Tropical Zoo & Ouwerkerk

08.15 uur
Onze chauffeur staat voor en uw gasten hebben de tijd om in te stappen. Aansluitend vertrekt u naar Zeeland.

10:00 uur
Bij het Watersnoodmuseum aangekomen wordt u hartelijk ontvangen met 2 kopjes koffie of thee en een Zeeuwse Bolus. Tijdens de koffie krijgt u een uitlegpresentatie over De Ramp, de caissons en het museum. Deze inleiding wordt afgesloten met polygoonbeelden uit 1953.

11:00 uur
Daarna kunt u de rest van het indrukwekkende museum in eigen tempo bezoeken, waarbij u eventueel gebruik kunt maken van een gratis audiotoer.

Het Watersnoodmuseum is gevestigd in de vier caissons die gebruikt zijn voor de sluiting van het laatste stroom-gat. Als je het museum binnenloopt, stap je in de geschiedenis van het water van ’53 tot nu. Het Watersnoodmuseum neemt je mee in de belevenissen van gewone mensen met een bijzonder verhaal over water. Over de Ramp van ’53, over de wederopbouw en over de overstromingen die nog altijd, over heel de wereld, plaatsvinden. Dat doet men met ontroerende verhalen, indringende foto’s en authentieke filmbeelden. 

Het Museum vertelt niet alleen over de Watersnoodramp maar ook wat de toekomst met water aan mogelijkheden biedt. U ziet o.a. beelden uit het Polygoonjournaal van toen en u kunt zien wat er precies gebeurde en hoe dat werd ervaren door de bewoners. Uiteraard is er ook aandacht voor de Deltawerken en er zijn wisselexposities te bewonderen. Aan het eind van het museum vindt u nog een museumwinkel.

Bijzonderheden:
Het museum is goed toegankelijk voor rolstoelen. In het museum zijn twee rolstoeltoiletten en over de dijk, buiten de caissons, loopt een pad dat toegankelijk is met rolstoelen. Er is ook een koffiehoek aanwezig waar men eventueel op eigen gelegenheid nog iets kan gebruiken.

12:15 uur
Vertrek naar uw lunchlocatie.

13:00 uur
Op een mooie locatie staat een luxe warm- & koud live cooking lunchbuffet voor u klaar:
Twee soorten soep (tomatensoep en 1 wisselende soep) met bijpassend garnituur
Diverse broodsoorten en luxe belegde broodjes
Hartig en zoet beleg
Diverse koude vlees- en visgerechten
Saladebuffet
Warm buffet met acht verschillende warme items (roerei, kipsaté, frites, aardappelgerecht, rijst, bitterballen en twee wisselende gerechten)
Live cooking gedeelte waar u à la minute verse, dagelijks wisselende gerechten kunt laten bereiden
Pastagerecht uit de wok
Vers fruitsalade, Yoghurt/kwark, Granola, Handfruit,
Schepijs, Diverse zoetigheden ter afsluiting
Koffie en thee variëteiten, water, vruchtensappen en smoothies

14:30 uur
Vertrek naar Tropical Zoo.

15:00 uur
In de mini jungle van Tropical Zoo valt er een hoop te beleven en bewonderen! Weer of geen weer, in dit tropische overdekte paradijsje is het een jaar rond zomer.

Van kleurige kameleons tot nieuwsgierige aapjes en gordeldieren. Van toekans tot gifkikkers en vlinders in de meest spectaculaire kleuren. De dierenvrienden van Berkenhof Tropical Zoo zijn met recht een bont gezelschap te noemen! Ook wandelt u langs de meest exotische planten en bloemen zoals metershoge bananenbomen en palmen of prachtig gekleurde orchideeën, hibiscussen en passieflora’s. Ga mee op avontuur en boek deze tropische verrassing in Zeeland!
Uiteraard is er ook een restaurant waar iedereen op eigen gelegenheid iets kan gebruiken en natuurlijk kunnen wij ook een reservering maken voor bijvoorbeeld een kopje koffie of thee met cake a € 3,50 of met gebak a € 5,75 p.p.

17:15 uur
Vertrek huiswaarts; uiteraard kunt u de dag ook afsluiten met een diner; vraag ons naar de mogelijkheden!

19:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

TIP:
Het is ook mogelijk om Tropical Zoo in de ochtend te bezoeken inclusief koffie/gebak en lunch; na de lunch komt er een deskundige gids aan boord van de bus en maken wij een prachtige            ‘’Deltawerken Toer’. Met deze route krijgt u een beeld van het tot stand komen van het huidige Zeeland, nu de Deltawerken zijn voltooid. De route gaat o.a. langs de Zandkreekdam die in 1960 gereed was, Noord – Beveland het dunst bevolkte gebied van Zeeland, de machtige Zeelandbrug, het 1200 hectare grote natuurgebied “de Tureluur”wat een waar paradijs voor allerlei vogels is. We bezoeken “de Plompe toren “op Schouwen waar het dorpje Koudekerke door de zee is verzwolgen en alleen de kerktoren is blijven staan en u rijdt de Stormvloedkering op; het meest indrukwekkende onderdeel van de Deltawerken! Uiteraard kan er onderweg gestopt worden of kunt u uw gasten vrije tijd geven in bijvoorbeeld Middelburg. Meer weten? Wij werken het graag voor u uit!

PRIJSINDICATIE:
45 – 62 personen € 74,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma mogelijk; vraag ons naar de mogelijkheden!

DEZE PRIJS IS INCLUSIEF:
*
vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
* 2 kopjes koffie of thee met Zeeuwse Bolus
* entree, uitleg en film Watersnoodmuseum
* luxe koud- & warm live cooking lunchbuffet met drankjes als beschreven
* entree Tropical Zoo
* verzorging van de chauffeur