Van Cruiseschip tot Apfelkorn

08:15 uur
Onze chauffeur brengt u per luxe touringcar, voorzien van bar, airco en toilet richting Duitsland. Onderweg gebruikt u aan boord van de touringcar een kopje koffie of thee met een heerlijke verse grote gevulde koek van de bakker! Natuurlijk is het ook mogelijk om in Duitsland voorafgaand aan de rondleiding over de werf twee kopjes koffie of thee met gebak te gebruiken; toeslag ca. € 3,00 per persoon.

10:30 uur
We zijn inmiddels aangekomen in het centrum van Papenburg waar de zeer deskundige Nederlandstalige gids al op u staat te wachten om u mee te nemen voor een bezoek aan de Werf; onderweg zal hij of zij alvast het één en ander uitleggen over Papenburg en de bijzondere band met de Meyer Werf!

10:45 uur
Bij de Werf aangekomen stapt u uit en is het tijd voor een reis door de indrukwekkende wereld van de Oceaanreuzen! Papenburg is de thuishaven van de cruiseschepen. Tijdens een rondleiding in het bezoekerscentrum van de MEYER WERFT ervaart u van dichtbij, hoe de mooiste en meest luxe oceaanreuzen van de wereld worden gebouwd.

De Meyer Werft is een SUPER MODERN BEDRIJF met een traditie van meer dan 200 jaar. Met meer dan 375 m lang, 75 m hoog en 125 m breed behoort het overdekte bouwdok van de werf tot de grootste ter wereld. Cruiseschepen als de „Homeric“, „Mercury“, „Aurora“ en „Radiance of the Seas“ zijn hier van stapel gelopen, en hebben de werf wereldberoemd gemaakt. U neemt hier deel aan een ruim 1,5 uur durende rondleiding waarbij u alles over de werf en zijn geschiedenis, de schepen en de overtocht van de boten over de rivier de Ems te horen krijgt. Vanuit 2 bezoekersgalerijen kunt u de bouw van de cruiseschepen op afstand volgen. U eindigt uw bezoek aan de werf met een kijkje in het bezoekerscentrum en de Meyer shop. Er wordt het hele jaar door aan de schepen gebouwd en 2 x per jaar (februari/augustus) gaat er een schip naar buiten; het maakt dus verder niet uit of er een schip buiten ligt (al is dat natuurlijk prachtig om te zien) want binnen wordt er continue doorgebouwd aan de grootste cruiseschepen ter wereld en is er ontzettend veel te zien!

13:00 uur
Er wordt natuurlijk ook aan de inwendige mens gedacht dus op een gezellige locatie staat een lekker lunchbuffet voor u klaar: appelsap, sinaasappelsap en koffie, thee of melk, roerei en worstjes, diverse soorten worst en kaas, worst- en eiersalade, zoetbeleg, yoghurt en diverse soorten brood en boter. Voor een toeslag van ca. € 4,00 is een uitgebreid warm- en koud buffet ook mogelijk!

14:00 uur
Vertrek richting de Brennerei.

15:00 uur
Deze Brennerei waar de bekende Apfelkorn wordt gebrouwen, is al sinds jaar en dag een bekende touringcarbestemming en men laat hier graag zien hoe het proces in zijn werk gaat waarmee dit populaire drankje tot stand komt! Het geheel ademt een nostalgische sfeer uit vanwege de prachtige keldergewelven en kloostergangen. De rondleiding duurt van 15.00 – 16.30 uur en er mag natuurlijk geproefd worden! Verder is er bij vertrek voor iedereen een aardigheidje en kunt u indien gewenst nog even shoppen in de bijhorende winkel!

17:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.
U kunt deze dag ook afsluiten met een lekker diner of (live cooking/BBQ)buffet; prijzen en suggesties op aanvraag.

Prijsindicatie:

35 – 44 personen € 67,50 per persoon
45 – 62 personen € 63,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.
Iedereen dient in het bezit te zijn van een geldig reisdocument!

Deze prijs is inclusief:

• vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
• kopje koffie of thee met grote gevulde koek van de bakker
• entree en rondleiding Meyer Werf
• uitgebreid lunchbuffet met drankjes als beschreven
• bezoek aan de Apfelkorn Brennerei inclusief rondleiding, proeverij en aandenken
• verzorging van de chauffeur

Foto 4 Papenburg Marketing GmbH