Per boot naar Heusden

09:30 uur
Onze luxe touringcar, voorzien van airco & toilet staat en uw gasten hebben de tijd om in te stappen. Aansluitend vertrekt u richting Brabant. Uiteraard kunnen eventuele rollators en opvouwbare rolstoelen gewoon mee in de bagageruimte onderin de touringcar.

10:45 uur
In Brabant aangekomen, ligt de boot al op u te wachten om u mee te nemen voor een leuke 3 uur durende tocht naar het mooie Heusden!

11:00 uur 
De trossen worden losgegooid en de boot vertrekt! Aan boord kunt u desgewenst worden ontvangen met 1 kopje koffie of thee en heerlijk warm appelgebak a ca. € 6,00 per persoon.

Tijd voor een prachtige tocht naar het mooie Heusden aan de Maas!
Over de Merwede en Waal komen we via het vissersstadje Woudrichem op de rivier de Afgedamde Maas. Deze volgen we naar de sluis bij Andel. Hier gaan we schutten en komen op de Andelse Maas. Deze slingert zich een weg door een prachtige gebied met allerlei kerkdorpen zoals Poederoijen, Aalst, Veen, Nederhemert, Wijk en Aalburg.
Hier varen we via het Heusdens Kanaal naar de Bergse Maas en zien de prachtige stad Heusden liggen!

Voordat u van boord gaat staat er om 12 uur een eenvoudige maar lekkere lunch* voor u klaar: 2x Zacht broodje met kaas/ham/cervelaat, krentenbolletje of peperkoek, bolletje huzarensalade en tijdens de lunch 2x koffie, thee of melk. *Het is niet mogelijk om deze tocht zonder lunch te boeken

We varen daarna de haven van Heusden in en meren om 13 uur af aan het molensteiger, op loopafstand van de markt.

13:00 uur
In Heusden aangekomen heeft u een uurtje de tijd om zelf rond te kijken!
Historische plekjes zijn er genoeg, zoals Fort Heusden of Het Gouverneurshuis, een museum voor geschiedenis én voor kunst en cultuur.  Andere bezienswaardigheden die de moeite waard zijn: De Vismarkt, de Stadshaven en de Sint-Catharinakerk. En wist u dat Heusden de prestigieuze ‘Europa Nostra’-restauratieprijs heeft gewonnen door haar volledige restauratie na 1968!?

TIP:
Eventueel kan er ook een wandeling worden gemaakt met een deskundige gids! Deze wandeling neemt u mee  langs enkele markante, interessante, mooie punten van de vesting, waarbij de stads gids uitleg geeft over deze bijzondere plaatsen. De stadswandeling start bij het bezoekerscentrum en duurt ca. drie kwartier. Kosten ca. € 92,50 per gids/maximaal 15 personen/duur 45 minuten
Voor een wandeling van 1,5 uur bedragen de kosten ca. € 127,50 per gids voor maximaal 15 personen.

15:00 uur
Bij het sfeervolle Chocoladeatelier van Frits aangekomen wordt u hartelijk ontvangen in een gezellige en moderne demonstratieruimte waar uw hele gezelschap via de geluidsinstallatie en een groot videoscherm goed kan volgen wat er gebeurt. En natuurlijk is het af en toe ook lachen wanneer Frits op humoristische wijze zijn verhaal vertelt!

Voorafgaand aan de demonstratie wordt u ontvangen met 2 kopjes koffie of thee en natuurlijk chocolaatjes/bonbons! Liever gebak? Dan betaalt u een toeslag van ca. € 2,50 per persoon. Aansluitend is het dan tijd voor de interessante en humoristische demonstratie die zeer de moeite waard is! Verder wordt er een interessante film vertoond, is er natuurlijk de demonstratie en mag er geproefd worden! Aan het eind kunt u vrijblijvend rondkijken in het leuke winkeltje waar van alles van chocolade te koop is tegen leuke prijzen!

18:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.
Uiteraard kunt u de dag ook afsluiten met een diner of buffet; vraag ons naar de mogelijkheden!

Prijsindicatie:
40 – 49 personen € 74,00 per persoon
45 – 49 personen € 71,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar met airco & toilet voorzien van 49 zitplaatsen
* boottocht 3 uur naar Heusden
* lunch als beschreven incl. 2 kopjes koffie, thee of melk
* bezoek aan Heusden
* entree en demonstratie chocolade atelier incl. 2 x koffie of thee en chocolaatjes/bonbons
* verzorging van de chauffeur