Twee dagen Swinging London!

Dag 1,

06:00 uur
Onze luxe touringcar voorzien van bar, video en toilet staat voor; uw gasten hebben de tijd om in te stappen en aansluitend vertrekt u richting Calais. Onderweg kunnen wij desgewenst zorgen voor koffie en thee met bijvoorbeeld heerlijke verse gevulde koeken van de bakker, ontbijtpakketten, lunchpakketten etc. U bent natuurlijk ook vrij om dit zelf te verzorgen. Vanwege de rijtijdenwet zal er onderweg een keer gestopt worden; wij kunnen u een goed ontbijtbuffet aanbieden op een uitstekende locatie; kosten ca. € 12,00 p.p.

10:30 uur
Verwachte aankomst in Calais waar we ca. 45-60 minuten voor afvaart aanwezig moeten zijn.
Ter informatie:
de douane controleert hier zeer grondig en iedereen moet persoonlijk door de douane (dus allemaal uit de bus!) en men dient dus een juist én geldig reisdocument bij zich te hebben.

11.35 uur
Vertrek van de boot richting Dover. Aan boord is er mogelijkheid in het restaurant voor eigen rekening een hapje te eten en kan er geshopt worden in de ‘duty free’ shop. Uiteraard is er voldoende zitgelegenheid aanwezig. ( De boten varen ca. 1 x per uur; mocht u de boot om wat voor reden dan ook missen, dan kunt u kosteloos met de volgende mee, mits plaats beschikbaar).

12:05 uur
Engelse tijd (het is 1 uur vroeger!) Verwachte aankomst in Dover; U gaat verder richting Londen.

14:00 uur
In Londen aangekomen zijn er diverse opties. U kunt beginnen met een korte stadstoer zodat uw gasten een beeld hebben van wat er allemaal mogelijk is en wat (en waar) de belangrijkste bezienswaardigheden zijn.

Uiteraard kunt u de mensen ook in het centrum afzetten en vrije tijd geven; iets wat meestal ook erg gewaardeerd wordt omdat men natuurlijk al een lange reis achter de rug heeft!

Onderstaand een opsomming van de vele mogelijkheden:

* Stadstoer (met fotostops) o.l.v. een deskundige Nederlandstalige gids
U maakt een leuke stadstoer langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Londen en uiteraard wordt er onderweg van alles verteld en worden er een aantal stops gemaakt bij bijvoorbeeld de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace. U komt tijdens de tour langs de highlights zoals o.a. de Houses of Parliament, de Big Ben, St. Paul’s Cathedral, de Tower Bridge, de Tower, Piccadilly Circus, Buckingham Palace en Trafalgar Square.  Kosten NL-gids voor 3 uur ca. € 295, = per bus/gids

* De Londen Oystercard is de goedkoopste manier om te reizen met de Londense metro (ook wel bekend als “the tube”), de rode dubbeldekkerbussen, trams en de DLR-treinen (Docklands Light Railway) binnen de zes zones in Londen. Kosten voor 1 dag ca. 10 GBP en voor 2 dagen ca. 15 GBP.

The Londen Dungeons; diep in het hart van Londen, begraven onder het plaveisel van het historische Southwark, ligt ‘s werelds meest beroemde en huiveringwekkende horror attractie! Entree vanaf ca. € 21,= per persoon.

* Warner Brothers Studio London
Altijd al willen weten wat er achter de schermen op de Harry Potter sets gebeurde? Dan is dit dé kans om achter alle geheimen te komen met deze Harry Potter & Warner Bros. Studio Tour. Betreed de magische filmwereld van de Warner Brothers Studio’s. Beleef de magie en het mysterie van de ‘Harry Potter’-films. Volg in de voetsporen van Harry, Ron en Hermelien en nog veel meer. Neem een kijkje achter de schermen van de Harry Potter filmsets; bekijk de betoverende rekwisieten en de prachtige kostuums.
Omdat de studio ca. 35 km buiten Londen ligt heb je ca. 2 uur nodig voor heen- en terugreis en ter plaatse is men gemiddeld een uur of 3/4 bezig om alles te bekijken. Kosten entree Warner Brothers Harry Potter Studiotour ca. € 45,00 per persoon.

