Sloepen Puzzeltocht & Beeld en Geluid

08:45 uur
Onze luxe touringcar staat voor; uw gasten hebben de tijd om in te stappen en aansluitend vertrekt u richting Hilversum.

10:00 uur
In Hilversum aangekomen wordt u bij Beeld & Geluid ontvangen met een kopje koffie of thee en een tv gebakje (soort petit four)! Na de koffie is het tijd voor het ‘nostalgie- arrangement’ dat helemaal draait om 65 jaar entertainment op de Nederlandse TV!

NOSTALGIE ARRANGEMENT 65 JAAR TELEVISIE-ENTERTAINMENT
Het nostalgie-arrangement 65 jaar televisie-entertainment is een feestelijk programma, bomvol topamusement uit de Nederlandse televisiegeschiedenis. Beleef het verleden met een archief vol onvergetelijke herinneringen en verhalen in tal van bijzondere fragmenten uit 65 jaar televisiegeschiedenis. Werp ook een blik op een aantal bijzondere museale objecten uit de depots van Beeld en Geluid. Twee uurtjes vol nostalgie, oude bekenden en onvergetelijke hoogtepunten! Na de ontvangst met koffie/thee en een gebakje start het interactieve filmprogramma waar u herinneringen ophaalt aan de leukste televisiemomenten van de afgelopen 65 jaar. Geniet onder andere van Swiebertje, de liedjes uit Ja Zuster Nee Zuster, André van Duin, Zeg ‘ns Aaa, de cavia-race uit de Wie-Kent-Kwis en de lopende band van Mies Bouwman. Een uur vol nostalgie, herkenning van televisie-tunes en een hernieuwde kennismaking met alle grote televisiesterren van vroeger! Vervolgens biedt uw gastvrouw/heer de unieke gelegenheid om een aantal bijzondere museale objecten uit de depots van Beeld en Geluid te bekijken. Zo ziet u onder meer de clownsschoenen van Pipo de Clown, poppen uit de Fabeltjeskrant en de bijzondere afstandsbediening waarmee koningin Beatrix Beeld en Geluid in 2006 opende.

Let op! U komt bij dit arrangement dus verder NIET IN de Beeld & Geluid Experience!

Wilt u toch liever een bezoek aan de Beeld & Geluid Experience brengen dan kan dat uiteraard!
Na de koffie met gebak, neemt een gids u mee voor een boeiende rondleiding. Daarna heeft men dan nog zelf de tijd om rond te kijken!

Imposant zo kunnen we zonder overdrijving de eerste indruk weergeven, wanneer men het kleurrijke gebouw van Beeld en Geluid binnengaat. Eerst maak je in een korte rondleiding kennis met het gebouw van Beeld en Geluid. Binnen zie je de nationale televisie- en radioarchieven in letterlijk een ‘Grand Canyon’ van 20 meter diep.
Deze schatkamer bewaart 700.000 uur geschiedenis aan beeld en geluid. Kilometers films en video’s; meer dan iemand in zijn hele leven kan bekijken. Na de rondleiding neem je een exclusief kijkje in de indrukwekkende diversiteit van het opgeslagen materiaal bij Beeld en Geluid. Je wordt meegenomen naar hoogtepunten uit de afgelopen eeuw en krijgt een aantal schatten en pareltjes te zien uit het archief van Beeld en Geluid. Vervolgens bezoek je de “experience”. Bekijk je favoriete TV programma’s, journaalbeelden en historisch filmmateriaal van belangrijke gebeurtenissen. Neem je eigen show of programma op. Omdat dit programma wordt opgeslagen in het geheugen van Beeld en Geluid kan je het later thuis via internet bekijken. Een bezoek aan dit Hilversumse gebeuren zal een onvergetelijke indruk achterlaten.
Uiteraard is het ook mogelijk om na de koffie iedereen gewoon zelf de Experience te laten bezoeken, zonder rondleiding.

Beeld & Geluid Experience
In de Beeld en Geluid Experience ontdek je de wereld van de media en ga je zelf aan de slag. Dit is de vaste opstelling van het museum. BN’ers leiden je virtueel rond in de wereld van radio en televisie. In verschillende themapaviljoens stap je in de schoenen van mediamakers, check je hoe mediawijs je bent en ontdek je het verleden van de Nederlandse media.

