Sfeervol Den Bosch

13:00 uur    
U wordt verwacht in hartje Den Bosch waar u gelijk aan de slag gaat!

Zeg je Den Bosch dan zeg je Bossche Bol, dus daar gaat het bezoek aan Den Bosch mee beginnen!
Leer het maken van de lekkerste Bossche bol (of de sjekladebol, zoals de Bosschenaren zeggen) van de kenners! Daarna wil je nooit meer een moorkop of iets wat er op lijkt eten; geloof ons maar!

Samen met de bakker maak je in circa 1,5 uur de échte Bossche bol. Je gaat zelf aan de slag met het smelten van de chocolade en het kloppen van de slagroom. De soezen zijn al wel gemaakt i.v.m. het tijdsbestek, maar je gaat ze natuurlijk wel zelf vullen én proeven! Naast de techniek leer je meer over de historie en het ontstaan van de échte Bossche bol. Na afloop kunt je de 2 lekkerste Bossche bollen, die je zelf hebt gemaakt, meenemen. Op verzoek ontvangt je het recept van de échte Bossche bol per mail, zodat je thuis nog eens extra kunt oefenen! Koffie en thee inbegrepen!

14:30 uur
Tijd om de benen te strekken en jullie kennis van Den Bosch een beetje bij te werken!
Henk & Jaap halen het gezelschap af bij de locatie van de workshop en nemen u mee voor een bezoekje aan den Bosch dat je niet snel zult vergeten! Met Henk & Jaap ben je zeker van een zeer bijzondere kennismaking met ’s Hertogenbosch! U wordt deze wandeling op theatrale en ludieke wijze verrast door de heren Jaap. F. Grolleboer en Henk. Z. Knotjes! Zij leiden u op geheel eigen wijze door karakteristiek ‘s-Hertogenbosch en zorgen voor een opwaardering van uw culturele kennis; ooit op een Halve Kloot gezeten? Nog nooit gehoord van authentieke Kwat?

Dan wordt het tijd om u aan te sluiten bij Jaap, Henk, Tini of Berri! In een wandeling vol humor, cultuurhistorisch absurdisme en verrassingen zullen zij u voorgaan en kennis laten maken met de talrijke bijzonderheden van deze stad! Voor iedereen die eens wat anders wil dan een traditionele wandeling met stadsgids, is dit een echte aanrader!

15:50 uur
Uw wandeling eindigt bij het vertrekpunt van de bootjes die over de Binnendieze varen, want ook een boottocht, deels onder de stad door, hoort bij een dagje Den Bosch!

De Binnendieze slingert deels onder de stad door en uiteraard wordt er onderweg door de schipper nog van alles verteld over deze bijzondere rivier. Het zijn open bootjes en er gaan maximaal 14 mensen per boot mee; er zijn 2 boten per afvaart beschikbaar. Zijn er meer dan 28 gasten dan zullen de overige gasten een bootje later nemen of op een andere plek in de stad opstappen.

16:45 uur
Na de rondvaart die ca. 50 minuten duurt, zijn uw gasten even een uurtje vrij om nog wat rond te kijken; een terrasje te pikken etc.

Eventueel kunnen wij ook nog iets organiseren, zoals een leuke wandel speurtocht; Ben jij een echte speurneus? Er is een fantastische route door Den Bosch uitgezet, maar die vind je alleen door een stukje hoogstaand speurwerk. Ga jij de uitdaging aan? Je krijgt eerst een uitgebreide uitleg. Vervolgens gaan jullie in groepjes van 5 á 6 personen op pad. Je krijgt een kaart en vragen mee voor onderweg. De route vind je door de vragen juist te beantwoorden.  De speurtocht leidt jullie langs de mooiste plekjes van Den Bosch. Maar dan moet je natuurlijk wel je best doen om die juiste route te vinden!  Duur ca. 2 uur/Kosten ca. € 14,50 p.p.
Wil je de tocht liever per step maken? Ook dat kan voor ca. € 19,50 p.p.

Stepkroegentocht
Waar is dat feestje?.. Hier is dat feestje!

Houd jij ook zo van een feestje? Kom dan gezellig mee voor de step-kroegentocht! Je zult diverse kroegen in Den Bosch ontdekken, hilarische spellen spelen en onderweg ben je ook nog eens sportief bezig!

De kroegentocht

Op de step gaan jullie met de gehele groep op pad van cafeetje naar cafeetje. In totaal naar 3 cafés. In de cafés wordt de groep opgedeeld in teams. In elk café spelen de teams een spel tegen elkaar. Met de spellen zijn punten te verdienen. Het team met de meeste punten wint aan het eind van de kroegentocht een leuke prijs.  Tijdens de kroegentocht moet er natuurlijk ook gedronken worden!
In elke kroeg ontvang je één consumptie in de vorm van bier, fris of wijn. De kroegentocht wordt uiteraard afgestemd op het gezelschap. Met bedrijven en families worden er andere spellen gespeeld dan met vriendengroepen en vrijgezellengroepen.

Vervoersmiddel
Geen fan van de step? Geen probleem! Je kunt er ook voor kiezen om de kroegentocht onder begeleiding te voet af te leggen! Per step/duur ca. 2 uur ca. € 42,50 p.p. Liever te voet? Dan is de prijs ca. € 37,50 p.p.

