Techniekmuseum Sinsheim Duitsland

DAG 1,

07:00 uur
Onze luxe touringcar voorzien van bar, dvd, airco en toilet staat voor op de door u gewenste locatie. Uw gasten hebben de tijd om in te stappen en aansluitend vertrekt u richting Duitsland. In verband met de rijtijdenwet zal er onderweg gepauzeerd worden; dit wordt uiteraard bij een ‘Ratststätte’ gedaan zodat men even de benen kan strekken, van toilet gebruik kan maken etc.

12:45 uur
Verwachte aankomst bij het Technik Museum waar u in het restaurant wordt ontvangen met een lekkere warme lunch (plateservice) waarbij u kunt kiezen uit een vlees, vis of vegetarisch gerecht. Tevens is 1 softdrink (0,3 liter) naar keuze inbegrepen. (Uiteraard kunt u allemaal zitten in het restaurant maar een zitplaats reservering is niet mogelijk helaas).
Na de lunch is het dan tijd om dit unieke museum te bezoeken waar u kunt genieten van vliegtuigen, boten, spaceshuttles, oldtimers etc.!

* TECHNIK MUSEUM SPEYER
Hier kun je een originele jumbojet beklimmen, de binnenkant van een onderzeeër en een reddingsboot bekijken en genieten van de grootste ruimtetentoonstelling van Europa met o.a. de Russische spaceshuttle Buran, een originele Maansteen, ruimtevaartpakken en een Sojoez-landingscapsule!

Ook komen de trein- en oldtimerliefhebbers hier volop aan hun trekken! Dat wordt genieten van duizenden tentoongestelde attributen! In Museum Wilhelmsbau ziet u mechanische muziekinstrumenten, mode en poppen. Uniek in Duitsland is de IMAX DOME bioscoop die exclusieve films op een gigantisch koepelscherm toont.
Een entreekaartje voor 1 film naar keuze in het IMAX-theater is tevens inbegrepen. 

18:00 uur
Het museum sluit en uw chauffeur brengt u richting uw hotel vlakbij het museum dat u de volgende dag bezoekt zodat u de volgende ochtend zo naar Technik Museum Sinsheim kunt wandelen en ook daar nog volop kunt genieten van de wereld van de techniek!

18:45 uur
Verwachte aankomst bij uw hotel; een prima hotel dat beschikt over moderne en comfortabele kamers met airconditioning, een spa, gratis internet en gratis parkeergelegenheid. Het hotel ligt vlakbij het museum. Alle kamers beschikken over een kleine zithoek, douche en toilet, een föhn, satelliettelevisie, gratis breedbandinternet en een minibar. In de gemeenschappelijke ruimten is gratis Wi-Fi beschikbaar. De kleine (gratis) spa biedt onder meer een sauna, stoombad en fitnessruimte. Er wordt iedere ochtend een uitgebreid ontbijt geserveerd in het gezellige restaurant.

Nadat u heeft ingecheckt staat er een goed verzorgd 2 gangen diner voor u klaar in het restaurant van uw hotel; Drankjes zijn niet inbegrepen en worden door u ter plaatse voldaan.
De avond is verder ter vrije besteding; einde dag 1

DAG 2

09:00 uur
Na het uitstekende ontbijt checkt u uit en brengt u een bezoek aan het ‘Auto & Technik Museum Sinsheim’. Hier heeft u de rest van de ochtend ter vrije besteding. Het museum is vanaf 9 uur open.

* AUTO UND TECHNIK MUSEUM SINSHEIM
In dit museum wachten twee volledig toegankelijke Supersonic jets Concorde en de Tupolev TU-144, die op het dak van het museum zijn geplaatst, op u! In de hallen is er voor iedereen iets te ontdekken: honderden klassieke auto’s en motorfietsen uit alle tijdperken, enorme stoommachines, Formule 1-legendes, stoere sportwagens, record houdende voertuigen zoals de Blue Flame of Brutus, landbouwmachines, gigantische motoren, een tentoonstelling van de militaire geschiedenis en nog veel meer!

Ook in dit museum is een film naar keuze inbegrepen en heeft u een onvergetelijke ervaring in het IMAX 3D-filmtheater, bij het zien van een exclusieve 3D-film naar keuze op een canvaswand die zo hoog is als een huis!

12:30 uur
Voordat u weer richting Nederland gaat gebruikt u een goed verzorgde lunch in het restaurant (plateservice) waarbij u wederom kunt kiezen uit een vlees-, vis- of vegetarisch gerecht. Tevens is 1 softdrink (0,3 liter) naar keuze inbegrepen. Extra drankjes dient men zelf ter plaatse te voldoen. (Uiteraard kunt u allemaal zitten in het restaurant maar een zitplaats reservering is niet mogelijk helaas).

13:30 uur
Vertrek huiswaarts. Onderweg zal nog een keer gestopt worden in verband met de rijtijdenwet. U kunt deze stop gebruiken om nog wat te eten; dit kunnen wij voor u regelen maar wellicht is het ook handig om gewoon bij een wegrestaurant of een Mac Donalds o.i.d. te stoppen zodat iedereen op eigen gelegenheid wat kan eten.

20:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
45 – 62 personen  € 199,50 per persoon
Toeslag 1 persoons kamer € 45,00 per persoon/nacht
Uiteraard zijn andere aantallen of variaties op dit programma mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag. Eventuele parkeergelden zijn niet inbegrepen en worden achteraf aan u doorbelast. Iedereen dient in het bezit te zijn van een geldig reisdocument.

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar met bar, dvd en toilet
* warme lunch 1e dag inclusief 1 softdrink als beschreven
* entree Technik Museum Speyer 1e dag
* 2 gangen diner 1e dag (excl. drankjes)
* overnachting op basis van 2 persoons kamers met faciliteiten
* uitgebreid ontbijt 2e dag
* entree Technik & Auto Museum Sinsheim
* warme lunch 2e dag inclusief 1 softdrink als beschreven
* Duitse belastingen
* verzorging van de chauffeur (hotel en maaltijden)

Foto’s: © Technik Museum Sinsheim