in oog met de reusachtige pauwoogzoetwaterrog en neem het wildpad om de zilveren arowana van bovenaf te bewonderen. Maar pas op! Voor je het weet zwemt de zoetwaterhaai voorbij, op zoek naar een lekker hapje…

Buitenbeleving ‘Het Makirijk’
Het Makirijk is een gloednieuwe buitenbeleving waar je als bezoeker vlak langs en tussen allerlei nieuwe diersoorten kan lopen. In het Makirijk wordt er op twee grote apeneilanden geheerst door vijftien ringstaartmaki’s en twee bruine maki’s, maar er leven ook andere diersoorten zoals exotische flamingo’s en grappige eendjes die gevoerd mogen worden. De overdekte looproute zorgt ervoor dat men het Makirijk elk jaargetijde kan bezoeken en biedt tevens een warm onderdak aan vijf nieuwsgierige alpaca’s.

Het samenspel van de natuur, winkelen, het tropische restaurant, genieten en uitgaan onder één dak heeft de Orchideeënkwekerij gemaakt tot een compleet dagje uit voor alle leeftijden! Dit is dus ook een ideale bestemming voor familiefeestjes! Voor de liefhebbers is er ook een interessante film te bekijken en u kunt natuurlijk ook een bezoek brengen aan de mooie en sfeervolle winkel waar u terecht kunt voor kersverse orchideeën en een groot assortiment woondecoraties en accessoires. (Uiteraard geheel vrijblijvend).

15:30 uur
U sluit uw bezoek af met 2 kopjes koffie of thee en gesorteerd cakegebak. Bij vertrek krijgt is er voor iedereen nog een klein aardigheidje.

TIP:
Op Woensdag, Zaterdag en Zondag is er om 14 uur ook een leuke ‘Jungle Show’. Deze is gratis toegankelijk en vooral leuk voor groepen met kinderen! Op overige dagen en tijden kunnen wij deze voor uw groep reserveren; in dat geval betaalt u eenmalig ca. € 75,00.

Deze show duurt ca. 20 minuten en met een beetje geluk beland je tijdens jouw tocht door de tropen middenin een spectaculaire show in het Jungletheater. Het Jungletheater bevindt zich in het hart van de rimboe en staat bol van verrassingen. Als het zonlicht namelijk wegvaagt onder het dichte bladerdek van de jungle, komen mysterieuze dieren tot leven en ontmoet je bijzondere tropische planten! De dappere avonturiers van de Orchideeën Hoeve spreken de taal van de tropen. Zij vertellen in de beboste theateromgeving op gezette tijden honderduit over hun avonturen, verklappen leuke weetjes en laten je kennis maken met tropenbewoners die je nog nooit van zo dichtbij hebt bewonderd.
Nestel op één van de boomstamzitjes en geniet van het vernuft van de natuur. Maar blijf op je hoede! Voor je het weet gaan de planten bewegen, sta je oog in oog met een harige vogelspin of kronkelt er een koningspython over je tenen…

16:00 uur
vertrek huiswaarts.

17:15 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Uiteraard is het mogelijk de dag met een lekker diner of buffet af te sluiten; ook is het mogelijk al eerder naar de Orchideeënkwekerij te gaan en dit te combineren met bijvoorbeeld Giethoorn of Elburg; zie hiervoor onze arrangementen elders op de site!

Prijsindicatie:
45 – 60 personen € 57,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar met airco & toilet
* lunch met koffie en thee als beschreven
* 2 kopjes koffie of thee met gesorteerd cakegebak
* entree Orchideeënkwekerij, Vlindertuinen, Zwevende Tuinen en Makirijk
* aardigheidje bij vertrek
* verzorging van de chauffeur