Bierproeverij Tapcursus:
De bierproeverij in Den Bosch, inclusief tapcursus, is voor de echte bierliefhebber! Houd jij wel van een biertje en gezelligheid? En wil je de kunst van het biertappen onder de knie krijgen? Dan is deze bierproeverij met tapcursus iets voor jou! Leer alles over het lekkerste bier tijdens een bierproeverij in Den Bosch! Speciale bieren zijn hipper dan ooit: kijk, ruik, proef en oordeel zelf!
In het proeflokaal in het hart van bourgondisch Den Bosch krijg je een spoedcursus BIER. Waar komen de bieren zoals wij ze nu kennen nou eigenlijk vandaan en van welke ingrediënten worden ze gemaakt? Zorg ervoor dat al je zintuigen op scherp staan, je notitieblok bij de hand en kom er zo snel mogelijk achter welke 3 biertjes wij voor je zijn ingeschonken.

Leer biertappen als een echte barkeeper!
Aansluitend krijg je ook nog een korte tapcursus van onze eigen tapspecialist. Drinken lukt vast en zeker maar lukt het jou ook om 2 mooie biertjes zelf te tappen? Proost!!
Duur ca. 1,5 uur/Kosten ca. € 19,50 p.p.

Uiteraard kan er nog veel meer en willen jullie ergens een uurtje borrelen met 3 consumpties en een lekker borrelplankje dan kan dat ook; kosten ca. € 20,00 p.p.

18:00 uur
(Of eerder/later, afhankelijk van het middagprogramma). U wordt verwacht op een mooie, historische locatie in hartje Den Bosch.
Hier gaat u genieten van een goed verzorgd 3 gangen diner in buffetvorm dat er als volgt uit kan zien:

Voorgerechten:
Soepenbuffet met 3 verschillende soepen: tomatenroomsoep met verse basilicum en mascarpone, Tom kha kai soep met oosterse vulling en gebonden bospadden stoelensoep met oester-
zwammen en geserveerd met stokbrood en kruidenboter

Hoofdgerechten:
Bavette met groene groenten geserveerd met aardappelgratin en een groene paprika peper saus, in roomboter gebakken rode zalm met groene groente en een witte wijnsaus geserveerd met aardappelgratin en gevulde courgette met noten, tomaatjes, verse oregano en schil van een citroen geserveerd met groene groente en aardappelgratin.

Nagerechten:
Citrus Pannacotta met rood fruit, Chocolade bloempotje met frambozen en kardinaal vulling

TIP: Liever een 3 gangen keuze diner dat aan tafel wordt uitgeserveerd? Ook dat kan! De keuze van uw gasten dient u een 10 dagen van tevoren aan ons door te geven.

3 Gangen Keuzediner:
Voorgerechten:
Rundercarpaccio; dun uitgesneden ossenhaas met truffelmayonaise, uitgebakken spekjes, rucola, gebakken pijnboompitjes en oude Reypenaer
Gamba’s Tel Aviv; geschroeide gamba’s met een crème van kikkererwten guacomole en een chutney van Mango
Vegetarisch; burratta (zeer romige Mozarella) met pomodori tomaten, verse basilicum, olijfolie en balsamico.
Op de tafels plaatst men stokbrood met roomboter
Hoofdgerechten:
Bavette met groene groenten geserveerd met aardappelgratin en een groene paprika peper saus
In roomboter gebakken rode zalm met groene groente en een witte wijnsaus geserveerd met aardappelgratin
Gevulde courgette met noten, tomaatjes, verse oregano en schil van een citroen geserveerd met groene groente en aardappelgratin
Dessert:
Chocodessert met chocolade frambozen mouse met rood fruit
Vers fruit salade met mango-sorbetijs en zoet geslagen room
Kiest u voor dit keuzemenu dan betaalt u een toeslag van ca. € 6,50 per persoon

Als alternatief hebben we ook nog een sfeervolle locatie nabij de Sint Jan!
Hier past men het diner regelmatig aan, aan het seizoen, het kan er bijvoorbeeld als volgt uitzien:
Voorgerecht
Huis Gerookte Zalm / Gemarineerde Radijs/ Sesamzaad Crème /Mierikswortel
Of
Pastrami Bavette/ Truffel Crème/Amsterdamse Ui /Salie Crumble
Of
Riccota/Aubergine/Tomaat/Pickles/Tijm

Hoofdgerecht
Zeebaars/Tomaat/Saffraan-Mossel Saus /Groen Kruiden Mousseline
Of
Lamsvlees Zacht Gegaard/ Erwten/Munt/Asperges
Of
Portobello wellington; Paddenstoel/ Bladerdeeg/ Aceto Basamico/Gremolata

Desserts
Eton Mess/ Merengue/Crème Suisse/ Basilicum
Of
Apple Crumble/Vanille ijs / Vanille Saus

Uitbreiding Amuse: Bitterbal van Ossenstaart met Mosterd Crème ca. € 3,50
Uitbreiding: Kreeftensoep/Hollandse Garnalen/Ratatouille  ca. € 9,00
Uitbreiding: Friandises; huisgemaakt door de Patissiers ca. € 7,00
Kiest u voor deze locatie en dit diner in plaats van het diner in buffetvorm, dan betaalt u een toeslag van ca. € 8,50 per persoon.

Drankjes zijn niet inbegrepen bij de diners en worden ter plaatse door u voldaan. Uiteraard wordt op alle locaties rekening gehouden met dieetwensen, mits tijdig doorgegeven.

20:30 uur
(Dit kan ook eerder of later zijn); einde van het programma.

Prijsindicatie:
€ 95,00 per persoon,
gebaseerd op een minimum deelname van 25 personen.
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:
* Bossche Bol workshop 1,5 uur incl. koffie en thee en 2 Bossche Bollen mee naar huis!
* Ludieke wandeling met Jaap & Henk
* Rondvaart Binnendieze
* 3 Gangen diner in Buffetvorm (excl. drankjes)