Sprookjes Bestaan in de Winter Efteling

09:30 uur
Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u per luxe touringcar voorzien van bar en toilet richting Brabant. De Efteling is in de winterperiode die duurt van begin november tot eind januari, geopend van 11.00 – 18.00 uur. In december is het park een aantal dagen van 10.00 uur tot 20.00 uur open; check bij ons de exacte tijden.

11:00 uur
Verwachte aankomst bij de Efteling waar u de rest van de dag op eigen gelegenheid door zult brengen. Indien gewenst kunnen wij bij onderweg zorgen voor een kopje koffie of thee (fris voor de kinderen) met een lekkere grote, gevulde koek van de bakker! Kosten ca. € 3,= per persoon en u kunt ook in de Efteling koffie of thee met gebak gebruiken; kosten ca. € 7,50 p.p.

Ter informatie:
Tijdens de Winter Efteling zijn bijna alle attracties open, behalve de Python, De Piraña en de Roeivijver. Joris en de Draak, De Vliegende Hollander, Halve Maen, Bobbaan en D’Oude Tuffer zijn geopend wanneer de weersomstandigheden het toelaten.

U heeft de rest van de dag de tijd om te genieten van alles wat het park te bieden heeft. Wilt u weer eens door het Sprookjesbos wandelen, of door de bocht suizen met de Pegasus. Alles is mogelijk in de Efteling! Breng ook een bezoek aan Raveleijn; ontdek de vervallen stadspoort die toegang geeft tot de magische stad Raveleijn en beleef de spectaculaire parkshow. Vijf kinderen groeien uit tot ruiters te paard die de strijd aangaan met hun overheerser en de nog grotere verschrikking. Mis het niet en word toeschouwer van dit groots spektakel!

DE WINTER EFTELING:
De Efteling is het hele jaar open en vanaf half november tot en met begin februari, verandert het park in een winterwereld vol twinkelende lichtjes, vreugdevuren en besneeuwde dennenbomen.
Gedurende deze periode Elf weken lang zijn er speciale winterattracties zoals het vernieuwde IJspaleis, met o.a. een schaatsbaan en een speelplein vol springplezier. Alleen in deze periode kan er gelanglauft worden en hult het Sprookjesbos zich in winterse sferen. Aquanura, de grootste watershow van Europa, vormt tegen een diepblauwe hemel een spectaculaire afsluiting van het dagje Winter Efteling.

De Winter Efteling biedt winterse warmte, met knisperende kampvuren en duizenden twinkelende lichtjes! Wandelend tussen verstilde sprookjestaferelen ontmoet de bezoeker hartverwarmend live-entertainment, zoals de charmante, wiebelige Tuimelaer of het gospelkoor ‘de Lichtpuntjes’ met zijn warme soulklanken. Men kan een praatje maken met de sprookjesvriendjes van Sprookjesboom of speeldoosjes tot leven wekken met één draai aan de sleutel.

Vernieuwd overdekt IJspaleis
Deze Winter Efteling schaatsen bezoekers op een bevroren paleisvijver van de Sneeuwprinses en de Vuurprins. Kinderen klauteren en springen net als voorgaande jaren in het IJspaleis maar kunnen nu zelfs van binnen naar buiten glijden. De Sneeuwprinses en de Vuurprins zorgen er voor zang, dans en gezelligheid. Ook brengen ze met hun arrenslee dagelijks een muzikaal bezoek aan de Vreugdevuren in het park. In het Sprookjesbos is de wintervoorstelling van de parkshow Sprookjesboom te zien. Daarnaast kan men zo’n 400 meter langlaufen op Langlaufbaan ’t Hijgend Hert. Buiten de waterattracties zijn alle attracties open als de weersomstandigheden het toelaten.

Als de avond valt…
Vanaf het schemeruur is het Sprookjesbos feeëriek verlicht en zijn er indrukwekkende illusies waar te nemen bij Villa Volta. In een 3D-projectie komt de gevel krakend tot leven als het verhaal van Roofridder Hugo wordt verteld. En ook de watershow Aquanura is met zijn 200 fonteinen, muziek, vuur- en lichteffecten in het donker bijzonder imposant.

Oudjaar vieren in de Winter Efteling
Ook dit jaar kun je Oudejaarsavond op sprookjesachtige wijze vieren in de Winter Efteling. Vanaf 19.00 uur zijn er live optredens op verschillende pleinen. De attracties blijven open tot middernacht, waarna het nieuwe jaar feestelijk wordt ingeluid met vuurwerk en bubbels. Er zijn speciale tickets voor Oudejaarsavond beschikbaar en je kunt blijven slapen! Vraag ons naar de mogelijkheden!

U gebruikt de lunch deze dag op eigen gelegenheid maar uiteraard kunnen wij ook graag een heerlijke lunch bij 1 van de sfeervolle locaties in de Efteling lunch voor u regelen!

18:00 uur
Vertrek vanaf de busparkeerplaats richting dineradres en wilt u nog wat langer in de sprookjessfeer blijven dan zijn er ook allerlei fantastische dinermogelijkheden in de Efteling!

19:00 uur
Op een sfeervolle locatie staat een lekker winters buffet voor u klaar dat er als volgt uit kan zien: stamppottenbuffet met 3 soorten stamppot (zuurkool, hutspot en boerenkool) uitgebakken spekjes, worst, jus en diverse zuren voor u klaar! Natuurlijk ontbreekt het dessert niet en is er voor iedereen een lekker dessert: ambachtelijk gemaakt kaneelijs met een kletskop!

Heeft u liever een koud- en warm buffet of een ander diner dan kan dat ook; prijzen en suggesties op aanvraag. Wilt u geen diner dan krijgt u een korting van ca. € 13,50 p.p. en bent u ca. 1,5 uur eerder thuis. Ook is het mogelijk de dag te eindigen met het Sprookjesdinerbuffet in de Efteling; prijs op aanvraag.

21:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:

45 – 64 personen € 72,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijs op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:

. vervoer per luxe touringcar met bar, airco & toilet
. entree Winter Efteling
· stamppottenbuffet incl. dessert (excl. drankjes)
· verzorging van de chauffeur

Foto’s © Efteling