Orvelte & Wildlands Emmen

08:30 uur
Onze luxe touringcar voorzien van bar, dvd en toilet staat voor en uw gasten hebben de tijd om in te stappen. Aansluitend vertrekt u rond 9 uur richting Westerbork.

10:00 uur
In Westerbork wordt u op een gezellige locatie ontvangen met 2 kopjes koffie of thee en appelgebak. Na de koffie vertrekt u naar Orvelte. Eventueel kan de koffie ook in Orvelte worden gebruikt maar dat legt even aan de groepsgrootte.

11.00 uur
Deskundige gidsen nemen uw gasten mee voor een boeiende rondleiding te voet, door het prachtige Orvelte. Er mogen maximaal 25 gasten per gids mee. Houdt u er wel rekening mee dat de route door het dorp, over keitjes en een oneffen weg gaat!

Tijdens de rondleiding brengt u ook een bezoek aan het Ottenshoes, waar u de film ‘het Orvelter Dagboek’ zult bekijken en natuurlijk even rond kunt neuzen in de prachtige boerderij die eens door de familie Ottens werd bewoond! Er kunnen ca. 50-60 gasten per keer de film bekijken die ca. 15 minuten duurt.

Orvelte is een levend monumentendorp!
De ambachtelijke bedrijvigheid van 100 jaar geleden is hier nog live aanwezig in allerlei demonstraties van de houtzager, de klompenmaker, de kaasmaker etc. Verder vindt u hier prachtige Saksische boerderijen, diverse winkeltjes, een smederij, een zuivelfabriek, een glasblazer, een drukkerij en diverse ateliers! De panden zijn vaak niet alleen aan de buitenkant te bewonderen maar ook binnen kunt u zien hoe men vroeger leefde en werkte!

Orvelte; werken en leven zijn hier vastgelegd in rustieke gebouwen, gegroepeerd rond het centrale dorpsplein: de Brink. De riet gedekte boerderijen in dit historische dorp behoren tot de oudste bewaard gebleven parels van Saksische bouwkunst. De straatjes en erven zijn geplaveid met oude klinkers en zwerfkeien.

Het dorp zelf is gratis te bezoeken; voor demonstraties en entree woningen vraagt men soms een bijdrage maar dit staat duidelijk aangegeven! De rondleiding duurt ca. 1 uur en de onderbreking in het Ottenshoes, ca. 30 minuten.Daarna kan men zelf nog even rondkijken en wordt iedereen tegen enen weer terug verwacht bij het restaurant voor de lunch.

13:00 uur
Terug bij het restaurant staat een goed verzorgd lunchbuffet voor u klaar: Drentse bollen (rogge, volkoren & krent), witbrood, volkorenbrood, tarwebrood & Waldkorn, vruchtenbroodjes, zachte bolletjes (witte, tarwe, krent & muesli), krentenbrood & suikerbrood, beschuit & roggebrood, kroket, luxe vleessoorten & kaassoorten, zoet beleg, roomboter & dieet margarine, koffie, thee &(karne)melk. U kunt een soortgelijke lunch ook bij Wildlands gebruiken maar daar zijn de kosten ca. € 5,00 p.p. hoger voor een eenvoudiger lunch.

14:00 uur
Vertrek richting Emmen.

14:30 uur
In Emmen aangekomen wandelt u vanaf de bus-parkeerplaats naar de entree van Wildlands, waar u de rest van de middag de tijd heeft om zelf te genieten van alles wat deze prachtige dierentuin te bieden heeft!

In WILDLANDS reis je samen met je familie en vrienden – of beter gezegd expeditiegenoten – door de jungle, het poolgebied en de savanne.
Maak een wereldexpeditie in één dag in WILDLANDS. Ontdek nieuwe werelden, sta oog in oog met wilde dieren en beleef spannende avonturen. Beleef een spectaculaire race door een mijn met een missie!

Jungola – Overleven in het oerwoud
Start je trektocht door de jungle in een overwoekerde tempel met honderden vlinders. Klim en klauter langs krokodillen en apen. Ontdek per boot Rimbula River; volg Jungletrails; steek de rivier over langs zwemmende olifanten; houd je hoofd koel op het Koppensnellerspad en leer overlevingstips van Jim in zijn Jungleshow. 

Serenga – Stoere safaritocht
Verken het Dogondorp waar vlakbij een grote groep nijlpaarden leeft. Betreed de Bavianenarena en vind schatten in het zand. Leer Djembé spelen en stap in de Serenga Safari truck en spot neushoorns, gnoes en giraffen van héél dichtbij. Stap met je familie en vrienden in één van de mijnkarretjes, laat je naar een duizelingwekkende hoogte van 20 meter brengen en beleef een onvergetelijke race tegen elkaar door de oude mijn; een mijn met een missie!

Nortica – IJskoud onderzoek
Ontdek in het poolstation de ijsberen boven en onder water. Dompel je in de wonderlijke wereld van poolonderzoeker Mattie. Doe de duizelingwekkende 4D-testvlucht door het poolgebied met de Arctic 1; loop tussen pinguïns en zie in de Norticashow hoe de zeeleeuwen samenwerken met de onderzoekers. 

ANIMAZIA – Avontuur voor de kleinsten
Klimmen, klauteren en fun. In Animazia is van alles te doen. Het overdekte XL-speelparadijs zit vol verrassingen, zoals een klimparcours en aquaria met tropische vissen. Voor de allerkleinsten is er de Grote Avonturenshow van Neila & Babu.

TIP:
Indien gewenst kunnen wij ook zorgen voor een kijkje achter de schermen!!! Met deskundige gidsen op pad; wie wil dat niet!? Prijs op aanvraag!

17:00 uur
Het park sluit en u wandelt terug naar de bus.

17:15 uur
Vertrek richting uw dinerlocatie.

18:15 uur
Op een gezellige locatie staat het diner klaar dat er als volgt uit kan zien:
* boeren-groentesoep
* schnitzel met aardappelen, frites, salade en diverse groenten
* ijsdessert of kopje koffie
Uiteraard is een ander diner of een (bbq) buffet ook mogelijk; zonder diner bent u ca. 2 uur eerder thuis en krijgt u een korting van ca € 16,50 p.p.

20:15 uur
Vertrek huiswaarts.

21:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
35 – 44 personen € 94,50 per persoon
45 – 62 personen € 92,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of variaties op bovenstaand programma mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.
Wilt u met een schoolreisje naar Wildlands? Dan gelden er andere tarieven! Wij werken het graag voor u uit!

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
* 2 kopjes koffie of thee met appelgebak
* rondleiding Orvelte met deskundige gidsen
* entree Slotenhoes inclusief film ‘Orvelter Dagboek’
* lunch inclusief kroket en drankjes als beschreven
* entree Wildlands
* 3 gangen diner als beschreven (excl. drankjes)
* verzorging van de chauffeur

Foto’s 3 © Wildlands Emmen