Technisch Hoogstandje; SHIP IJmuiden

08:45 uur
Onze chauffeur staat voor met een luxe touringcar, voorzien van airco en toilet. Nadat iedereen is ingestapt vertrekt u richting IJmuiden.

10.30 uur
U wordt ontvangen in het Zee- en Havenmuseum, met een kopje koffie of thee en een heerlijk ‘sluisje’ (gebakje).

11.15 uur
U krijgt een boeiende film te zien over de geschiedenis van het Noordzeekanaal gevolgd door een rondleiding door een gedeelte van het museum.

Een verrassend groot museum, gevestigd in het historische gebouw ‘De Visserijschool’. Het museum geeft een beeld van het ontstaan van IJmuiden en de ontwikkelingen die daarop volgden. Dat begon rond 1865 met het graven van het Noordzeekanaal. In het museum is op de begane grond een permanente expositie ingericht over het graven van dat kanaal, de bouw van sluizen en pieren en de eerste woningen van IJmuiden. In het 3 verdiepingen tellende gebouw zijn verder vaste exposities te vinden over de visserij, bergingen en sleepvaart, de industrie en het loodswezen. Op de bovenverdieping van het museum bevinden zich een zeilmakerij en apparatuur van het voormalige Scheveningen Radio; in de toren een werkende radar en een AIS om schepen te volgen. Ook heeft u vanuit de toren een prachtig zicht op de Vissershaven en oud IJmuiden. Op de eerste verdieping kunnen kinderen zich op een nagebouwde scheepsbrug even kapitein wanen.  Op het buitenterrein ligt een kotter afgemeerd en is een kuiperij ingericht.

Het museum is rolstoeltoegankelijk en beschikt over een lift.

12.15 uur
Vertrek naar uw lunchlocatie.

12.45 uur
Op een gezellige locatie (vroeger stond hier het stationsgebouw van IJmuiden) staat een eenvoudige maar lekkere lunch voor u klaar: soep van de dag, een broodje kroket, een broodje gezond en 1 kopje koffie, thee, melk of fris naar keuze. Uiteraard is een andere lunch ook mogelijk; vraag ons naar de mogelijkheden.

14.00 uur
Vertrek richting SHIP.

14.30 uur
U bent inmiddels aangekomen bij SHIP, het Sluis haven Informatie Punt waar men de aanpak en ontwikkelingen van de sluisbouw laat zien en men vertelt over wonen, werken, leren en recreatie in de regio. Hier nemen deskundige gidsen u mee voor een leuke rondleiding.

Ben je nieuwsgierig naar de bouw van de grootste zeesluis van de wereld? Wil je meer weten over het Noordzeekanaalgebied en de activiteiten in de havens van Amsterdam, Zaanstad, Beverwijk en IJmuiden? En heb je interesse in de ontwikkelingen in innovatie en duurzaamheid bij de bedrijven langs het Noordzeekanaal? Kom dan naar SHIP! In SHIP vind je een  permanente en gratis toegankelijke tentoonstelling, aantrekkelijk voor jong en oud. 

In het restaurant van SHIP kan men op eigen gelegenheid nog iets gebruiken. En als je lekker wilt uitwaaien en de zilte zeelucht wilt proeven, dan is het dakterras dé plek. Het uitzicht is hier prachtig en misschien vaart er dan wel net een imposant groot schip voorbij! Het geheel is rolstoeltoegankelijk; er is een lift aanwezig (deze gaat wel langzaam en er kan 1 persoon per keer mee). 

Wanneer er meer dan 60 personen zijn zal uw gezelschap worden verdeeld in 2 groepen.

16.00 uur
Na de rondleiding en uw bezoek aan SHIP loopt u weer terug naar de bus waar de chauffeur al klaar staat om u weer huiswaarts te brengen. Uiteraard kunnen wij ook nog zorgen voor een lekker diner of buffet om de dag mee af te sluiten; dit kan vanaf ca. € 16,00 p.p. en u bent dan ook ca. 2 uur later thuis.

18.00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:

35 – 44 personen € 54,00 per persoon
45 – 62 personen € 52,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:

* vervoer per luxe touringcar met airco & toilet
* 1 kopje koffie of thee met een sluisje
* entree Zee- en Havenmuseum
* film en rondleiding in het Zee- en Havenmuseum
* rondleiding in het SHIP
* lekkere lunch als beschreven incl. 1 consumptie
* verzorging van de chauffeur