Per boot van Elburg naar Urk

09:00 uur
Vertrek uit regio Zwolle. Onze chauffeur brengt u per luxe KEURMERK touringcar richting het sfeervolle vissersstadje Elburg.

10:00 uur
In de haven van de historische vissersstad Elburg, ligt de rondvaartboot al op u te wachten om uw gezelschap mee te nemen voor een mooie dag op het water! U wordt aan boord ontvangen met 2 kopjes koffie of thee en vers gesorteerd gebak van de lokale bakker.

Nadat de trossen zijn losgegooid maakt u een mooie tocht richting Kampen en via het Ketelmeer naar het voormalige eiland Urk. Voordat u van boord gaat wordt er rond 12.00 uur een heerlijke 3 gangen lunch geserveerd die bestaat uit een kopje soep vooraf – rollade met champignon roomsaus, frites, rozetjes, 2 soorten groente, salade en appelmoes – bavarois
De boot is voorzien van een lift en een aangepast toilet.

13:00 uur
Verwachte aankomst in Urk waar u 1,5 uur de tijd heeft om rond te kijken in dit mooie vissersdorp!

Urk bestaat al meer dan 1000 jaar en is tot 1939 een eiland geweest. In dat jaar werd de dijk van Lemmer naar Urk voltooid. In 1942 viel de Noordoostpolder droog en was Urk definitief eiland af. Sinds die tijd vormt Urk een unieke gemeente met een geheel eigen cultuur en geschiedenis. Met name vanaf het water biedt Urk een schitterende aanblik. Tijdens een vaartocht is dit goed te zien aan de heuvel die oprijst uit de voormalige Zuiderzee met daarachter de contouren van de laaggelegen polder. De geschreven geschiedenis van Urk gaat terug tot 966. In dat jaar wordt het eiland voor het eerst in officiële documenten vermeld. De centrale rol van de zee en de visserij heeft veel aspecten van het dagelijks leven en het karakter van de bevolking bepaald.

14:25 uur
U wordt weer aan boord verwacht voor de terugtocht. Indien gewenst kunt u uiteraard onderweg nog wat gebruiken. Net voordat u weer terug bent in de haven worden er nog koffie/thee en 2 belegde broodjes per persoon geserveerd!

18:00 uur
U bent weer aan vaste wal en de chauffeur staat al klaar om u naar huis te brengen.

19:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
45 – 60 personen € 97,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen op aanvraag.

Deze prijs is inclusief: 
* vervoer per luxe touringcar (op basis van halen/brengen)
* 2 kopjes koffie of thee met gebak
* boottocht Elburg – Urk v.v.
* 3 gangen warme lunch als beschreven (excl. drankjes)
* vrije tijd in Urk
* kopje koffie of thee en 2 belegde broodjes
* verzorging van de chauffeur