2 Dagen Bruisend Brussel

Dag 1

09:00 uur
Onze luxe touringcar met airco, bar en toilet, staat voor en uw gasten hebben de tijd om in te stappen en de bagage in te laden. Aansluitend vertrekt u richting België. Onderweg kunnen wij zorgen voor 2 kopjes koffie of thee aan boord en een heerlijke verse gevulde koek van de bakker! Dit kost ca. € 5,00 per persoon. Uiteraard kunt u ook een koffiestop maken onderweg en 2 kopjes koffie of thee met gebak gebruiken; toeslag ca. € 4,00 p.p.

12:00 uur
In Brussel aangekomen stapt u uit in de buurt van het centrum (de bus mag de stad niet in) en wandelt u naar een gezellige locatie waar rond 12.30 uur een typisch Belgische lunch voor u klaar staat:
* groentesoep
* lams-ragout van het voorjaar met Gratin Dauphinois (aardappeltjes)
   of kalkoen-ragout met rijst
* karamelpudding van het huis
Tevens is 1 consumptie inbegrepen: pils, softdrink, glas rode of witte huiswijn
Uiteraard is een andere locatie of een ander soort lunch ook mogelijk!

TIP:
Wij kunnen u ook een uitstekend lunchbuffet aanbieden bij van der Valk, net buiten de stad! Hier zou u dan direct heenrijden en rond 12.30 uur kunnen deelnemen aan het luxe lunchbuffet boordevol koude- & warme voor-, hoofd- en nagerechten! Tevens zijn water, koffie & thee inbegrepen. Toeslag indien u hiervoor kiest i.p.v. de lunch in het centrum is ca. € 5,00 p.p.

14:00 uur
Onze deskundige gidsen staan al klaar om uw gasten mee te nemen voor een eerste kennismaking met de stad! U maakt een leuke wandeling door het mooie centrum van Brussel waarbij u onderweg ook nog een paar proeverijtjes mee pikt! Hoe leuk is dat!? Het aanbod lokale lekkernijen in de hoofdstad is ruim; pralines, kaas, caracoles…. Uw gidsen hebben van tevoren een leuke route gemaakt en nemen u mee van de ene naar de andere locatie om een klein hapje te proeven. En….. onderweg krijg je dan ook nog een waaier van leuke anekdotisch vertelde historische wetenswaardigheden over Brussel te horen!

15:30 uur
Na deze kennismaking met Brussel zijn uw gasten vrij om zelf even rond te kijken; een terrasje te pikken etc. Uiteraard kan de middag ook anders worden ingedeeld al leert de ervaring ons wel dat men het altijd erg leuk vindt om met een gids de stad in te gaan zodat men weet wat er allemaal te zien en beleven is! Wilt u de wandeling met de proeverijtjes laten vervallen dan krijgt u een korting van ca. € 18,00 p.p. Eventueel kunt u bij aankomst uw gasten ook even vrije tijd geven om te lunchen en de benen te strekken; of we beginnen met een wandeling met gids terwijl u tussen de bedrijven door op diverse locaties geniet van een drie gangen lunch (of in de avond een diner!). Alles is mogelijk!

Wat is er allemaal te zien in Brussel:

* MINI EUROPE Madurodam van België
Met meer dan 350 monumenten op schaal 1/25 uit meer dan 80 verschillende steden van Europa maakt u binnen een uur of 2 kennis met heel Europa! Kuier door de typische sfeer van de mooiste steden van het oude continent. Big Ben en zijn typisch deuntje verwelkomen u in hartje Londen. Gondels en mandolines laten u de charmes van Venetië ontdekken. Volg de Thalys van Parijs tot aan de andere uithoek van Frankrijk. Breng zelf animaties op gang; laat de Vesuvius uitbarsten, breek de Berlijnse muur af, versla de stier in de Arena van Sevilla en nog zoveel andere uitdagingen! In totaal bekijkt u 350 monumenten en animaties van een ongeëvenaarde kwaliteit! Bezoek ook Spirit of Europe, met interactieve multimediaspelen. Hier vind je documentatie over de Europese unie. Een bezoek duurt ca. 2 uur/Entreekosten groepen ca. € 18,50 p.p.