Kiest u voor het Nostalgie arrangement (koffie/tv gebakje en de presentatie over 65 jaar entertainment) dan heeft u ruim 2 uur nodig; dit is bij onderstaande prijs per persoon inbegrepen en er gelden geen kortingen voor Museumjaarkaart etc. omdat je niet in de Experience komt!
Kiest u voor bezoek aan de Beeld & Geluid Experience zonder rondleiding maar uiteraard wel met koffie & gesorteerd gebak dan heb je totaal ca. 2,5 uur de tijd nodig en betaal je een toeslag van ca. € 8,00 per persoon, maar krijgen mensen met een Museumjaarkaart of Bankgiro Loterij Vip kaart op vertoon van de kaart een korting van ca. € 15,00 per persoon.
Kiest u voor bezoek aan de Experience met rondleiding van ca. 1 uur en koffie & tv gebakje dan heb je totaal ca. 3/4 uur de tijd nodig en betaal je een toeslag van ca. € 12,50 per  persoon,en krijgen mensen met een Museumjaarkaart of Bankgiro Loterij Vip kaart op vertoon van de kaart een korting van ca. € 12,50 per persoon.

TIP:
Bent u met een groot gezelschap van meer dan 50 – 60 gasten dan is het ook mogelijk dat u  de gasten laat kiezen wat men wil; als we maar minimaal ca. 30 gasten per programma hebben is dat prima!

13:00 uur
Op een gezellige locatie in Ankeveen staat de lunch voor u klaar: kroket, broodjes, volkoren bruinbrood, boeren witbrood, krentenbrood, 2 soorten kaas, 4 soorten vleeswaren, zoetwaren en 2x koffie/thee of melk.

14:15 uur
Vertrek richting de bootverhuur!
Overigens is dit programma ook leuk te combineren met Utrecht (rondleiding DOM, bezoek aan Spoorwegmuseum, Escape Room, stadswandelingen met gids, rondvaart, bezoek brouwerij Oudaen, vrije tijd etc.)

14:45 uur
Tijd voor een leuke puzzeltocht in motorsloepen over de Wijde Blik!
Er zijn sloepen beschikbaar van 8 t/m 15 personen die men zelf mag besturen (de 15 persoons sloep mag alleen bestuurd worden door mensen met ervaring met een 7,5 meter sloep).

17:30 uur
In de buurt van Nijkerk (kan uiteraard ook op een andere locatie; afhankelijk waar uw gezelschap vandaan komt) kunt u op een sfeervolle locatie 2 uur lang volop genieten van een heerlijk, uitgebreid wereldgerechtenbuffet! Uiteraard zijn ook bier, wijn, frisdranken en koffie & thee bij de prijs inbegrepen en wilt u een half uur langer blijven dan kan dat tegen een toeslag van ca. € 4,00 p.p.

Wij nemen u mee op een culinaire reis. Een proeverij van Europees tot Aziatisch, van charcuterie tot Sushi, van patisserie tot kaasplateau… In de zomermaanden is tevens het buitenterras met bar geopend. De diversiteit aan gerechten is werelds. Kom proeven van vele soorten vlees, verse vis, pizza’s en pasta’s uit eigen keuken. Laat u verrassen door onze Teppanyaki, wokgerechten,    sushi, verse groenten, salades, poffertjes en een uitgebreid dessertbuffet. Men werkt met seizoensgebonden producten en voor gasten met dieetwensen als glutenvrij of vegetarisch is voldoende keuze. Wilt u liever een ander diner of een andere locatie dan werken wij dat graag voor uit. Zonder dit diner krijgt u een korting van ca. € 32,00 p.p. en bent u ca. 2 uur eerder thuis.

20:15 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:
45 –62 personen € 103,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand voorstel mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

DEZE PRIJS IS INCLUSIEF:
* vervoer per luxe touringcar met airco, bar en toilet
* 1 kopje koffie of thee met TV gebakje (toeslag 2e kopje ca. € 2,25 p.p.)
* Nostalgie arrangement als beschreven (presentatie 65 jaar tv entertainment)
* koffietafel met kroket en drankjes als beschreven
* Sloepen puzzeltocht Loosdrecht
* live cooking buffet gedurende 2 uur, incl. drankjes als beschreven
* verzorging van de chauffeur

foto 3 : © Daria Scagliola en Stijn Brakkee
foto 4: © Beeld & Geluid afdeling marketing
foto 5: © Studio Gemini