* Harry Potter wandeling met gids Londen
Ontdek in welk Zweinsteinhuis jij thuis zou horen en test je kennis van Harry Potter. Bekijk het beroemde wagentje van Perron 9 ¾ op King’s Cross Station en slenter over de Wegisweg, bezoek De Lekke Ketel en nog veel meer!
Treed in de voetsporen van je favoriete tovenaar en heksen terwijl je door de dreuzelworld van Londen loopt. Ontmoet je gids in Soho en kom erachter in welk Huis jij thuis zou horen. Bezoek daarna de echte Wegisweg, waar Harry zijn eerste toverstaf kocht in ‘Harry Potter en de Steen der Wijzen’. Je zet de tour voort naar de ingang van De Lekke Ketel, de geheime herberg voor tovenaars. Sta ook stil op de brug die in ‘Harry Potter en de Halfbloed Prins’ vernietigd werd door de Dooddoeners. Je gids is een enorm fan van Harry Potter en zal je doen verbazen met een scala aan wetenswaardigheden. Neem deel aan de quiz en gebruik je kennis om punten te verzamelen. Dat het beste Huis moge winnen!

Verder bezoek je ook nog locaties die J.K. Rowling inspireerden, van Shakespeare’s Globe tot aan St Paul’s Cathedral. Ga naar King’s Cross Station, waar Perron 9 ¾ zich bevindt, en misschien  win  je wel de  kans om  een foto van jezelf te laten maken met het verdwijnende wagentje. Het perfecte souvenir voor tovenaars! Met deze ervaring eindigt je tour. Duur ca. 2,5 uur/Kosten ca. € 25,00 per persoon.

* Madame Tussauds; Welkom in het land van de dubbele betekenis. Als u nog nooit bij de Oscar- of Grammy uitrijking of de Brit Awards geweest bent, zult u zich als een VIP Hollywood gast voelen nadat u de boudoir van Madame Tussauds verlaat. ….  Schreeuw de longen uit je lijf in de “SREAM” en probeer te ontsnappen uit de gevangeniscellen terwijl levensechte en compleet doorgedraaide seriemoordenaars u te pakken proberen te krijgen. Bent u dapper genoeg om hier aan de achterkant uit te komen met een glimlach op uw gezicht? Entree ca. € 27,50 per persoon

Een boottocht van ruim 1,5 uur over de Thames naar Greenwich dat al sinds 1997 op de Unesco werelderfgoedlijst staat waar de nulmeridiaanloopt. Hier heeft u de tijd om rond te kijken, te lunchen etc. Tijdens uw rondvaart krijgt u een duidelijke uitleg en passeert u o.a. de Tower of London, de Houses of Parliament etc.  Kosten ca. € 17,50 per persoon

* Liever een museumbezoek?
Denk dan eens aan Tate Britain; entree is gratis alleen als er speciale tentoonstellingen zijn betaalt u een toeslag. Rondleidingen met gids zijn hier ook mogelijk!

* Ook is het mogelijk Kensington Palace; koninklijk verblijf sinds 1689, te bezoeken. Hier groeiden William en Harry op en bezoekt u o.a. de magnifieke staatsievertrekken en de collectie koninklijke japonnen kunt bezichtigen. Entree ca. € 20,= per persoon

The London Eyeeen ‘vlucht’ in één van de 32 hightech glazen capsules duurt ongeveer 30 minuten en biedt spectaculaire vergezichten over Londen en over beroemde bezienswaardigheden zoals Big Ben, Buckingham Palace en St Paul’s Cathedral. Voor een hele aparte ervaring kunt u ook tegen zonsondergang een vlucht maken en zien hoe de lichten in de stad langzaam aan gaan en de hemel helder kleuren. Kosten ca. € 25,= per persoon

