Schoolreis Corpus

09:30 uur
Onze luxe touringcar met airco en toilet, staat voor; iedereen heeft de tijd om in te stappen en aansluitend vertrekt u richting Leiden.

11:15 uur
Verwachte aankomst bij Corpus waar we ca. 15 minuten voor aanvang aanwezig moeten zijn!

11:30 uur
Tijd voor een ‘Reis door de Mens’!
Deze reis is een ca. 2 uur durende unieke belevenis door het 35 meter hoge menselijk lichaam waar u in verschillende (5D-) orgaantheaters ervaart hoe het menselijk lichaam er van binnen uitziet en hoe het werkt. Naast de ‘reis door de mens’ kan de bezoeker nog deelnemen aan verschillende games en testen (veelal met computers). CORPUS is een ‘reis door de mens’ waar de bezoeker op spectaculaire wijze kan zien, voelen en horen hoe het menselijk lichaam werkt en welke rol gezond eten, gezond leven en veel bewegen daarbij spelen.

Thematentoonstellingen worden regelmatig afgewisseld. CORPUS speelt een educatieve, informatieve en preventieve rol op het gebied van gezond leven en welzijn, waarvoor steeds meer aandacht in de samenleving is. Vragen zoals ‘waarom moet ik slapen, wat gebeurt er als ik nies en hoe groeit mijn haar, krijgen in CORPUS antwoord in de vorm van tastbare, zichtbare en hoorbare verbeeldingen gedurende de ‘reis door de mens’. CORPUS maakt veelvuldig gebruik van de laatste ontwikkelingen op het gebied van animaties, geluid en 3D-effecten, om alle facetten van de medische ontwikkeling in en rond het menselijk lichaam op duidelijke wijze te verklaren en te presenteren.

Tijdens de wandeling naar boven (richting hersenen) krijgt iedereen een headset voor de uitleg en staan er onderweg gidsen die u uitleg geven. Deze tocht duurt ca. 1 uur. Daarna kunt u langzaam afdalen en deelnemen aan het interactieve gedeelte. Dit duurt, afhankelijk van de interesse van uw gezelschap; ca. 45 minuten.
Voor scholen geldt dat je in groepjes van 15 kinderen + 1 begeleider per tijdslot naar binnen gaat; dat is 2 x per kwartier een nieuwe groep van 16 personen.

Het programma zou er als volgt uit kunnen zien:
11.30 – 11.45 uur            > 2 x 15 kinderen + 2 begeleiders
11.45 – 12.00 uur            > 2 x 15 kinderen + 2 begeleiders
12.00 uur                            > ca. 15 kinderen + 1 begeleider = totaal ca. 70 – 75 kinderen
Gaat het om meer of minder kinderen dan passen wij de tijden uiteraard aan!
Indien gewenst biedt men ook leuke canvastasjes aan met een lunch voor ca. € 7,75 per persoon; bruine bol kaas, bruine bol ham, pakje wicky & Sultana.

TIP:
Om de kinderen van tevoren alvast een idee te geven van deze excursie is het leuk, en aan te raden, om te kiezen voor het gratis 3-delige lespakket of een workshop!

LESPAKKET:
Het lespakket bestaat uit drie lessen en zit boordevol activerende didactiek en verschillende werkvormen. De eerste les gaat in op de bloedsomloop. De tweede les gaat over het hart en andere organen, zoals longen, lever en nieren. Tussendoor steek je er als docent ook nog wat van op! Met al deze kennis op zak gaan de leerlingen op excursie naar CORPUS. Voor sommigen is het een herhaling, bij anderen valt het kwartje. Afsluitend is er dan nog een derde les na het schoolreisje met als thema; wat heb ik geleerd?
Voor meer informatie over het lespakket kunt u klikken op deze link:
https://corpusexperience.nl/nl/lespakket-bloedsomloop-en-lichaam

WORKSHOPS:
Hoe eerder kinderen zich bewust worden van het belang van een gezonde leefstijl hoe beter. Daarom is de bijzondere ‘reis door de mens’ uitgebreid met workshops voor leerlingen van groep 7 en 8.  De workshops zijn bedoeld om kinderen te laten zien, voelen en horen welke impact bepaalde keuzes hebben voor hun gezondheid. Speciaal voor de doelgroep van leerlingen in groep 7 en 8 hebben drie van de partners van CORPUS een workshop ontwikkeld: VeiligheidNL, Dunea en Smaaklessen in samenwerking met het Voedingscentrum. Iedere workshop bestaat uit twee delen, die ieder ongeveer een kwartiertje duren. Leuk om de dag gezond te beginnen, even iets anders tussendoor of om de dag af te sluiten. Want het mooie is: als docent kan je zelf aan de slag met de workshops in de klas. Meer informatie vindt u hier: https://corpusexperience.nl/nl/workshops-corpus

14:00 uur
Ook de laatste groep heeft het hele traject doorlopen en het is weer tijd om terug naar de bus te gaan.
TIP:
Corpus is ook leuk om te combineren met Space Expo, Naturalis, het Museon, Madurodam, Sea Life of het Omniversum!

15:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.     

Prijsindicatie:
80 – 99 personen € 39,50 per persoon
Korting begeleiders € 11,00 per persoon (per 15 kinderen is 1 begeleider verplicht en gratis > meerdere begeleiders betalen gewoon de entree)
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:
Vervoer per luxe touringcar met airco & toilet
Entree Corpus
Parkeren van de bus
Verzorging van de chauffeur

Foto’s 1, 2 & 4 © Maarten Huisman/Corpus
Foto 5 © Frank van Beek/ Corpus