Per boot van Urk naar Enkhuizen

09:00 uur
Onze luxe touringcar, voorzien van bar, dvd en toilet, staat voor en uw gasten hebben de tijd om in te stappen. Aansluitend vertrekt u rond 9.15 uur richting Urk.

10:30 uur
In Urk aangekomen ligt de boot al op u te wachten en wordt u ontvangen met 2 kopjes koffie of thee en appelgebak. In 1,5 uur vaart u dan van Urk naar Enkhuizen, waar de touringcars u uiteraard weer zullen opwachten. De boot is rolstoeltoegankelijk, heeft een rolstoellift en rolstoeltoilet en een capaciteit tot ca. 175 personen.  Er is een ruim buitendek en voor de passagiers zijn er tijdens de rondvaart een aantal verrekijkers beschikbaar. Verder beschikt het schip ook sinds 2021 over een ultramoderne UV-C luchtzuivering aan boord.

In Enkhuizen aangekomen stapt u uit bij het prachtige Zuiderzeemuseum waar u in ca. 10 minuten naar de lunchlocatie wandelt.

12:30 uur
Tijd voor een goed verzorgde koffietafel met: rundvleeskroket, bruine- en witte boterhammen, roggebrood, krentenmik, 2 soorten vleeswaren, 2 soorten kaas, zoetbeleg en 2 kopjes koffie, thee of (karne)melk.

13:30 uur
Na de lunch heeft u de tijd om dit prachtige museum te bezoeken!

Het Zuiderzeemuseum is een levend museum doordat er vele demonstraties van oude ambachten zijn en de diverse ‘bewoners’ u het gevoel geven dat ze er ook echt wonen! In het seizoen zijn bij veel huisjes mensen aanwezig die u uitleg geven.
Nederlands grootste binnenwater was ooit de Zuiderzee. In 1932 werd die afgesloten en omgedoopt tot IJsselmeer. U krijgt in het museum een goed beeld van het wonen en werken rond de voormalige Zuiderzee.  Het openluchtgedeelte is gebouwd als een stadje met ruim 130 woningen, winkels, werkplaatsen en de museumhaven met historisch zeilschepen. Ook kunt u diverse ambachtslieden aan het werk zien zoals de mandenmaker, de touwslager en de palingroker en zijn er ‘levende bewoners’ uit Urk anno 1905.

Er zijn diverse restaurants waar men op eigen gelegenheid iets kan gebruiken.

TIP:
Er is een rolstoelroute verkrijgbaar zonder moeilijke bruggetjes en met een aantal drempelvrije huisjes die bezocht kunnen worden met een rolstoel. Eventueel is een rondleiding mogelijk (ca. € 99,00 per gids/maximaal 20 personen/ca. 1 uur) of bijvoorbeeld een leuke ouderwetse schoolles compleet met strenge juf! (ca. € 99,00 per gids/maximaal 30 personen/ca. 30 minuten).

16:25 uur
U neemt de boot terug naar de parkeerplaats (duurt ca. 20 minuten want hij vaart ook langs het NS-station).

17:00 uur
De chauffeur staat klaar om u naar huis te brengen.

18:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
45 – 62 personen € 83,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
* 2 kopjes koffie of thee met appelgebak
* boottocht Urk – Enkhuizen
* entree Zuiderzeemuseum
* koffietafel met kroket en drankjes als beschreven
* verzorging van de chauffeur

Mensen met een Museumjaarkaart hebben gratis entree bij het Zuiderzeemuseum; zij krijgen daarom een korting van ca. € 14,00 op dit programma die wij achteraf met u zullen verrekenen.