De Tingieter & Elburg

09:30 uur   
Onze chauffeur staat voor met een luxe touringcar voorzien van airco en toilet en uw gasten hebben de tijd om in te stappen. Aansluitend vertrekt u richting Flevoland.

10:45 uur
Bij de tingieterij wordt u hartelijk ontvangen met 2 kopjes kopje koffie of thee en cake. (Toeslag voor gebak in plaats van cake is ca. € 2,75 p.p.).

In dit ambachtelijke familiebedrijf heerst een gezellige sfeer en krijgt u op een duidelijke manier te zien hoe tin gieten in zijn werk gaat en tijdens een demonstratie wordt het hele productieproces doorlopen. Het is uiteraard allemaal handwerk en vooral de nabewerking is een zeer geduldig en precies werkje. In de hal is een eenvoudig maar gezellig terras ingericht waar de introductie en het koffie drinken zal plaatsvinden. Na de uitleg en demonstraties is er nog gelegenheid om het winkeltje te bezoeken.

Bij vertrek is er voor iedereen een leuk aandenken voor thuis!

13:15 uur
U bent inmiddels in de mooie historische vissersstad Elburg aangekomen waar u op een sfeervolle locatie middenin het centrum een heerlijk luxe broodbuffet gebruikt: Hollandse groentesoep, kroket, diverse soorten luxebrood en bolletjes, luxe vruchten-roombroodjes, kaasbeleg, diverse vleesbeleg, zoetwaren, roomboter en onbeperkt thee, koffie en (karne)melk. 

14:45 uur
Na de lunch wandelt u op uw gemak naar de haven waar de boot al op u ligt te wachten om u mee te nemen voor een leuke ca. 50 minuten durende tocht over het Veluwemeer die om 15 uur vertrekt!

16:00 uur
Na uw bezoek aan de Palingrokerij heeft vrije tijd in het mooie Elburg dat vol met prachtige monumenten staat en beschikt over leuke winkeltjes, een prachtige haven en gezellige terrasjes!

Wat kunt u nog meer doen in Elburg:

* Joods Museum Sjoel Elburg;
Dit museum geeft een ontroerende kijk op het leven van de Joden in de Mediene (de provincie). Nergens is dit thema zo mooi uitgewerkt als in dit museum. Sjoel Elburg is geen Holocaust museum, maar het museum besteedt wel degelijk aandacht aan deze zwarte bladzijde van de geschiedenis. Actuele thema’s als verdraagzaamheid en integratie worden boeiend gepresenteerd. Het museum is grotendeels op de begane grond en er zijn ook 2 rolstoelliften beschikbaar om de expositieruimte in de voormalige synagoge te bekijken. Alleen de ‘vrouwengalerij’ in de voormalige Synagoge is via een trap bereikbaar. Duur ca. 75 minuten/Entree ca. € 6,00 p.p. Mensen met een Museumjaarkaart hebben gratis entree.

* Historische visafslag
Het gebouw in de haven dateert uit 1916 en na het sluiten van de deuren werd het gebouwtje verkocht aan een boer die het gebruikte als schuur voor het vee! In 1985 werd de oude visafslag teruggekocht en na een grondige restauratie fungeert de visafslag als een leuk en interessant visserijmuseum met als pronkstuk de unieke afmijnklok.  Duur ca. 40 minuten/ Duur ca. 75 minuten/Entree ca. € 3,50 p.p.

* Historische Botterwerf
In het museale deel van de werf maakt u kennis met de traditionele botterbouw en de historie van de visserij. Diverse soorten (miniatuur) botters staan uitgestald en oude ambachten worden getoond. In de grote loodsen worden de botters gerestaureerd en vaarklaar gemaakt. Vanaf de balustrade kan het publiek dit waarnemen. Niet alleen het decor van de oude botters, maar de totale beleving maakt dat oude tijden herleven. Dit is niet alleen te zien, maar zeker ook te ruiken. U wordt via een vaste looproute meegenomen vanuit het verleden naar het heden. (Er zijn wel paar kleine trapjes aanwezig!) De filmzaal toont oude beelden die tot de verbeelding spreken en de gidsen vertellen op boeiende wijze de verhalen van vroeger. Hoe de oude vissers bij regen, wind en
storm hun werk moesten doen op de voormalige Zuiderzee. Duur ca. 1 uur/ Entree ca. € 3,50 per persoon.

* Historische Museumboerderij net buiten Elburg.
Hier wordt u ontvangen met een kopje koffie of thee en een heerlijke plak krentenwegge met boter. Terwijl u geniet van de koffie is er een leuke uitleg met diapresentatie en aansluitend heeft u de tijd om rond te kijken; zeer de moeite waard; u waant zich terug in tijd!

Op de deel vindt u een steeds wisselende expositie en in de heerdt kunt u zien hoe men vroeger leefde; dit deel is authentiek ingericht met o.a. een volledig ingerichte pronkkamer, keuken, zijkamer (waar opa en oma woonden) en een kelder. Verder heb je buiten nog de hooiberg, de wagenschuur en de bijenstal en ook mensen die van klederdrachten houden komen hier aan hun trekken! Duur ca. 1,5 uur/Kiest u hiervoor in plaats van de rondvaart dan betaalt u een toeslag van ca. € 2,50 per persoon maar is een kopje koffie of thee met krentewegge ook inbegrepen!

16:45 uur
Vertrek huiswaarts.

18:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
35 – 44 personen € 73,00 per persoon
45 – 62 personen € 71,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag

Deze prijs is inclusief:
* Vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
* 2 Kopjes koffie of thee met cake
* Entree en uitleg Tingieterij incl. aandenken
* Luxe lunchbuffet met soep, kroket en drankjes als beschreven
* Rondvaart Veluwemeer 50 minuten
* Vrije tijd in Elburg
* Verzorging van de chauffeur