Van Stavoren naar Enkhuizen

09:00 uur 
Onze chauffeur staat voor met een luxe touringcar, voorzien van airco, bar en toilet. Uw gasten hebben de tijd om in te stappen en aansluitend brengt onze chauffeur u richting Stavoren waar u rond 10.15 uur wordt verwacht.

10:25 uur
Vertrek van de boot richting Enkhuizen. Uiteraard wordt u aan boord ontvangen met 2 kopjes koffie of thee en gebak. In ca. 90 minuten vaart u dan van richting Enkhuizen waar u uitstapt bij het Zuiderzeemuseum. Mensen met een rolstoel/rollator kunnen aan boord op het Zonnedek en in de Bovensalon plaatsnemen maar de boot beschikt helaas niet over een aangepast toilet.
Er zijn diverse vaartijden op een dag; vraag ons naar de mogelijkheden.

12:00 uur
In Enkhuizen aangekomen stapt u uit bij het mooie Zuiderzeemuseum waar u in ca. 10 minuten naar de lunchlocatie wandelt.

12:15 uur
Tijd voor een goed verzorgde koffietafel met: kroket, bruine- en witte boterhammen, roggebrood, krentenmik, 2 soorten vleeswaren, 2 soorten kaas, zoetbeleg en koffie, thee en melk.

13:30 uur
Na de lunch heeft u de tijd om dit prachtige museum te bezoeken!

Het Zuiderzeemuseum is een levend museum doordat er vele demonstraties van oude ambachten zijn en de diverse ‘bewoners’ u het gevoel geven dat ze er ook echt wonen! In het seizoen zijn bij veel huisjes mensen aanwezig die u uitleg geven.

Nederlands grootste binnenwater was ooit de Zuiderzee. In 1932 werd die afgesloten en omgedoopt tot IJsselmeer. U krijgt in het museum een goed beeld van het wonen en werken rond de voormalige Zuiderzee.  Het openluchtgedeelte is gebouwd als een stadje met ruim 130 woningen, winkels, werkplaatsen en de museumhaven met historisch zeilschepen. Ook kunt u diverse ambachtslieden aan het werk zien zoals de mandenmaker, de touwslager en de palingroker en zijn er ‘levende bewoners’ uit Urk anno 1905.

Er zijn diverse restaurants waar men op eigen gelegenheid iets kan gebruiken.

TIP:
Er is een rolstoelroute verkrijgbaar zonder moeilijke bruggetjes en met een aantal drempelvrije huisjes die bezocht kunnen worden met een rolstoel. Eventueel is een rondleiding mogelijk (ca. € 99,00 per gids/maximaal 20 personen/ca. 1 uur) of bijvoorbeeld een leuke ouderwetse school-les compleet met strenge juf! (ca. € 99,00 per gids/maximaal 30 personen/ca. 30 minuten).

Mensen met een Museumjaarkaart of Bankgiroloterijkaart, hebben gratis entree bij het Zuiderzeemuseum; zij krijgen daarom een korting van ca. € 12,00 op dit programma die         wij achteraf met u zullen verrekenen.

16:45 uur
De boot vertrekt weer richting Stavoren waar u rond 18.10 uur zult aanmeren.  Het is ook mogelijk om de bus naar het museum te laten komen om u daar af te halen en dan richting huis te rijden of onderweg nog een diner te gebruiken. In Stavoren aangekomen loopt u in ca. 2 minuten naar een mooie locatie waar een eenvoudig diner voor u klaarstaat. Er zijn hier diverse mogelijkheden; zo kunt u kiezen voor een (voordelige) plateservice, een 3 gangen diner of een buffet. Dit kan er als volgt uit zien:

Plateservice:
Zalmfilet met een mosterd-roomsaus of varkenshaas medaillons met een champignon-roomsaus, beiden geserveerd met frites en salade.

Drie gangen menu:
* soep van de dag
* keuze uit een vlees- of visgerecht met aardappel- & groentegarnituur
* ijs met vruchten en slagroom
Kiest u voor dit diner dan betaalt u een toeslag van ca. € 17,50 per persoon. Wilt u liever een dinerbuffet dan is dat mogelijk voor een toeslag vanaf ca. € 27,50 per persoon.
Zonder diner bent u ca. 2 uur eerder thuis (dit maakt niet uit voor de busprijs want deze is op basis van halen en brengen) en krijgt u een korting op het programma van ca. € 17,50 per persoon.

19:30 uur
De bus staat klaar om u weer naar huis te brengen.

20:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
45 – 62 personen € 99,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar voorzien van airco en toilet
(op basis van halen en brengen naar Stavoren)
* 2 kopjes koffie of thee met gebak
* entree Zuiderzeemuseum
* koffietafel met drankjes als beschreven
* boottocht Stavoren – Enkhuizen v.v.
* diner als beschreven (excl. drankjes)