Sloepen Puzzeltocht & Beeld en Geluid

09:00 uur
Onze luxe touringcar staat voor; uw gasten hebben de tijd om in te stappen en aansluitend vertrekt u richting Hilversum.

10:00 uur
Verwachte aankomst bij het geheel vernieuwde Beeld & Geluid. Hier wordt u ontvangen met koffie, thee en een tv gebakje (soort petit four).
Na de koffie heeft u ruim de tijd om Beeld & Geluid te bezoeken dat afgelopen jaren geheel gerenoveerd is en zich nu het meest interactieve Mediamuseum ter wereld mag noemen! Ontdek de invloed van media in een unieke persoonlijke ervaring.

Media hebben grote invloed op ons dagelijks leven. Bijna iedereen is tegenwoordig naast mediagebruiker, ook mediamaker en media zijn overal! Hier ontdek je van alles over de invloed van media op jou én andersom.  Jouw museumbezoek start in de Tune in. Hier download je de Mediamuseum app en maak je in een paar minuten je eigen Mediaprofiel aan. Zo wordt je museumbezoek veel persoonlijker. Tijdens je museumreis ontvang je in de app je eventuele spelresultaten en filmpjes die je maakt. Hoe meer je in het museum doet, hoe rijker en gevarieerder je Mediaprofiel wordt.

Zodra je het Mediamuseum binnenstapt, zie je de Mediareactor: een oneindige stroom van mediabeelden die 24 uur per dag, 365 dagen per jaar het archief van Beeld & Geluid in- en uitstromen. De Mediareactor neemt ook jouw Mediaprofiel op en toont de filmpjes die jij in het museum maakt. Zo word ook jij onderdeel van de mediastroom.

5 Zones
Aan de hand van vijf zones ontdek jij wat jij met media doet én wat media doen met jou. Je maakt je eigen nieuws, bent verslaggever van het journaal, kruipt in de huid van een influencer of maakt je eigen game. Ook zit het museum boordevol audiovisuele fragmenten en  vind je er bijzondere objecten. En doordat het museum zich aanpast aan jou, krijg je een museumreis op maat!

Delen
We delen online steeds meer lief en leed met elkaar. Speel met je gelaatsuitdrukkingen, raad het profiel van anderen en ontdek of jij bevooroordeeld bent. Ook nare of verboden berichten worden online gedeeld; wat vind jij dat je écht niet kunt delen in media?

Vertellen
Ontdek hoe je verhalen vertelt in media. Welke technieken mediamakers gebruiken om verhalen te vertellen en je te laten ‘bingen’. Je komt erachter dat veel verhalen dezelfde opbouw hebben en maakt als een filmregisseur je eigen speelfilm.

Spelen
Hier draait alles om spellen in de media. Van quiz-shows tot videogames. Bouw alleen of samen met anderen je eigen game, race door oude en nieuwe racegames en leer wat er allemaal bij komt kijken om een game te maken. Of speel met elkaar een game op onze interactieve spelvloer!

Verwonderen en Pronken
Op de 5e verdieping kun je de toekomst van media aanraken. Je vindt hier diverse presentaties in samenwerking met allerlei partners, zoals Tech-bedrijven, ontwerpers, developers, kunstenaars, omroepen, mediamakers, wetenschappers, etc. Je kunt er bijvoorbeeld een 3D-game spelen, in een holografische wereld stappen, deepfake-techniek ervaren, ontdekken hoe je media beleeft als je blind of slechtziend bent of meedoen aan het testen van nieuwe omroep-innovaties. Op de 7e verdieping kun je voorwerpen uit de collectie van Beeld & Geluid bekijken. Op dit moment zijn er kostuums van mediapersoonlijkheden uit de 20e en 21e eeuw te zien: van de blauwe catsuit van Jerney Kaagman, de weergaloze Songfestival-jurk van Nikkie de Jager, kostuums van Jacobse & Van Es tot het roze pak van Splinter Chabot. Oude én nieuwe nostalgie dus!