* BUSTOER BRUSSEL CENTRUM & EUROPEES ZAKELIJK DEEL
Vertrek met uw bus voor een ontdekkingstocht van Brussel en haar architectonisch erfgoed. Een bezoek dat iedereen zal verrassen. Dit traject bevat ook een bezoek (deels te voet) aan de Grote Markt en haar omgeving (Koninklijke Galerijen, Heilig Eilandje, Manneken Pis) etc. Wilt u niet te voet dan kunt u het centrum niet bekijken (daar mag de bus helaas niet komen) maar worden er andere dingen bezocht! Kosten voor de gids op de bus ca. € 175, =/2 uur

* STADSWANDELING BRUSSEL MET DESKUNDIGE GIDS
Ga mee voor een leuke stadswandeling door het historische hart van Brussel! Tijdens deze wandeling gaan we op zoek naar de wortels van de stad: de Sint-Gorikswijk, de sporen van de Zenne en de Sint-Katelijne-wijk. Via de Sint-Niklaaskerk zakken we af naar de Niedermerckt, ofte de Grote Markt, om daarna hogere regionen te bezoeken op de Coudenberg. Op speciaal verzoek (bij de reservering) kunt u de wandeling combineren met een bezoek aan één van de vele musea! Kosten per gids ca. € 175,00 /maximaal 20 personen/Duur ca. 2 uur

* CHOCOSTORY; HET CHOCOLADEMUSEUM!
Breng een bezoek aan dit leuke en unieke museum en neem een duik in de wereld van cacao en chocolade, doorkruis een Maya tempel daar waar de cacaobonen 5000 jaar geleden werden geconsumeerd, stap aan boord van de boot van Cortez die deze bonen meebracht naar Europa; ontdek hoe de chocolade w erd verbruikt aan het Franse Hof in de 17de eeuw en daarna hoe een praline werd vervaardigd in het begin van de 20ste eeuw in België. De cultuur van cacao en haar transformatie zullen geen geheimen meer hebben voor u. Demonstratie, degustatie en audiogids zijn allemaal inbegrepen in het bezoek aan CHOCOSTORY! Duur ca. 1,5 uur/Kosten entree ca. € 9,50 per persoon

* HOOFDSTAD VAN 500 MILJOEN EUROPEANEN
En…. de op 1 na meest kosmopolitische stad, waar maar liefst 184 verschillende nationaliteiten samenleven en elkaar treffen. Binnen de Europese wijk is deze multiculturele microkosmos beter voelbaar dan waar dan ook in Brussel. Met zijn imposante architectuur, talloze restaurants, cafés, boekwinkels, supermarkten – waardige vertegenwoordigers van alle EU-landen- evenals interessante bezoeken aan belangrijke EU-instellingen en een scala aan internationale eersteklas musea trekken jaarlijks steeds meer bezoekers aan. Een bezoek met gids aan het Parlamentarium is gratis/wel ruim (soms 3 maanden) van tevoren reserveren! Dat geldt eigenlijk voor de meeste bezoekwaardigheden zoals een bezoek aan de Grote vergaderzaal van het Europees Parlement, Bezoekerscentrum van  de Europese Commissie etc.  Entree gratis maar tijdig reserveren!

* PLANETE CHOCOLADE
Iedereen is dol op chocolade dus we hebben nog een leuke attractie in de aanbieding! Uw gasten wonen een Demonstratie van Chocolade (duur ca. 1 uur). Deze vertelt de oorsprong van de chocolade, de samenstelling van de verschillende chocoladen en de fabricatie van chocolade van begin tot eind (temperen, vormen, vullen). De demonstratie wordt gevolgd door een praktische uitleg van het vormen van pralines en de actieve deelname van iemand uit het publiek. Het bezoek neemt plaats rond onze ambachtelijke productie workshop zodat uw gasten de Meesterchocolatiers kunnen zien werken! Iedere gast krijgt een proeverij van pralines én warme chocolade. Duur ca. 60 minuten/Kosten entree ca. € 9,00 per persoon

* TRAIN WORLD
Train World is een unieke spoorervaring die je van de allereerste stoomlocomotieven tot de flitsende hogesnelheidstreinen brengt! Het is een universum dat een beroep doet op alle zintuigen om de vele verschillende dimensies van de spoorwegen te kunnen bevatten. Een bezoek aan Train World is een actieve en verrassende uitstap. Je wandelt tussen locomotieven, neemt plaats in treinen van 100 jaar oud, bezoekt een spoorweghuisje en loopt over een echte spoorwegbrug. Je ervaart zelfs hoe het voelt om een trein te besturen! Duur bezoek ca. 2,5 uur/Entree ca. € 8,00 p.p. Er zijn ook rondleidingen mogelijk van 2 uur/kosten ca. € 125,00 per gids/maximaal 20 personen.

* BROUWERIJ TIMMERMANS
Brouwerij Timmermans bevindt zich in Itterbeek, op enkele kilometers van het centrum van Brussel. Daar wordt al meer dan 300 jaar Lambiek gebrouwen, namelijk sinds 1702. De Oude Gueuze van Timmermans werd uitgeroepen tot “World’s Best Sour Beer” op de prestigieuze World Beer Awards 2015 en mag zich dus trots de beste oude Gueuze ter wereld noemen. Ontdek hoe het wordt gebrouwen! Duur bezoek ca. 1 uur/Entree ca. € 12,50 p.p.

