Twee dagen genieten in Parijs!

DAG 1,

04:00 uur
Onze luxe touringcar, voorzien van bar, video en toilet staat voor; u heeft de tijd om in te stappen en aansluitend vertrekt u richting Frankrijk.

07:00 uur
In verband met de rijtijdenwet zal er onderweg een stop worden gemaakt. Indien gewenst kunnen wij voor een uitstekend ontbijtbuffet zorgden dat er als volgt uit kan zien: diverse broodsoorten, croissants, boterkoeken, koude vleeswaren, kaas, confituur, boter, roerei, gebakken spek, cereals, yoghurt, fruit, pannenkoeken, koffie, thee, fruitsap en melk. (Kosten ca. € 15,00 p.p.). Na de stop gaat u weer verder richting Parijs.

11:30 uur
U bent inmiddels aangekomen in Parijs waar de chauffeur u afzet bij de bekende wijk de Montmartre. Hier heeft iedereen even de tijd om de benen te strekken en de sfeer op te snuiven van dit unieke stukje Parijs! U kunt hier bijvoorbeeld de Sacre Coeur bekijken (gratis entree) of 1 van de vele terrasjes op het bekende plein pikken. Ook zitten er diverse leuk winkeltjes.
TIP: mensen die slecht ter been zijn kunnen gewoon met een metrokaartje gebruik maken van het tandradbaantje om zo boven te komen. (kosten ca. € 2,00 p.p.)
U gebruikt de lunch op eigen gelegenheid; er zijn hier veel restaurantjes en kioskjes waar je iets te eten kunt kopen.

14:00 uur
Tijd voor een mooie boottocht over de Seine. In ruim 60 minuten passeert u tal van bezienswaardigheden zoals de Notre Dame, het Louvre, het kleinste huis van Parijs etc. Aan boord wordt via een Engels- en Duitstalige band uitleg gegeven.

15:30 uur
Na de boottocht heeft u vrije tijd en kunnen wij er desgewenst voor zorgen dat iedereen in het bezit van een metrokaartje is zodat u onbeperkt in het centrum kunt reizen! (Kosten dagkaart metro en bus (Mobilis pas) zone 1-2 ca. € 8,50 p.p.) De chauffeur zal naar het hotel gaan omdat hij i.v.m. de rijtijdenwet niet meer mag rijden deze dag! Wilt u toch gebruik maken van de bus dan huren wij een Franse bus in; kosten voor 4 uur in het centrum ca. € 650,00.

18:00 uur
Iedereen wordt verwacht bij een eenvoudige maar gezellige, typisch Franse Bistrot in Montmartre, waar een lekker keuzediner voor u klaar staat:
Kir
***
Terrine de légumes au coulis de tomates
Vegetable terrine in a purée of Tomato
ou – or
Soupe à l’oignon gratinée
Onion soup with grilled cheese
ou – or
Escargots de Bourgogne Snails in garlic and parsley Sauce
***
Filet de poisson du jour
Fish of the day
ou – or
Cuisse de canard à l’orange
Leg of duck in orange sauce
ou – or
Boeuf bourguignon – Burgundy beef
***
Dessert
Verder zijn softdrinks (cola etc.), witte & rode tafelwijn inbegrepen en mochten er dieetwensen zijn dan kunt u dat een week van tevoren ons aan doorgeven. U maakt ter plaatse de keus welk gerecht u kiest. Ook is een uitgebreider menu mogelijk en wilt u later dineren dan is dat mogelijk om ca. 20.30 uur. Uiteraard hebben wij meerdere locaties waar u het diner kunt gebruiken en u kunt natuurlijk ook kiezen voor een dinercruise of een diner met show bij het Lido of Moulin Rouge; vraag ons naar de mogelijkheden!

20:45 uur
Na het diner vertrekt u per per metro naar het hotel (of men blijft in de stad en komt later op eigen gelegenheid naar het hotel dat op ca. 20 minuten per metro vanuit het centrum ligt / de laatste metro rijdt in het weekend tot ca. 01.00 uur en een kaartje enkele reis kost ca. € 2,00 p.p.). Uiteraard kunnen wij ook zorgen voor een Franse touringcar die u haalt en brengt en desgewenst ook nog meeneemt voor een mooie tour ‘Paris by Night’!

