Uitwaaien op Schiermonnikoog!

07:00 uur
Onze luxe touringcar, voorzien bar, airco en toilet staat voor op de door u gewenste locatie. Uw gasten hebben de tijd om in te stappen en aansluitend vertrekt u om 07.15 uur richting Lauwersoog.
Omdat de boot naar Schiermonnikoog maar 1 x per drie uur gaat, is de boot van 09.30 uur de enige optie. Als alternatief kunnen wij u een privé boot aanbieden; dit zal ca. € 5,00 p.p. duurder zijn maar geeft wel meer vrijheid!

09:15 uur
In Lauwersoog aangekomen ligt de boot klaar om u in ca. 45 minuten richting Ameland te brengen. Aan boord staat er voor iedereen een kopje koffie of thee met appelgebak & slagroom klaar.

09:30 uur
Vertrek van de boot naar Schiermonnikoog. De bus blijft achter in Lauwersoog; deze heeft u op het eiland verder niet nodig omdat er voor iedereen bij aankomst een fiets klaar zal staan. Er is voor iedereen een fiets met versnellingen beschikbaar; liever een elektrische fiets? Dat is mogelijk voor een toeslag van ca. € 11,00 per persoon en er zijn ook voldoende elektrische fietsen beschikbaar; wil men liever een tandem; ook dat kan (beperkt beschikbaar) voor dezelfde prijs als de fiets met versnellingen.

10:30 uur
U bent inmiddels aangekomen bij de Fietsverhuur op een paar minuten lopen van de boot. Nadat iedereen de juiste fiets heeft is het tijd om het eiland te verkennen. Eventueel kunnen wij zorgen voor deskundige gidsen maar dat kan hier alleen via Natuurmonumenten, en dan betaal je ca. € 250,00 per gids (max. 25 personen) dus het is wellicht leuker (en een stuk voordeliger!) dat men zelf even op pad kan gaan, zolang men om 12 uur maar op de lunch locatie is!

12:00 uur
De fietstocht eindigt op het lunchadres in het dorp bij het oudste hotel van Schiermonnikoog, hier staat de lunch al voor u klaar: kroket, diverse soorten brood & broodjes, diverse soorten vleeswaren, kaas, zoetbeleg en koffie, thee en melk. 

SCHIERMONNIKOOG
Schiermonnikoog is het kleinst bewoonde Waddeneiland, met nog geen 1000 inwoners. Het eiland is 18 kilometer lang en 4 kilometer breed. Er is één dorp op het eiland, ook Schiermonnikoog genaamd. Het eiland dankt zijn naam aan de Cisterciënzer monniken van het klooster Claercamp nabij het Friese dorp Rinsumageest, die zich in de Middeleeuwen op het eiland vestigden. Deze monniken hulden zich in grijze pijen: schier betekent grijs, oog betekent eiland.
Maakt samen: grijze monniken eiland. De meeste mensen noemen het eiland liefkozend Schier, de bijnaam in Eilander dialect is Lytje Pole, wat zoveel als ‘klein polletje’ betekent. Aan de oostkant van het eiland ligt het breedste strand van Europa en het eiland (behalve het dorp) is één groot Nationaal Park.

13:30 uur
Tijd voor actie!
Uw gezelschap is inmiddels per fiets aangekomen op de outdoor locatie aan het strand, waar iedereen kan kiezen uit 2 verschillende opties die ieder ca. 45 minuten duren.

U kunt kiezen uit de volgende onderdelen
Blokarten:
beleef de sensatie van snelheid op de door de wind voortgedreven blokart
Boogschieten: na een instructie waarbij de veiligheid en techniek wordt uitgelegd, ga je de strijd aan met elkaar
Vliegeren: Loopings, ‘een kusje op het strand’ wie kan de vlieger goed en lang in de lucht houden?
Bodyboarden: ga met professioneel materiaal en onder begeleiding de strijd aan met de branding en de golven
Strandgolf: op het strand wordt een parcours uitgezet van 10 holes
Beachvolleybal; welk team is het best!?
Tussen de bedrijven door is er tijd voor een consumptie; dit is niet inbegrepen maar uiteraard kunnen we er een hapje en een drankje bijboeken, indien gewenst.

Andere mogelijkheden op Schiermonnikoog
Er is genoeg te zien en te doen op Schiermonnikoog al zullen grote gezelschappen wel moeten worden opgesplitst in kleinere groepjes.
Er zijn diverse (kleine) musea op het eiland zoals Rariteitenkabinet Gribus, het Bunkermuseum en het Schelpenmuseum en je kunt bijvoorbeeld een wandeling maken met de jutter.
Schiermonnikoog is ook echt een eiland voor Natuurliefhebbers en dan met name de Vogelliefhebber dus wil men bijvoorbeeld op pad met gidsen van Natuurmonumenten dan zou dat ook kunnen al is er een beperkt aantal gidsen beschikbaar voor wandel- en fietstochten en zijn deze vrij prijzig; namelijk ca. € 250,00 voor 1,5 uur/maximaal 25 personen per gids.

Na de activiteiten die rond 15.30 uur zijn afgelopen fiets u terug naar de fietsverhuur zodat u met de boot van 16.30 uur mee terug kunt naar de vaste wal.

16:30 uur
Overtocht naar Lauwersoog. Kiest u voor een privé boot dan kunnen we deze tijden aanpassen aan uw wensen.

17:15 uur
Verwachte aankomst van de boot in Lauwersoog; uw bus staat klaar om u naar uw diner locatie te brengen.

19:00 uur
U kunt gaan genieten van een onbeperkt 3 gangen Wereldgerechtenbuffet met een keur aan heerlijke voor-, hoofd- en nagerechten met vlees, vis en vegetarische gerechten. Zo is er voor ieder wat wils! Gedurende 2 uur zijn ook alle non- alcoholische drankjes inbegrepen en voor bijvoorbeeld bier en wijn betaalt u dan (op dit moment) ca. € 2,00 per consumptie.
Men heeft aparte ruimtes beschikbaar voor gezelschappen. 

21:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Wij kunnen u dit voorstel als volgt aanbieden:
50 – 60 personen € 159,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand voorstel mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar met airco & toilet
* kopje koffie of thee appeltaart en slagroom op de boot
* overtocht Lauwersoog – Schiermonnikoog v.v. met de reguliere boot
* lunch inclusief drankjes als beschreven
* actief middagprogramma incl. 2 activiteiten
* fietshuur (fiets met versnelling)
* wereldgerechtenbuffet 2 uur incl. drankjes als beschreven
* verzorging van de chauffeur