* DIVERSE MUSEA
Brussel laat ook de cultuurliefhebber niet onvermoeid. In de Musea voor Schone Kunsten hangen bekende werken van o.a. Rubens, Van Dijk en Bruegel. Een hele andere culturele ervaring is het Stripmuseum. Entreekosten musea rond ca. € 11,00 p.p.

* HET ATOMIUM
Dit monument wordt ook wel de Eiffeltoren van Brussel genoemd. Het symboliseert een ijzerkristal met z’n 9 atomen en dan 165 miljard keer vergroot. Het bouwwerk bestaat uit 9 onderling verbonden bollen, die de vorm hebben van een op een spits staande kubus. Men kan ook in het Atomium. Een lift brengt bezoekers naar de bovenste bol waar vandaan men een schitterend uitzicht heeft over het Heizel gebied en de stad Brussel. Tevens is er in de bovenste bol een goed buffet restaurant gevestigd. Kosten entree ca. € 14,00 per persoon.

JUBELPARK ; in 1880, bij de 50e verjaardag van de Belgische staat, ontstond een plan voor een ambitieus project: een park met grote, uit ijzer en glas opgetrokken expositiehallen, waarin de economische en industriële bloei zou worden getoond. Pas bij de 75e verjaardag kon het bouwwerk, het Jubelpark, daadwerkelijk worden voltooid.Het Jubelpark is in feite een bonte verzameling geschiedenis. Zo bestaat het uit een immens park, een paleis en meerdere musea. Bijzonder is de eclectische stijl. Verder vind je er schitterende voorwerpen die zijn gemaakt door grote kunstenaars. Openingstijden: Het park is het gehele jaar geopend/De toegang is gratis.

* MICHIELSKATHEDRAAL; één van de belangrijkste architectonische kostbaarheden van Brussel. Tegenwoordig verdwijnt ze helaas geheel tussen lelijke kantoorgebouwen. Al tussen 1225 en 1481 werd er aan het gebouw gewerkt. Het gebouw munt uit door de harmonische verhoudingen en de kathedraal is rijk versierd waarbij aan ieder detail ruime aandacht is geschonken. Open tot ca. 18.00 uur /gratis entree.

*VRIJE TIJD
Brussel is een stad met allure en grandeur, maar tegelijk ook met een heel eigen, gemoedelijke sfeer. Geniet van de prachtige Gildehuizen en natuurlijk moet u even naar het beeldje van Manneke Pis wandelen. Mede door de overdekte winkelgalerijen is de stad een mekka voor de winkelende toerist. De Grote Markt, een gezellig plein vol terrasjes en winkels vormt al sinds de elfde eeuw het centrum van Brussel. En neem eens een kijkje bij het Stadhuis dat boven op zijn toren bekroond wordt met een verguld standbeeld van de aartsengel Michaël die een draak velt. Het gebouw stamt uit 1402. Met de toren begon men in 1444. Hij werd 96 m hoog.

17:30 uur
Tijd om in te checken bij uw hotel. Dit kan uiteraard ook eerder of later, afhankelijk van uw middagprogramma. U overnacht, bijvoorbeeld, in het prima *** toeristenklasse IBIS Brussels City Centre Hotel. Dit hotel biedt eenvoudige maar moderne kamers in het centrum van Brussel, op slechts 550 meter van de Grote Markt. Het hotel beschikt over airconditioning, een 24-uursreceptie en een gezellige bar met een traditionele houten inrichting. Een flatscreen-tv met kabelzenders, een bureau en een licht interieur zijn standaard aanwezig in de kamers van het Ibis Brussels City Centre. Elke kamer heeft tevens een eigen badkamer met een douche en een föhn. U verblijft hier op basis van 2 persoons kamers en een eenvoudig maar lekker ontbijtbuffet & toeristenbelasting
is tevens inbegrepen.

Ter informatie:
Uiteraard zijn andere hotels mogelijk; heeft u een datum dan kijken wij graag wat de mogelijkheden zijn.

19:00 uur
Nadat men de bagage naar de kamers heeft gebracht en men zich even heeft kunnen opfrissen staat er in het naastgelegen (en bijbehorende) Novotel een lekker drie gangen diner in buffetvorm klaar waarbij ook water op tafel staat en is inbegrepen.  Overige drankjes betaalt men zelf ter plaatse. Wilt u liever een diner op een andere locatie in het centrum of gaat de voorkeur uit naar een buffet; wij werken het graag voor u uit.