21:15 uur
U checkt in bij een prima toeristenklasse hotel aan de rand van het centrum waar u verblijft op basis van 2 persoons kamers met faciliteiten als airco, tv, douche en toilet en haardroger. Verder beschikt het hotel over een bar en een restaurant en ligt het op loopafstand van de metro. Uiteraard kunnen wij u ook hotels in het centrum aanbieden; prijzen en mogelijkheden op aanvraag.
Na het inchecken kunt u desgewenst nog terecht in de bar! Einde dag 1

DAG 2,

09:00 uur
Na het eenvoudige ontbijtbuffet gebruikt te hebben en na het uitchecken, staat de chauffeur klaar om u mee te nemen voor een mooie ca. 3 uur durende stadstoer door hartje Parijs! Een deskundige Nederlandstalige gids zal onderweg uitleg geven over alle belangrijke bezienswaardigheden die we zullen passeren. Onderweg worden er uiteraard ook fotostops gemaakt. TIP: In plaats van deze tour is een bezoek aan Disneyland of bijvoorbeeld Versailles ook mogelijk; vraag ons naar de mogelijkheden!

De tocht eindigt bij de Eiffeltoren waar men de tijd heeft om te lunchen, de Eiffeltoren te bezoeken etc. (dit kunnen wij graag voor u regelen). Ook kunnen wij u naar bijvoorbeeld de Champs Elysees brengen voor vrije tijd of een bezoek aan het Louvre regelen. Wat kan er nog meer?

* PARIJS PER FIETS
Een echte aanrader is Parijs op de fiets ontdekken; dat moet ons Nederlanders wel aanspreken! Onder begeleiding van Nederlandstalige gidsen bezoekt u verschillende interessante wijken van de stad (u kunt zelf een voorkeur aan geven voor welk deel of welk thema de tocht moet hebben, bijvoorbeeld architectuur, of de wijk Le Marais, Quartier Latin etc.). Op deze manier komt u op plekken waar normaal gesproken geen toerist komt. U fietst door nauwe straatjes, langs parkjes en de schitterende gebouwen van Parijs. Indien gewenst kan er onderweg een stop worden gemaakt om een lekker kopje koffie te drinken. Deze tocht duurt ca. 3 uur en de kosten bedragen ca. € 32, = per persoon, inclusief Nederlandstalige gidsen en fietshuur.

* LA TOUR EIFFEL
De Eiffeltoren werd oorspronkelijk gebouwd om de bezoekers van de Wereldtentoonstelling van 1889 te imponeren en zou de tijdelijke toevoeging aan de Parijse skyline zijn. Ingenieur Gustave Eiffels ontwerp werd door de 19de-eeuwse estheten openlijk verfoeid. Tot 1931 toen het Empire State Building in New York werd voltooid, was dit het hoogste gebouw ter wereld. Nu is de toren het symbool van Parijs. Sinds de renovatie en de installatie van nieuwe verlichting ziet hij er beter uit dan ooit!
Kosten voor een ticket per lift tot aan de top ca. € 25,50 per persoon; een bezoek duurt ca. 1 – 2 uur omdat het er zeer druk kan zijn en men dan in de rij moet wachten; ook met een ticket. U kunt ook kiezen voor een bezoek per lift aan de 2e etage, dat kost ca. € 16,30 per persoon of u kunt te voet naat de 2e etage voor ca. € 10,20 per persoon.

* DE CATACOMBEN VAN PARIJS
In 1786 ging er een monumentaal project van start. Miljoenen schedels en botten werden verplaatst van de onhygienische stadsbegraafplaats in Les Halles naar de oude groeves die waren ontstaan door opgravingen aan de voet van de drie bergen ” Montparnasse”, “Montrouge” en “Montsouris”. Het kostte 15 maanden om de botten en rottende lichamen ’s nachts per kar door de stad naar hun nieuwe rust plaats te brengen. Net voor de revolutie hield de Compte d’Artois (de latere Karel V) wilde feesten in de Catacomben, en tijdens de tweede Wereldoorlog was dit het hoofdkwartier van het franse verzet. Boven de deur staan de woorden “Stop! Dit is het rijk der dood. Een bezoek duurt ca. 90 minuten en is niet geschikt voor mensen die hartproblemen hebben en/of slecht ter been zijn en vrouwen die zwanger zijn. U hoeft met dit ticket niet in de rij te wachten! Prijs ca. € 36, = per persoon incl. audiogids.

