Speelgoed, Oudenbosch & Willemstad

09:00 uur
Onze chauffeur staat voor met een luxe touringcar, voorzien van airco en toilet en uw gasten hebben de tijd om in te stappen. Aansluitend vertrekt u via een leuke route richting Oosterhout.

10:15 uur
Bij het Speelgoedmuseum aangekomen wordt u verwelkomd met een lekker kopje koffie of thee en appelgebak. Daarna krijgt u een leuke uitleg/rondleiding en heeft u de tijd om zelf rond te kijken!
Vroeger was er veel leuker speelgoed dan nu, tenminste dat vindt u nadat u het speelgoedmuseum in Oosterhout heeft gezien! Wat een geweldige poppenhuizen, keukentjes, modeltreintjes, meccano constructies en ander speelgoed van vroeger.  Senioren beleven hier hun 2e jeugd! Er zijn hele verzamelingen toverlantaarns, kijkdozen en poppenkasten.  Volwassenen worden weer even kind en wanen zich weer jong; ‘weet je nog dat we daar mee speelden’? Dit museum brengt je mooiste herinneringen boven! Alle is heel leuk opgezet en je begint je reis in een oude speelgoedkast!

Er is een modern restaurant aanwezig en alles is rolstoeltoegankelijk. Extra leuk is aan het einde van de rondleiding het filmpje over de voorstelling van het Toverlantaarn-Theater. Een bezoekje aan de museumwinkel met nostalgisch speelgoed maakt de belevenis compleet!

12:30 uur
Op een gezellige locatie staat een lekkere lunch voor u klaar: kroketje, diverse soorten brood, broodjes, krentenbrood, diverse soorten vleeswaren, kaas en zoetbeleg, koffie en thee.

Uiteraard is het ook mogelijk om voor een warme lunch te kiezen, bijvoorbeeld:
* tomatensoep
* kalkoenschnitzel met een champignonsaus (apart geserveerd),
   2 soorten groenten van het seizoen, gemengde salade, appelmoes en frites
* dame blanche
OF
* groentesoep
* varkensfiletrollade gevuld met pruimen en geserveerd met een Madeirasaus,
   twee soorten groenten van het seizoen gemengde salade, appelmoes en frites
* ijs met vruchtensaus en slagroom
Toeslag voor de warme menu’s i.p.v. de broodmaaltijd is ca. € 5,00 p.p. Er zijn bij de warme lunch geen drankjes inbegrepen.

13:45 uur
Na de lunch is het tijd voor een mooie rondrit met de bus door de westhoek van Brabant. Een deskundige gids zal met u meereizen en onderweg van alles vertellen!

Als eerste rijden we naar Oudenbosch voor een bezoek aan de Basiliek (aankomst ca. 14.15 uur). U krijgt hier een mooie rondleiding door de basiliek die een prachtige kopie is van de St. Pieter in Rome! Daarna neemt de gids u mee langs typische dijkdorpen en de grootste binnenvaartsluizen van Europa. We rijden verder naar een sfeervol historisch vestingstadje aan het water: Willemstad dat vier eeuwen geleden is gebouwd als vesting tegen de Spaanse vijand. In dit mooie stadje is Frans Bauer getrouwd! Hier heeft u een even vrij voor een wandeling, terrasje of bekijk het Mauritshuis! Na de pauze rijden we terug via een mooie route langs o.a. Fijnaart, wie weet ziet u Frans nog, en langs de gebieden waar vlas en suiker wordt verbouwd.

18:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
25 – 34 personen € 63,00 per persoon
35 – 44 personen € 61,00 per persoon
45 – 62 personen € 59,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
* 1 Kopje koffie of thee met appelgebak
* Entree en rondleiding Speelgoed- & Carnavalsmuseum
* Koffietafel met kroket en drankjes als beschreven
* Mooie rondrit met gids incl. rondleiding Basiliek Oudenbosch en vrije tijd Willemstad
* Verzorging van de chauffeur