Sprookjes Bestaan in de Winter Efteling

Bij de Efteling staat de winter garant voor knisperende Vreugdevuren, sfeervolle guirlandes en duizenden lichtjes; zo ook dit jaar!
De Winter Efteling start op 13 november 2023 en viert haar 25-jarig jubileum. De Warme Winter Weide, een nostalgische winterse weide met horeca en entertainment, keert terug met een grotere openluchtschaatsbaan. De Winter Efteling is tot en met 28 januari 2024 te bezoeken.

Zoals vanouds wordt de Efteling omgetoverd tot een waar winterparadijs waarbij ook verschillende attracties en Efteling-bewoners een winters jasje krijgen. Nieuw dit jaar zijn de bijzondere lichtgevende vlinders en daarnaast staan er op het Ton van de Ven Plein en in Ruigrijk, levensgrote nieuwe sneeuwbollen. Ook zijn deze winter de elfjes uit Droomvlucht op het Ton van de Ven Plein te vinden.

Op de Warme Winter Weide is dagelijks extra entertainment en hartverwarmend muzikaal aanbod te vinden. Bezoekers kunnen genieten van de muziek van Zang & Gelukkig. Fay de Fee en Pinokkio proberen het te laten sneeuwen en Pardoes en Pardijn verwelkomen kinderen in de arrenslee. Vanaf 18 november zorgen Mijnheer en Mevrouw Tijd, van theatershow CARO, in weekenden en vakanties voor een Wonderful Wintertime met winterse liedjes in het Carrousel Paleis.

09:30 uur
Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u per luxe touringcar voorzien van bar en toilet richting Brabant. De Winter Efteling is open van begin november tot eind januari, geopend van 11.00 – 18.00 uur. In december is het park een aantal dagen van 10.00 uur tot 20.00 uur open; check bij ons de exacte tijden.

11:00 uur
Verwachte aankomst bij de Efteling waar u de rest van de dag op eigen gelegenheid door zult brengen. Indien gewenst kunnen wij bij onderweg zorgen voor een kopje koffie of thee (fris voor de kinderen) met een lekkere grote, gevulde koek van de bakker! Kosten ca. € 3,50 per persoon en u kunt ook in de Efteling koffie of thee met gebak gebruiken; kosten ca. € 8,50 p.p.

Ter informatie:
Tijdens de Winter Efteling zijn bijna alle attracties open, behalve de Python, De Piraña en de Roeivijver. Joris en de Draak, De Vliegende Hollander, Halve Maen, Bobbaan en D’Oude Tuffer zijn geopend wanneer de weersomstandigheden het toelaten.

U heeft de rest van de dag de tijd om te genieten van alles wat het park te bieden heeft. Wilt u weer eens door het Sprookjesbos wandelen, of door de bocht suizen met de Pegasus. Alles is mogelijk in de Efteling! Breng ook een bezoek aan Raveleijn; ontdek de vervallen stadspoort die toegang geeft tot de magische stad Raveleijn en beleef de spectaculaire parkshow. Vijf kinderen groeien uit tot ruiters te paard die de strijd aangaan met hun overheerser en de nog grotere verschrikking. Mis het niet en word toeschouwer van dit groots spektakel!

DE WINTER EFTELING:
De Efteling is het hele jaar open en vanaf half november tot en met eind januari, verandert het park in een winterwereld vol twinkelende lichtjes, vreugdevuren en besneeuwde dennenbomen.
Gedurende deze periode Elf weken lang zijn er speciale winterattracties zoals het IJspaleis, met o.a. een schaatsbaan en een speelplein vol springplezier. Alleen in deze periode kan er gelanglauft worden en hult het Sprookjesbos zich in winterse sferen. Aquanura, de grootste watershow van Europa, vormt tegen een diepblauwe hemel een spectaculaire afsluiting van het dagje Winter Efteling.

De Winter Efteling biedt winterse warmte, met knisperende kampvuren en duizenden twinkelende lichtjes! Wandelend tussen verstilde sprookjestaferelen ontmoet de bezoeker hartverwarmend live-entertainment, zoals de charmante, wiebelige Tuimelaar of het gospelkoor ‘de Lichtpuntjes’ met zijn warme soulklanken. Men kan een praatje maken met de sprookjesvriendjes van Sprookjesboom of speeldoosjes tot leven wekken met één draai aan de sleutel.

