Veelzijdig & Trendy Antwerpen

09:00 uur
Onze chauffeur staat voor met een luxe touringcar voorzien van airco en toilet. Uw gasten hebben de tijd om in te stappen en aansluitend vertrekt u richting Antwerpen.

10:45 uur
In Antwerpen aangekomen ligt de boot al op u te wachten! Uw gasten gaan aan boord en om 11 uur maakt u een mooie rondvaart van 1,5 uur over de Schelde en door de havens van Antwerpen. Uiteraard krijgt u ook uitleg aan boord en wordt u bij binnenkomst ontvangen met een kopje koffie of thee met appelgebak.

12:30 uur 
De boot meert weer aan en uw chauffeur staat klaar om u naar de lunchlocatie te brengen.

12:45 uur
Tijd voor een lekker lunchbuffet bij de sfeervolle bierbrouwerij: variatie harde & zachte broodjes – wit en bruin brood – kleine koffiekoekjes – Huisbereide slaatjes: eiersalade – vleessalade – tonijnsalade Variatie in beleg: jonge kaas – salami – hesp – gerookte ham – confituur. U kunt het buffet eventueel uitbreiden met: soep a ca. € 2,25 per persoon/fruitsap en melk a ca. € 3,75 per persoon/koffie & thee naar believen a ca. € 4,25 per persoon.

14:00 uur
Na de lunch zijn er diverse mogelijkheden waaraan uw gezelschap kan deelnemen.

*Rondleiding van ca. 45 -60 minuten door de Synagoge ‘Beth Moshe’(Huis van Mozes)
Deze Synagoge behoort tot de Sefardische gemeenschap. Dat zijn joden afkomstig uit Portugal en Spanje. Het ontwerp van de synagoge door (de joodse architect) Joseph De Lange dateert van 1913. Zoals andere synagogen werd ze na de Tweede Wereldoorlog gerestaureerd. De ritus is nog steeds Sefardisch maar de Portugese aanwezigheid in Antwerpen is kleiner geworden. Zoals elke synagoge bevat ze talrijke verwijzingen naar de heilige plaats Jeruzalem. Kosten ca. € 2,00 per persoon.

TIP:
In plaats van de bovengenoemde lunch kunnen wij u ook een heerlijke én interessante lunch in een koosjer restaurant in de Joodse wijk aanbieden! U gebruikt hier een uitstekende 3 gangen (warme) koosjere lunch en tussen de bedrijven door wordt er op boeiende maar ook humoristische wijze, tekst en uitleg gegeven over de Joodse levensstijl én de Joodse keuken; EEN ECHTE AANRADER! U moet in dit geval wel zo’n 2 uur uittrekken voor de lunch en kiest u voor deze lunch inclusief 1 drankje (fris) dan betaalt u een toeslag van ca. € 16,50 per persoon.

*Leuke rit per Touristentram
die u meeneemt langs de highlights van Antwerpen, zodat u een leuke eerste indruk van de stad krijgt! Onderweg krijgt u uitleg middels een koptelefoon en de tocht duurt ca. 45 minuten. Er kunnen maximaal ca. 45-48 gasten per tram mee. De tram vertrekt ieder heel uur vanaf de Groenplaats en de kosten zijn ca. € 7,50 p.p.

*Prachtige wandeling Joods Antwerpen
Een enthousiaste gids neemt u mee en vertelt u graag alle ins en outs over de Joodse wijk. De rondleiding is mede georganiseerd door Joden in Antwerpen waardoor u een echt kijkje achter de schermen zult krijgen met een Synagoge bezoek waarbij u o.a. de bibliotheek en soeka (loofhut) zult gaan zien. In gesprek met een rabbijn komt u alles te weten over geloof, cultuur, en de Bijbelse feesten. De wandeling duurt ca. 2 uur en de kosten zijn ca. € 6,00 p.p. Er gaan maximaal 15 personen met 1 gids mee. Uiteraard kunt u ook kiezen voor een leuke wandeling door het Historische Hart van de stad! Wat is er aangenamer dan een stad te voet te ontdekken? Tijdens deze historische wandeling vertelt een ervaren stadsgids anekdotes over de eeuwenoude gebouwen, standbeelden en bezienswaardigheden. Je wandelt van de Grote Markt met het prachtige Stadhuis, de Gildehuizen en de Brabofontein naar de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. De toren prijkt met haar 123 meter hoog boven de stad en doet je verder lonken naar de 16de-eeuwse Vlaeykensgang, een oase van rust in het drukke stadscentrum en naar tientallen andere plekjes waarvan je het bestaan misschien zelfs nog niet kende. Er gaan maximaal 20 personen met 1 gids mee en de prijs per gids bedraagt ca. € 80,00 voor maximaal 2 uur.