Na het diner kan men nog even de stad in op eigen gelegenheid; einde dag 1

Dag 2

10:00 uur
Na het ontbijtbuffet, checkt u uit en plaatst u de bagage alvast in de bus of laat u deze achter in een afgesloten ruimte in uw hotel.

10:15 uur
Tijd voor een interessante ruim 2 uur durende bus-tour met gids, door Brussel en natuurlijk het Europees zakelijk deel. Vertrek met uw bus voor een ontdekkingstocht van Brussel en haar architectonisch erfgoed. Een bezoek dat iedereen zal verrassen!

12:30 uur
De tocht eindigt in de stad waar uw gasten uitstappen en men vrije tijd heeft. Ook de lunch gebruikt men op eigen gelegenheid en desgewenst kunt u natuurlijk ook een item kiezen uit de opsomming die wij in het programma voor de 1e dag hebben staan.

15:30 uur
Nadat de bagage aan boord is gebracht vertrekken wij weer richting Nederland; dit kan uiteraard ook eerder of later.

18:30 uur
U sluit deze 2- daagse reis af met een goed verzorgd diner op een gezellige locatie:
* groentesoep
* gesneden rollade of schnitzel of kipfilet, met gebakken aardappelen, frites, warme
groenten, salade en mayonaise
* mini sorbet vanille-ijs met aardbeiensaus en slagroom

Liever een koud- & warm buffet?
Ook dat kan: kop groentesoep, salade van de dag, appel-compote of stoofperen, rauwkostsalade, runder-stoofpotje, cajun schotel, gebakken kibbeling, gehaktballetjes, satéstokjes, frites, gebakken aardappelen, stokbrood en kruidenboter. Het dessert bestaat uit een mini sorbet vanille- ijs met aardbeiensaus en slagroom. Kiest u voor dit buffet in plaats van het 3 gangen diner dan betaalt u een toeslag van ca. € 9,00 per persoon.

Drankjes Hollandse bar kosten op deze locatie ca. € 3,50 per stuk/Drankjes Hollandse Bar all-in gedurende 2 uur kosten ca. € 14,00 p.p. Uiteraard kunt u uw gasten ook de eigen drankjes laten betalen of bijvoorbeeld 1 of 2 drankjes aanbieden en de rest voor eigen rekening.

TIP:
Eventueel is een live cooking buffet gedurende 2 uur inclusief drankjes ook mogelijk! Zo kunt u op een sfeervolle locatie 2 uur lang volop genieten van een heerlijk, uitgebreid wereldgerechten-buffet! Uiteraard zijn ook bier, wijn, frisdranken en koffie & thee bij de prijs inbegrepen.
DE WERELDKEUKEN
Wij nemen u mee op een culinaire reis. Een proeverij van Europees tot Aziatisch, van charcuterie tot Sushi, van patisserie tot kaasplateau… In de zomermaanden is het buitenterras met bar geopend. De diversiteit aan gerechten is werelds! Kom proeven van vele soorten vlees, verse vis, pizza’s en pasta’s uit eigen keuken. Laat u verrassen door de Teppanyaki, wokgerechten, sushi, verse groenten, salades, poffertjes en een uitgebreid dessertbuffet. Men werkt met seizoensgebonden producten en voor gasten met dieetwensen als glutenvrij of vegetarisch is voldoende keuze.
Kiest u voor dit buffet inclusief drankjes, in plaats van het 3 gangen diner (zonder drankjes) dan betaalt u een toeslag van ca. € 17,50 per persoon.

21:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
45 – 50 personen                             € 269,00 per persoon
Toeslag 1 persoons kamer                52,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag. Iedereen dient in het bezit te zijn van een geldig reisdocument en eventuele parkeergelden zijn niet inbegrepen en worden achteraf aan u doorbelast.

Deze prijs is inclusief:
*
vervoer per luxe touringcar voorzien van bar, airco en toilet
* 2 x koffie of thee met verse, grote gevulde koek van de bakker
* 3 gangen warme lunch als beschreven 1e dag, inclusief 1 consumptie
* stadswandeling Brussel incl. proeverijtjes o.l.v. deskundige gidsen
* vrije tijd Brussel 1e en 2e dag
* 3 gangen diner in buffetvorm 1e dag (excl. drankjes)
* 1 overnachting *** Ibis City Centre Brussels op basis van 2 persoons kamers do/wc
* toeristenbelasting Brussel
* ontbijtbuffet 2e dag
* stadstoer met Gids Europese wijk
* drie gangen diner 2e dag (excl. drankjes)
* buitenlandse belastingen
* verzorging van de chauffeur

Foto’s 6 & 7 © Chocostory