Rondvaart Tweede Maasvlakte

Deze dagtocht wordt georganiseerd vanuit Rotterdam op vaste data; vraag ons naar de mogelijkheden. Eventueel kunnen wij ook een leuk arrangement voor u maken met vertrek vanaf Hoek van Holland; ook zeer geschikt voor grotere gezelschappen waarvoor wij de boot dan afhuren! Wij werken graag een leuk voorstel voor u uit!

09:15 uur
Onze luxe touringcar met airco en toilet staat en uw gasten hebben de tijd om in te stappen. Aansluitend vertrekt u naar Rotterdam.

10:00 uur
U bent inmiddels in Rotterdam aangekomen waar de chauffeur u uit laat stappen en de boot al op u ligt te wachten voor een boeiende tocht door een nieuw stuk Nederland met een haven in aanbouw!

Programma:
De dag begint met een lekker kopje koffie of thee en een heerlijk stuk appeltaart met slagroom, die door onze vriendelijke bemanning wordt geserveerd. Na een welkomstwoord van de kapitein zet u om 10.30 uur koers richting de Tweede Maasvlakte. Rond 12 uur gaat u genieten van een uitgebreid buffet waarbij u kunt kiezen uit diverse koude en warme gerechten! De drankjes zijn niet inbegrepen en worden door u ter plaatse voldaan.

Futureland, het officiële bezoekerscentrum van de Tweede Maasvlakte
Aangekomen op de Maasvlakte 2 komt er een ervaren gids van FutureLand aan boord. Samen met de gids vaart u door het gebied en zal hij u op zeer enthousiaste wijze kennis laten maken met dit nieuwe gedeelte van de Rotterdamse havens. Na deze interessante route heeft u de mogelijkheid om ca. een uur van boord te gaan voor een bezoek aan FutureLand, het officiële bezoekerscentrum van de Maasvlakte 2, waar u op interactieve wijze kennis maakt met dit gebied. Na het bezoek aan FutureLand stapt u weer aan boord en vaart u weer terug richting Rotterdam. Geniet tijdens de terugreis nog even na op het ruime buitendek en van de vele indrukken die u deze dag heeft opgedaan!

Route:
Vanaf het centrum van Rotterdam vaart u stroomafwaarts over de rivier de, Nieuwe Maas, richting het Botlekgebied, het bekende haven en industriegebied van Rotterdam. Onderweg passeert u Schiedam, vooral bekend om haar Jenever, en de stad Vlaardingen, vooral bekend als dé haringstad van Nederland.
Verderop vaart u nog langs Maassluis, een historische stad aan de Waterweg, en het spectaculaire bouwwerk, de Maeslantkering, die belangrijk is bij de bescherming van Zuid-Holland tegen hoogwater vanuit de Noordzee. Aangekomen bij de bekende kustplaats, Hoek van Holland, steekt u de rivier over om via het Breeddiep het Calandkanaal in te varen. Via het Beerkanaal bereikt u de Maasvlakte 1 met de allergrootste containerterminals zoals ECT, Maersk en Euromax. Via het Yangtzekanaal bereikt u uiteindelijk de Maasvlakte 2.

Na het bezoek aan Futureland vaart u weer terug richting Rotterdam waarbij u onderweg o.a. nog Rozenburg, Pernis en het voormalig cruiseschip ‘SS Rotterdam’ zult passeren om rond 17.30 uur weer van boord te gaan.

17:30 uur
Uw chauffeur staat klaar om u weer naar huis terug te brengen.

18:30 uur  
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:

35 – 44 personen € 82,50 per persoon
45 – 62 personen € 79,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag

Deze prijs is inclusief:

* vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
(op basis van halen en brengen)
* 1 kopje koffie of thee met appelgebak
* lunchbuffet met koude- en warme gerechten (excl. drankjes)
* prachtige boottocht van 10.30 – 17.30 uur deels met gids aan boord
* bezoek aan Futureland
* verzorging van de chauffeur