*Natuurlijk is het ook leuk om uw gasten vrije tijd te geven!
Antwerpen staat bekend om haar gemoedelijke sfeer en uitbundige gezelligheid. Stijlvol gerestaureerde middeleeuwse huizen, één van ’s werelds grootste diamantencentra en juweeltjes van meesters als Rubens en van Dijck worden harmonieus gecombineerd met gezellige terrasjes en modieuze en trendy winkels!

*Antwerpse Ruien
Laat u verrassen door de geheimen van De Ruien (het riool van Antwerpen). Trek er zelf op uit en laat u leiden door de feiten en fabels die uw tablet bij elke halte prijsgeeft. Ontdek de steenrijke geschiedenis van deze stad aan de stroom en maak kennis met haar ondergrondse bewoners. Duur ca. 90 minuten en kosten ca. € 17,00 per persoon. Je kunt deze waanzinnige excursie eventueel uitbreiden met een boottochtje onder grond; dit kost ca. € 5,00 p.p. De wandelingen starten om 11u/13u/15u.

* Een leuke fietstocht met gids door de stad of door het havengebied en een leuke Brouwerstour is ook mogelijk!
Historisch Antwerpen heb je nog nooit zo gezien: zoef in geen tijd van het Steen naar het MAS en wip even bij het Begijnhof aan. Met de fiets wordt sightseeing nog leuker. In de stad is de fiets eigenlijk het snelste vervoermiddel. Verrassend wat je zo op korte tijd allemaal kan gaan bekijken en fietsen is bovendien prettig, gezond en goedkoop! Onder leiding van je gids volg je een leuke ca. 2 uur durende route. Kosten vanaf ca. € 18,00 per persoon inclusief fiets en gids.

*Chocolate Nation!
Het gloednieuw belevingsmuseum in Antwerpen, opende onlangs haar deuren recht tegenover het Centraal Station. Het is het grootste Belgische chocolademuseum ter wereld, volledig gewijd aan de Belgische chocolade. Wist u trouwens dat in 1831 de allereerste chocoladefabriek in België in Antwerpen werd geopend? Inmiddels vind je op vrijwel straathoek een chocoladewinkel. ‘’Chocolate Nation’’ vertelt het verhaal van de Belgische chocolade. Een plek vol belevenissen en verhalen van chocolademerken en chocolatiers. Je krijgt een unieke inkijk in de Belgische chocoladetradities en in de innovaties. In veertien gethematiseerde ruimtes reis je 60 tot 90 minuten lang mee in het verhaal van de Belgische chocolade. De reis start in de cacaoplantages aan de evenaar en volgt de cacaoboon naar de grootste opslaghaven van cacao ter wereld in Antwerpen. Een reusachtige fantasiemachine toont hoe Belgische chocolade gemaakt wordt en hoe de fluweelzachte smaak ontstaat. Onderweg kun je naar hartenlust proeven, dat spreekt voor zich… Naast de beleving is er ook een chocoladewinkel, restaurant en kiosk, toegankelijk voor iedereen. Entree Chocolate Nation is ca.€ 15,00 p.p.

*MAS (Museum aan de Stroom)
Het MAS is meer dan een museum. Het is een indrukwekkend pakhuis midden in de bruisende wijk ‘het Eilandje’. Een wandelboulevard met metershoge glaspartijen leidt je er 60 meter hoog. Op elke verdieping wacht je een nieuw verhaal over Antwerpen, de stroom, de haven en de wereld. De collectie van 500.000 museumstukken geeft je in vaste en wisselende expo’s een verfrissende kijk op de stad en haar eeuwenlange contacten met de wereld. En helemaal boven, op de 10de verdieping geniet je van een 360 graden panorama over de stad, de haven en de stroom! Tevens is er een gezellig museumcafé aanwezig en natuurlijk kunt u nog een bezoek brengen aan de MASshop! Entree voor dit museum is ca. € 8,00 per persoon vanaf 12 personen; is er een EXPO dan betaalt u een toeslag van ca. € 3,00 per persoon.

*Red Star Line Museum
Het Red Star Line Museum nodigt je uit op een bewogen reis in het voetspoor van de landverhuizers. Maak kennis met de passagiers en vergezel ze op hun trip vanuit hun geboortedorp via Antwerpen naar de andere kant van de oceaan. Met hun hele leven gepakt in enkele koffers, nemen miljoenen mensen vanaf 1800 de boot vanuit Europa naar Amerika. Op zoek naar een beter bestaan. Kosten ca. € 6,00 per persoon/Rondleiding mogelijk.