TIP:
Eventueel is een leuke rondleiding ook mogelijk; u neemt dan een uniek kijkje achter de schermen van het archief én bewondert de architectuur; zeer de moeite waard!
Rondleiding 1 uur kost ca. € 125,00 per gids met maximaal 15 personen. Mensen met een Museumkaart of VriendenLoterij VIP-KAART hebben gratis entree op vertoon van de kaart; wij verrekenen deze korting van ca. € 19,50 p.p. achteraf met u op de eindnota.

13:00 uur
Op een gezellige locatie staat het lunchbuffet voor u klaar: diverse broodjes, volkoren bruinbrood, boeren witbrood, krentenbrood, 2 soorten kaas, 4 soorten vleeswaren, zoetwaren en 2 kopje koffie, thee of melk. Eventueel uit te breiden met een kroket a ca. € 2,00 of soep a ca. € 4,00 p.p.

14.45 uur
U bent inmiddels aangekomen op een locatie in Loosdrecht waar u de rest van de middag zult doorbrengen. Hier begint u met een instructies en uitleg van de sloepen en het spel en daarna worden uw gasten verdeeld over de diverse sloepen (ca. 8-10 personen per sloep).

Ga de strijd aan!
Aan het roer van een luxe sloep (jullie varen zelf) ga je de strijd aan met collega’s of vrienden. Met deze tocht geniet je van de prachtige omgeving, het leuke gezelschap en wordt je uitgedaagd met leuke opdrachten. Punten worden gescoord door vragen goed te beantwoorden en opdrachten goed of leuk uit te voeren. Bij deze tocht worden de modernste technieken gebruikt en krijgt ieder team een eigen Ipad mee. De voortgang van het spel en de andere teams is te volgen op de Ipad en uiteraard wordt er een leuke groepsfoto gemaakt ter herinnering aan een gezellige dag!

Tip: eventueel is het sloepvaren ook te combineren met andere activiteiten als suppen, fietsen of E-foilen (elektrisch aangedreven surfboard, die je laat vliegen over het water) Ook zou je de gasten kunnen laten kiezen uit een activiteit zodat iedereen iets doet wat hij of zij echt leuk vindt; prijzen en suggesties op aanvraag.

17:30 uur
Iedereen is weer terug op de locatie waar het tijd is voor een drankje en de prijsuitreiking voor het beste team. Drankjes zijn niet inbegrepen maar kunnen voor 2 uur worden afgekocht voor een bedrag van ca. € 22,50 per persoon (Hollandse Bar).

18.00 uur 
Er staat een lekker BBQ buffet voor u klaar dat er als volgt uit kan zien:
Brood en boter
Lekker mais en bruin brood – Huisgemaakte kruidenboter – Tapenade
Salades
Aardappel salade met bieslook, ui, granny smith, augurk – Couscous salade met harissa en gegrilde groenten – Groene salade met crudite, gemixte sla soorten, feta, wortel en komkommer
Vlees
Bavette, men grilt dit altijd lekker medium/rare, maar kan altijd anders – Broodje Angus burger, truffelmayonaise, old Amsterdam, rucola – Saté van kipdijen met satésaus
Vis
Zalm aan 1 stuk op de bbq

Liever een diner of buffet op een andere locatie? Ook dat is mogelijk; kies je bijvoorbeeld voor een all-inclusive buffet (2 uur onbeperkt 3 gangen buffet + drankjes Hollandse Bar) dan betaal je een toeslag van ca. € 3,50 p.p.

20:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Wij kunnen u dit programma als volgt aanbieden:
45 – 62 personen € 145,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of een variatie op bovenstaand programma mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag. 

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
* kopje koffie of thee met TV gebakje
* entree Beeld & Geluid
* lunchbuffet als beschreven
* Sloepen- spelprogramma als beschreven, incl. prijsuitreiking
* BBQ buffet als beschreven (excl. drankjes)
* verzorging van de chauffeur

foto 3 : © Daria Scagliola en Stijn Brakkee
foto 4: © Beeld & Geluid afdeling marketing
foto 5: © Studio Gemini