* The Tower of London; gesticht door Willem de Veroveraar in 1066.   Vandaag de dag is de Tower of London één van de beroemdste vestingen ter wereld! Een bezoek aan de Tower in Londen is een must en alleen hier kunt u de koninklijke juwelen bezichtigen of staan op de executieplaats van 3 Engelse koninginnen! Entree ca. € 26,= per persoon

* St. Paul’s Cathedral; wereldbekend en niet weg te denken uit de Londense skyline. Een “must see” voor een bezoek aan Londen. Kijk omhoog en bewonder de kroon op dit meesterwerk: de ongelofelijke koepel en vergeet ook niet de American Memorial Chapel te bezoeken. Entree ca. 20,= p.p.

TIP: Er is ook een zogenaamde LondenPass te koop waarmee u toegang heeft  tot 60 attracties waaronder de Towerbridge Exhibition, een boottocht over de Thames, St Pauls, Westminster Abbey, London Zoo, Windsor Castle etc. Deze pas is er vanaf ca. € 62,= per persoon (excl. vervoer / geldig gedurende 1 kalenderdag) en voordeel is dat u ook niet in de rij hoeft te staan! Wilt u meer informatie dan horen wij dat graag van u.

En er kan natuurlijk nog veel meer in Londen, zoals bezoek aan een brouwerij, een wandeling door Poplar uit de bekende serie Call the Midwife etc. Een feestelijk diner op de Thames;  vraag ons naar de mogelijkheden of zeg ons wat u zoekt en wij regelen het samen met onze lokale agent!

 18:30 uur
Op een mooie locatie aan de rivier staat een goed verzorgd buffet voor u klaar: Dit Engelse buffet uit: Spicy wedges, Chicken Satay, Mini steak & ale pies, Mini Vegetable pies, Mini London bangers, ale chutney, Fish cakes en als dessert een stuk heerlijke Vanilla cheesecake! Uiteraard kunt u ook voor een ander diner of een andere locatie kiezen; bijvoorbeeld een diner tijdens een rondvaart of bij het Londen Hardrock Cafe!

Of wat dacht u van een middeleeuws diner bij The Beefeater in het prachtige Ivory House vlakbij de Tower of Londen? U geniet van een 2 uur durend theaterspektakel waarbij uw diner en de aangeboden drankjes zijn inbegrepen! Kiest u hiervoor in plaats van het bovenstaand buffet dan betaalt u een toeslag van ca. € 42, = p.p.

Het menu ziet er als volgt uit: (met dieetwensen wordt rekening gehouden)
* Vegetable soup made daily with market vegetables
* A platter of meat, pate and cheddar cheese with salad & pickled vegetables
* Roasted chicken in a traditional medieval sauce served with roast potatoes &
roasted vegetables
* A rich fruit filled pie served with cream

Voor een toeslag van ca. 12 Gbp per persoon kunt u zelfs voor het hele gezelschap inpassende kleding huren! Meer informatie en foto’s op: http://www.medievalbanquet.com/index.html

TIP:
Als je in Londen bent is een bezoek aan een Musical ook een echte aanrader! Er zijn uiteraard vele verschillende musicals in Londen te bezoeken want Londen is musicalstad bij uitstek! De meeste musicals beginnen zo rond 19.30 uur dus u dient rond 19.00 uur aanwezig te zijn. Dat houdt wel in dat het diner op tijd gebruikt moet worden, of wellicht slimmer om de mensen voor die tijd lekker vrij te geven en op eigen gelegenheid een hapje te laten eten. U kunt dan bijvoorbeeld iedereen een envelopje met Engelse ponden geven voor het diner!
Musicals: The Bodyguard, Wicked, The Lion King, Mama Mia, The Phantom of the Opera, Thriller Live, Les Miserables, Motown the Musical etc. Kaarten zijn verkrijgbaar voor ca. € 75, = per persoon en dan zit u 2e rang maar alles is uiteraard afhankelijk van de datum en welke musical u kiest. Er zijn ook voordeliger kaarten beschikbaar, maar ook duurdere. Wanneer u een datum heeft kunnen wij gericht zoeken naar een passende aanbieding.
Ter info: op de diverse sites staan vaak musicalprijzen vanaf € 30,-/ € 40,- per persoon. Dit zijn veelal tickets door de week en in het laagseizoen en kom je met een grote groep dan betaal je helaas ook altijd meer.

