Rondvaart Heusden & Likeurproeverij

09:30 uur
Onze chauffeur staat voor met een luxe touringcar, voorzien van airco en toilet. Uw gasten hebben de tijd om in te stappen en aansluitend vertrekt u richting Heusden.

10:45 uur
De boot ligt al op u te wachten om u mee te nemen voor een leuke ca. 2 uur durende rondvaart over de Maas & de Dode Maas.

11:00 uur
De boot vertrekt vanaf de aanlegsteiger net buiten de stadshaven in Heusden. De route gaat een stukje over de Maas en komt zo op het Heusdens Kanaal uit, waar we langs het dorpje Wijk en Aalburg varen. We komen uit op de Dode Maasarm. Dit stukje beschermd natuurgebied met tal van watervogels loopt langs de dorpjes Nederhemert en het dorpje Wellseind. Vanaf het water geniet u van een afwisselend landschap met havens, woonschepen, een pontje dat overvaart, molens en uitgestrekte uiterwaarden. Uiteraard staat er bij aankomst op de boot voor iedereen koffie of thee met gesorteerd gebak klaar.

Het kan zijn dat er ook andere gasten aan boord zijn maar uiteraard zit u met uw gezelschap bij elkaar. Indien gewenst kunnen wij ook kijken of wij de boot af kunnen afhuren voor uw gezelschap maar dit ligt even aan de datum; prijs op aanvraag. 1 Van de schepen beschikt over een lift voor rolstoelen, deze is echter alleen geschikt voor rolstoelen die met de hand worden geduwd. Bij het toilet zijn beugels bevestigd.

Bussen mogen passagiers uit laten stappen op het Burchtplein. Vanaf het Burchtplein loopt u in ca. 20 minuten naar de steiger in de Stadshaven (ca. 800 meter).
Let op; vanaf de Stadshaven moet men een trap af om de steiger te bereiken. Voor rolstoelen en rollators is er een mindervalide toegang via de Waterpoort.

Rond kwart over 12 wordt de lunch geserveerd: Twee heerlijke belegde broodjes, broodje kroket, Goedgevulde soep, Handfruit, Melk & Jus d’orange. Uiteraard kunt u dit uitbreiden of is een luxe lunch met o.a. kroket etc. ook mogelijk maar omdat u ook al koffie of thee met gebak gebruikt om 11 uur gaan wij nu uit van de eenvoudige lunch.

TIP:
Het is ook mogelijk om 1 uur te varen en een goed verzorgde koffietafel op een locatie onderweg te gebruiken; de prijs blijft dan gelijk of kan zelfs iets lager worden.

13:00 uur
U bent weer terug in de haven waar u de tijd heeft om van boord te gaan. U wandelt op uw gemak richting de bus die u aansluitend richting de likeurproeverij zal brengen!

14:00 uur
Proeven, ruiken, ontdekken en genieten in de Schrobbelèr distilleerderij!

Het Brabantse kruidenlikeurtje ontstond in de jaren ’70 in het huisbarretje van Jan Wassing. Als maagpatiënt kon Jan niet goed tegen sterke drank.  Op eigen initiatief mengde hij wat dranken,
aangevuld met homeopathische middelen… Zo ontstond het gewaardeerde en sfeer verhogende kruidenlikeur Schrobbelèr. De distilleerderij is voor groepen te bezoeken en heeft sinds 2018 een verrassende en nieuwe Experience.

U wordt meegenomen in de Bourgondische wereld van deze kruidenlikeur met decors, licht, geluid en audiovisuele verrassingen. Tijdens deze ontdekkingstocht maakt men kennis met het verhaal achter Schrobbelèr. Proef, ruik en luister je weg door de historie, het geheim van het familierecept, het bottelen van de kruiken en de warme sfeer van Schrobbelèr.
De excursie begint en eindigt altijd in het gezellige proeflokaal ‘Bij d’n Schrobbelèr’ op de eerste etage, hier is vooraf en na afloop voor iedereen nog een heerlijk glaasje Schrobbelèr en altijd gezellige LIVE muziek inbegrepen. Een bestemming die leuk is voor jong en oud! (lift aanwezig en alles is goed rolstoeltoegankelijk; er is geen aangepast toilet aanwezig).

17:00 uur
Vertrek huiswaarts.

18:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
45 – 62 personen € 89,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
* 2 kopjes koffie of thee en gebak
* rondvaart van 2 uur
* lunch met soep, kroket en drankjes als beschreven
* entree en rondleiding Schrobbelèr incl. koffie/thee met kuukske, live muziek, proeverij etc.
* verzorging van de chauffeur