* Tour door de Stadsbrouwerij; het plezantste avontuur van Antwerpen!
Da’s niet alleen een ‘must-see’, maar vooral een ‘must-do’ door de talloze interactieve belevenissen. In een bollekesglas belanden, door de Stad sjezen in een oude camionette, of hoog boven de brouwerij wandelen: je maakt het hier allemaal mee! Geen wonder dat de Stadsbrouwerij al snel op de to do-lijs tjes van talloze reisblogs belandde. En néé: je moet geen gids volgen: deze tour doe je helemaal op je eigen tempo. Voor én na je bezoek trakteert men u bovendien op een perfect getapte degustatie. Kosten ca. € 10, = per persoon.

*Diamantmuseum DIVA
Antwerpen beschikt ook over een aantal prachtige musea waaronder het Diamantmuseum DIVA Ontdek DIVA en treed binnen in een schitterend universum vol diamant, juwelen en edelsmeedkunst. DIVA, dé nieuwe ster in Antwerpen, en haar butler Jérôme nemen je mee op een reis doorheen het Antwerpse diamantverhaal. De enscenering, sound-scapes, multimedia en interactieve doe-elementen van elk thema zijn verweven tot kamers met een unieke sfeer. Een sfeer die verwondert, verleidt en vragen oproept. De vele kostbare voorwerpen die DIVA’s huis rijk is, komen via de verschillende hoorspelen tot leven en vertellen je meer over hun achtergrond. Kosten entree ca. € 8,00 per persoon.

* Rubenshuis
Een van de bekendste musea is wel het Rubenshuis;  hier woonde Rubens, een van de grootste kunstenaars ooit, met zijn vrouw en kinderen. Hier schilderde hij in zijn majestueuze atelier, samen met zijn medewerkers. Hier kuierde en filosofeerde hij met vrienden in zijn tuin. Hier koesterde hij zijn weergaloze kunstverzameling. Hier stierf hij in 1640. In zijn huis toont Rubens écht wie hij was. Rubens koopt in 1610 een huis met grond aan de Wapper in Antwerpen. Hij schetst zelf de plannen voor een uitbreiding die aan alle wensen voldoet van de artiest, zakenman, familieman en kunstverzamelaar die hij is. Het eindresultaat mag er zijn: het woonhuis in oud-Vlaamse stijl is uitgebreid met een halfrond overkoepeld beeldenmuseum en een schildersatelier. Een indrukwek-kende portiek verbindt het bestaande woonhuis met het nieuwe atelier en biedt een mooie doorkijk naar de tuin en het tuinpaviljoen. Het atelier van Rubens is één van de hoogtepunten tijdens uw
bezoek aan het Rubenshuis. In dit atelier ontstaan de meeste werken van Rubens. Rubens is een superster. Iedereen wil een werk van zijn hand. De meester zet een legertje getalenteerde collega’s en assistenten in – die werken in de stijl van Rubens – om aan de gigantische vraag te voldoen. De afmetingen van de ruimte zijn indrukwekkend, net zoals vele van zijn werken die hier zijn gemaakt.

Rondleidingen voor groepen: Duur: 90 minuten/ Prijs: ca. € 75 + € 5 administratiekosten, exclusief de toegang tot het museum/ Maximaal 15 personen per gids Entree museum ca. € 9,00 per persoon

16:30 uur
Vertrek huiswaarts. Uiteraard kunt u ook eerder of later vertrekken en kunt u de dag afsluiten met een diner of buffet (onderweg of in Antwerpen). Vraag ons naar de mogelijkheden!

18:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:

35 –44 personen 61,50 per persoon
45 –62 personen € 57,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag. Iedereen dient in het bezit te zijn van een geldig reisdocument

Deze prijs is inclusief:

* vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
* rondvaart Schelde & Haven 1,5 uur
* kopje koffie of thee en appelgebak
* heerlijk lunchbuffet bierbrouwerij als beschreven
* vrije tijd in Antwerpen
* Belgische belastingen
* verzorging van de chauffeur

FOTO’s via Visit Antwerpen:
Header © Frederik Beyens
Foto 1 © Sigrid Spinnox
Foto 2 © Mike van Cleven
Foto 3 © www.woodmonkey.be – GIANNI CAMILLERI
Foto 4 © Victoriano Moreno
Foto 5 © www.comicsstation.be
Foto 6 © www.woodmonkey.be
Foto 7 © www.woodmonkey.be
Foto 8 © www.woodmonkey.be
Foto 9 © Frederik Beyens
Foto 10 © Dave van Laere