Belangrijk:
In verband met de rijtijdenwet mag de chauffeur maximaal 15 uur onderweg zijn dus dat houdt in dat de bus rond 19.00 uur (Engelse tijd) stil moet staan. Het is dus het handigst om met de Metro richting diner of als u voor de musical kiest naar het theater te reizen en daarna weer terug naar het hotel te gaan. Een metrokaartje kost ca. € 3,00 per rit en deze kosten zijn niet inbegrepen!

Uiteraard kunnen we ook een Engelse bus inhuren om u na diner of musical weer terug naar uw hotel te brengen ; De prijs voor bus huur is vrij hoog in Londen ; kosten transfer – hotel ca. € 15, = per persoon. In uw hotel aangekomen (ca. 23.00 uur) checkt u dan in nadat u de bagage uit de bus heeft gehaald. U verblijft deze nacht in bijvoorbeeld *** Ibis Hotel London Wembley; een prima toeristenklasse hotel inclusief ontbijtbuffet.

Het ibis London Wembley ligt op minder dan 500 meter van het Wembley-stadion en op 10 minuten lopen van de Wembley-arena. Het biedt moderne kamers, een traditioneel restaurant en een levendige sportbar. De gezellige kamers zijn voorzien van WiFi en een eigen badkamer, en sommige hebben een indrukwekkend uitzicht op de stad. Alle kamers zijn voorzien van thee- en koffiefaciliteiten, een bureau, en een tv met Freeview-zenders. Het moderne Ibis London Wembley heeft een à-la-carterestaurant met een gevarieerd menu voor de avondmaaltijd. De bar is voorzien van een groot televisiescherm, en serveert 24 uur per dag hapjes en drankjes. Het ibis London Wembley ligt op een geweldige locatie, op slechts een korte metrorit van Baker Street en Marylebone. Notting Hill ligt op 15 minuten rijden van het hotel, en de snelweg M1 is in 10 minuten met de auto te bereiken.

Einde dag 1

DAG 2,

09:00 uur
Na het ontbijtbuffet is het tijd om richting Londen te vertrekken waar de chauffeur u rond 10 uur zal afzetten in het centrum op een centraal punt en waar men de rest van de ochtend vrije tijd heeft. U zou ook kunnen kiezen voor een bezoek aan bijvoorbeeld de bekende markt op Portobello Road (Notting Hill) of u kiest iets uit de suggesties die wij bij het programma op dag 1 voor u hebben uitgewerkt. Het is ook leuk om uw tripje naar Londen af te sluiten met een bezoek aan Kensington Palace; koninklijk verblijf sinds 1689 waar William en Harry opgroeiden en waar u o.a. de magnifieke staatsievertrekken en de collectie koninklijke japonnen kunt bezichtigen. Ook een bezoek aan het bekende Leeds Castle (nabij Maidstone) of de Chatham Dockyards, is een bezoek meer dan waard!

