Prachtige 4 Sluizen boottocht Maastricht

09:00 uur
Onze luxe touringcar, voorzien van bar, dvd en toilet, staat voor en uw gasten hebben de tijd om in te stappen. Aansluitend vertrekt u richting Maastricht.

10:45 uur:
Onze chauffeur zet u netjes af naast de boot waar u hartelijk wordt ontvangen met 2 kopjes koffie of thee en heerlijke Limburgse vlaai.

De vloot van de rederij bestaat uit 5 passagiersschepen die allemaal zeer sfeervol en comfortabel zijn ingericht met houtwerk, warme stoffering en decoratief koperwerk. Kortom, prachtige schepen met een chique, klassieke uitstraling! Het programma is zeer uitgebreid dus wilt u liever een kortere tocht op de Maas of een complete dagtocht naar Luik of een Afternoon Tea Cruise; dat kan allemaal! Twee schepen zijn geschikt om met rolstoelen te betreden. Uiteraard is er op alle vijf de schepen catering aanwezig, zijn er toiletten, 1 of 2 bars, een dansvloer en desgewenst ruimte voor een orkest of andere live muziek.

De 4 Sluizentocht is overigens op bepaalde dagen te reserveren maar bent u met meer dan 45 personen dan kan de tocht op de door u gewenste datum plaats vinden en kunt u een eigen boot reserveren; deze kosten zullen wel hoger liggen dan dat u met de standaardafvaart meevaart.

11:15 uur:
Vertrek van de boot stroomafwaarts naar de sluis van Bosscherveld (verval 3 meter). Bij Smeermaas passeren wij de grens en varen op Belgisch grondgebied. In de sluizen van Neerharen en Lanaken wordt de boot 2 x 9 meter omhoog geschut.

13:00 uur:
Er staat een uitgebreide koffietafel voor u klaar: assortiment broodjes en broodsoorten, kaas, 4 soorten vleeswaren, yoghurt en jam. Koffie, thee en melk worden onbeperkt geschonken.

Wilt u liever een warme lunch dan kan dat voor een toeslag van ca. € 7,50 per persoon. Het menu ziet er als volgt uit:
Heldere groentesoep met stokbrood & roomboter
***
Varkenshaas medaillons met een champignonsaus
Aardappelgarnituur & Seizoensgroente & Salade
***
Mousse au chocolat

13:45 uur:
U vaart langs het dorpje Kanne en iets verderop ligt het Fort Eben Emael, hoog boven op de St. Pietersberg. Het Albertkanaal waar u nu vaart is dwars door de St. Pietersberg heen gegraven en op sommige plaatsen zijn de wanden wel ca. 80 meter hoog.

14.15 uur:
U passeert nu de bekende sluis van Ternaaien, een sluizencomplex uit ca. 1930. Hier wordt de boot in ca. 5 minuten 15 meter omlaag geschut naar de Maas en vervolgt u de boottocht langs de voet van de St. Pietersberg om daarna in het centrum van Maastricht af te meren.

15.15 uur:
Aankomst in Maastricht waar uw chauffeur al staat te wachten om u weer naar huis te brengen. Natuurlijk is het ook mogelijk om het mooie Maastricht nog te bezoeken en /of te eindigen met een diner; vraag ons naar de mogelijkheden!

17:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
45 – 62 personen € 75,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
* 2 kopjes koffie of thee met Limburgse Vlaai
* boottocht als beschreven
* heerlijke koffietafel als beschreven
* verzorging van de chauffeur

Foto’s ,m.u.v. foto 5, © Linda Everstijn / Rederij Stiphout