Toertocht Veluwe & Het Openluchtmuseum

09:45 uur
Uw chauffeur staat voor met een luxe touringcar voorzien van airco en toilet. Uw gasten hebben de tijd om in te stappen en aansluitend vertrekt u via een leuke route richting Hoenderloo. Uiteraard rijden we zoveel mogelijk binnendoor!

12:15 uur
U bent inmiddels aangekomen op een mooie locatie in de bossen van Hoenderloo waar een goed verzorgde lunch voor u klaar staat: kroket, wit en bruinbrood, zachte witte en bruine bolletjes, krentenbrood, kaas, twee soorten vleeswaren, diverse soorten zoetbeleg, dieetmargarine en echte boter. Toeslag voor een kopje soep ca. € 1,25 p.p.

Een 3 gangen lunch is ook mogelijk; dit kan er als volgt uitzien:
Groentesoep
* Schnitzel met champignon roomsaus
* Vanille ijs met vruchten en slagroom
Voor de warme lunch betaalt u een toeslag van ca. € 3,00 p.p. en moet u ca. 2 uur uittrekken.

14:00 uur
Bij het prachtige Openluchtmuseum heeft u ruim de tijd om rond te kijken en te genieten van vroeger! In het Openluchtmuseum kunt u zien hoe de Nederlander op het platteland van 1600 tot ca. 1980 woonde en werkte. In boerderijen en bedrijfjes, waaronder een bakkerij, papiermolen, wasserij en boerencafé, beleeft de bezoeker het verleden. Beroemd is de Zaanse buurt, maar ook de prachtige kruidentuin, kwekerij, landerij en het boerenerf zijn een bezoekje meer dan waard en in het seizoen zijn de ambachtslui dagelijks aan het werk.

Ook zijn er boeiende tentoonstellingen zoals “Spaarstation Dingenliefde”; hier maakt u kennis met de passie van de verzamelaar en komen haast vergeten aspecten uit ons dagelijks leven van vroeger weer naar boven. (deze leuke tentoonstelling ligt ook naast een tramhalte). Toevallig of bewust bewaarde, heel gewone, voorwerpen zijn de stille Figuranten in verhalen over het zware huishouden, de voorraadkast, paardenkracht en andere eens zo vertrouwde maar nu ‘verdwenen’ fenomenen uit het leven van de vorige generaties.

Canon van Nederland is de nieuwste presentatie die in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem is te zien. Deze indrukwekkende presentatie trakteert de bezoeker op de vijftig Canonvensters uit de Nederlandse geschiedenis. Alle zintuigen worden geprikkeld en we verbinden het heden met het verleden. Want wie zich in zijn verleden verdiept, leert zichzelf beter kennen!

Ter informatie: mensen met een museumjaarkaart krijgen op vertoon van de kaart een korting van ca. € 9,50 p.p. Verder kan men gebruik maken van de diverse historische trams die door het hele park rijden en waar je onbeperkt in en uit kunt stappen! (de tram beschikt over een rolstoellift). Tussen de bedrijven door staat er in het restaurant een kopje koffie of thee met heerlijk vers appelgebak voor u klaar. Een leuke rondleiding van 1,5 uur kan ook geregeld worden; kosten ca. € 60,00 per gids/maximaal 20 personen.

17:15 uur
Vertrek vanaf de parkeerplaats richting uw opstapplaats. Uiteraard kunt u de dag afsluiten met een diner of buffet; vraag ons naar de mogelijkheden!

18:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:

35 – 44 personen € 48,50 per persoon
45 – 62 personen € 46,00 per persoon

Deze prijs is inclusief:

· vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
· heerlijke lunch met kroket en drankjes als beschreven
· entree Openluchtmuseum inclusief gebruik van de tram
· 1 kopje koffie of thee met ambachtelijk appelgebak
· verzorging van de chauffeur

Foto’s © Nederlands Openluchtmuseum