Kensington Palace in Londen is al meer dan 300 jaar een koninklijk verblijf en in delen van het paleis wonen nu nog altijd leden van de koninklijke familie. Na een ingrijpende renovatie onthult het paleis nu vele verborgen verhalen van koninklijke figuren uit het verleden. Kom meer te weten over vele opmerkelijke gebeurtenissen en drama’s uit de koninklijke geschiedenis. Bekijk de spectaculaire staatsievertrekken verfraaid met schilderijen uit de koninklijke collectie en wandel op uw gemak door de tuinen van Kensington Palace. Entreekosten ca. € 25,00 per persoon

Een andere leuke tip is de ‘Royal Parks Biketour met gids’ inclusief bezoek aan het Hyde Park! Kies voor de London Royal Parks-fietstocht en bezoek de koninklijke paleizen (geen entree inbegrepen!) van Londen, de schitterende parken en de meest spectaculaire bezienswaardigheden met de fiets! Deze fietstocht van een halve dag is een leuke, leerzame en actieve manier om Londen en de schitterende koninklijke parken Kensington Gardens, Hyde Park, Green Park en St. James’s Park te ontdekken. Geniet van een fietstocht door Hyde Park in Londen en bezichtig de beroemde Houses of Parliament, de Big Ben, Trafalgar Square en Westminster Abbey, evenals de koninklijke residenties Buckingham Palace en Kensington Palace met de Prinses Diana-herdenkingsfontein. Bij de tours worden spiksplinternieuwe California beach cruiser-fietsen gebruikt. De ervaren gids zal u met de juiste mix aan geschiedenis, anekdotes en humor het Londen van vandaag de dag en dat van de afgelopen eeuwen laten zien. Duur ca. 4 uur/Kosten ca. € 34,50 per persoon incl. fietshuur en gids.

Op ca. 1,5 uur rijden van Londen (ca. 1 uur vanaf Dover) ligt het wereldberoemde Leeds Castle. Leeds Castle is één van de mooiste kastelen van Kent en misschien wel van heel Engeland! Verschillende koningen, zoals Hendrik de Achtste, woonden hier. Men zegt dat de bezoekers nooit het moment vergeten dat ze voor het eerst het adembenemende Leeds Castle in Kent zien, dat al meer dan 900 jaar majestueus lijkt op te rijzen uit de slotgracht! Het is niet alleen de glorieuze geschiedenis van Leeds Castle die mensen aantrekt: Met de 2 vierkante kilometer aan prachtig parkland en formele tuinen, dagelijkse evenementen en attracties gedurende het hele jaar heeft Leeds Castle voor elk wat wils, zodat mensen steeds weer terug willen komen! Gedurende het seizoen zijn er ook roofvogeldemonstraties op bepaalde dagen en tijden; deze data voor 2017 zijn nog niet bekend maar mocht er een show zijn dan is deze bij de prijs inbegrepen. Duur ca. 2,5 uur/Kosten ca. € 23, = p.p.

13:00 uur
Vertrek uit Londen richting Dover (kan ook eerder/later).

15:40 uur
Vertrek van de boot naar Calais.

18:10 uur
(lokale tijd) Vanuit Calais gaat u rechtstreeks naar huis; aan boord kan men het diner op eigen gelegenheid gebruiken (U kunt uw gasten bijvoorbeeld een envelopje geven voor het diner).

22:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:

45 – 62 personen € 169,00 per persoon
Toeslag 1 persoons kamer € 60,00 per persoon voor 1 nacht
Uiteraard zijn andere aantallen en suggesties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijs op aanvraag. Eventuele parkeergelden en milieuheffingen worden achteraf aan u doorbelast. Iedereen dient in het bezit te zijn van een geldig reisdocument (Er wordt streng gecontroleerd!)

Deze prijs is inclusief:

  • Vervoer per luxe touringcar met bar, dvd en toilet
  • Overtocht Calais – Dover v.v. P & O Ferries
  • Vrije tijd Londen 1e dag (excl. eventuele entreegelden als vermeld/afhankelijk van uw keuze)
  • Dinerbuffet 1e dag als beschreven (excl. drankjes)
  • 1 Overnachting ***Hotel Ibis op basis van 2 persoons kamers met faciliteiten
  • Continentaal ontbijtbuffet 2e dag
  • Vrije tijd in Londen 2e dag/ ochtend
  • Buitenlandse belastingen en tolgelden
  • Verzorging van de chauffeur (hotel + maaltijden)