* MUSEE DU LOUVRE
De Pyramide van het Louvre is de populaire hoofdingang van het gelijknamige museum en werd in 1989 geopend. Onder begeleiding van een deskundige gids is het zeer de moeite waard om tegelijkertijd het onlangs geopende winkelcentrum te bezichtigen, dat onder het Louvre gehuisvest is. In het museum kunt u de westerse kunst uit de Middel-Eeuwen tot 1848 bezichtigen (schilderijen, beeldhouwwerken, kunstvoorwerpen en grafische kunst). Tevens vindt u er de kunst van de oude beschavingen (die van het Verre Oosten, Egyptisch, Grieks, Etruskisch en Romaans). Duur ca. 2,5 uur/Kosten entree ca. € 20, = per persoon; vooraf gereserveerd.

* HET RIOOL VAN PARIJS
Het riool is in totaal 2100 km lang, de afstand tussen Parijs en Istanboel. Afgelopen eeuw is het riool populair geworden bij toeristen. Rondleidingen worden alleen nog maar gegeven in het kleine gebied rond de ingang op de Quay d’Orsay en worden tegenwoordig te voet afgelegd. Er is een rioolmuseum ingericht waar de bezoekers de ondergrondse geheimen van het ondergrondse Parijs kunnen leren kennen. De tour duurt ca. 1 uur/ Kosten ca. € 10, = per persoon

* MUSEE D’ ORSAY
Bezoek aan dit prachtige museum, gelegen aan de Seine, met zijn indrukwekkende collectie impressionistische meesterwerken (waaronder schilderijen van grootheden zoals Monet, Manet, Couture en Delacroix) en post-impressionistische kunst van o.a. Cézanne, Gaugin, Toulouse-Lautrec en Matisse. Duur ca. 2,5 uur/Kosten ca. € 17, = per persoon

* RONDLEIDING BEGRAAFPLAATS PERE LACHAISE
Verken de kunst van de legendarische begraafplaats Père Lachaise in Parijs met een rondleiding van 2,5 uur. Bewonder de graven van Marcel Proust, Honoré de Balzac, Edith Piaf, Jim Morrison, Chopin en vele andere kunstenaars, schrijvers en muzikanten. Duur ca. 2,5 uur/Kosten ca. € 10, = per persoon

En…. er kan natuurlijk nog veel meer!
Van 2 CV Rally (1 uur vanaf ca. € 70,00 per auto) tot bezoek aan de Arc de Triomphe (ca. € 12,00 p.p.) en van Kookworkshop of GPS tour, tot genieten van een prachtig zicht op Parijs vanaf de Grande Arche; dus wilt u iets anders dan werken wij het graag voor u uit!

16:00 uur
Vertrek naar Nederland. Er wordt onderweg nog een keer gestopt i.v.m. de rijtijdenwet. Het is ook mogelijk om onderweg nog een diner te gebruiken; dit kan vanaf ca. € 25,00 p.p.

22:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:

50 – 60  personen € 185,00 per persoon
Toeslag 1 persoons kamer € 65,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen ook mogelijk; prijs op aanvraag. Iedereen dient in het bezit te zijn van een geldig reisdocument.

Deze prijs is inclusief:

. vervoer per luxe touringcar met bar, video, airco en toilet
· vrije tijd Montmartre
· boottocht Seine
· keuze diner inclusief drankjes als beschreven dag 1
· 1 overnachting op basis van 2 pk
· ontbijtbuffet dag 2
· stadstoer Parijs o.l.v. deskundige Nederlandstalige gids
· vrije tijd dag 2 (exclusief eventuele entreegelden)
· Buitenlandse belastingen en tolgelden
· verzorging van de chauffeur