Op wintersport
Ook als er dit jaar geen sneeuw valt, kun je er in de Winter Efteling volop van genieten. Bind de lange latten onder en probeer niet te vallen op de 450 meter lange langlaufbaan ’t Hijgend Hert. Onderweg kom je een enorme sneeuwpop van stro tegen en misschien ook wel een sneeuwbal met benen.

1.500 m2 schaatsplezier
In het winterse IJspaleis kan je binnen én buiten schaatsen op de mooi bevroren Paleisvijver van wel 1.500 m2. Wist je dat de laag ijs op de schaatsbaan wel 8 centimeter dik is? Bij vorst kan dat zelfs oplopen tot 10 centimeter ijsdikte! Tip: schaatsen zijn ter plaatse te huur.

Kerstkaart-proof
Door het hele park staan tijdens de Winter Efteling wel 400 extra kerstbomen. Groene bomen of bedekt met sneeuw of vol lichtjes, maar allemaal uitermate geschikt als achtergrond voor je kerstkaart-foto; hoe leuk is dat!

Winters snoepen & snacken
De restaurants zijn niet alleen sfeervol van buiten, ook de menukaart heeft veelal een winters tintje. Bovendien vind je verspreid door het park nog veel meer horeca-chalets en –verkooppunten vol winterse lekkernijen en warme dranken: warme glühwein, bijzondere koffiespecials of stroopwafels met chocoladecoating bijvoorbeeld. Of wil je liever de glitter suikerspin op een magisch stokje proberen?

Knus bij het Vreugdevuur

Romantisch momentje! Warm op met wat lekkers bij een van de Vreugdevuren. In de weekenden en kerstvakantie heeft elk Vreugdevuur een eigen geluid: in het Ruigrijk zingt het muzikale duo d’Oude Liefde populaire liedjes bij het Vreugdevuur op het Oude Tuffer Plein. In het Reizenrijk kun je swingen met de Efteling Muzikanten, die met hun instrumenten bekende melodieën ten gehore zullen brengen. Op het Steenbok Plein kun je de hele dag wel blijven luisteren naar de warme gospelsongs van De Lichtpuntjes. De vrolijke klanken van het Winter Efteling Kinderkoor hoor je op het Ton van de Ven Plein in het Marerijk.

Oudjaar vieren in de Winter Efteling
Ook dit jaar kun je Oudejaarsavond op sprookjesachtige wijze vieren in de Winter Efteling. Vanaf 19.00 uur zijn er live optredens op verschillende pleinen. De attracties blijven open tot middernacht, waarna het nieuwe jaar feestelijk wordt ingeluid met vuurwerk en bubbels. Er zijn speciale tickets voor Oudejaarsavond beschikbaar en je kunt blijven slapen! Vraag ons naar de mogelijkheden!

U gebruikt de lunch deze dag op eigen gelegenheid maar uiteraard kunnen wij ook graag een heerlijke lunch bij 1 van de sfeervolle locaties in de Efteling lunch voor u regelen!

18:00 uur
Vertrek vanaf de bus-parkeerplaats richting dineradres en wilt u nog wat langer in de sprookjessfeer blijven dan zijn er ook allerlei fantastische dinermogelijkheden in de Efteling!

18:30 uur
Op een gezellige locatie staat een lekker winters buffet voor u klaar dat bestaat uit: boerenkool en hutspot of zuurkool (2 soorten) spek, worst, jus, mosterd, zuur, stoofpeertjes en een lekker ijsdessert na!

Uiteraard kun je ook voor het ‘normale’ diner kiezen:
* tomatensoep
* kalkoenschnitzel met een champignonsaus (apart geserveerd), 2 soorten groente van het seizoen, frites, salade, fritessaus en appelmoes
* dame blanche
Of
* champignonsoep
* gebraden beenham met een mosterdsaus (apart geserveerd), 2 soorten groente van het seizoen, frites, salade, fritessaus en appelmoes
* vanille ijs met vruchten en slagroom
Prijs voor het stamppotbuffet en de diner zijn allemaal gelijk!

Heeft u liever een koud- en warm buffet of een ander diner dan kan dat ook; prijzen en suggesties op aanvraag. Wilt u geen diner dan krijgt u een korting van ca. € 19,50 p.p. en bent u ca. 1,5 uur eerder thuis. Ook is het mogelijk de dag te eindigen met het Sprookjesdinerbuffet in de Efteling; prijs op aanvraag.

21:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
45 – 62 personen € 94,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijs op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:
. vervoer per luxe touringcar met bar, airco & toilet
. entree Winter Efteling
· stamppottenbuffet incl. dessert (excl. drankjes)
· verzorging van de chauffeur

Foto’s © Efteling