Veelzijdig Gouda & Delft

09:00 uur
Onze chauffeur staat voor met een luxe touringcar met airco en toilet. Uw gezelschap heeft de tijd om in te stappen en aansluitend vertrekt u richting Gouda.

10:45 uur 
U bent inmiddels in het centrum van Gouda uitgestapt waar een medewerker van de bakkerij al op u staat te wachten en in ca. 10 minuten met u mee wandelt naar de Siroopwafelbakkerij.
Denk je aan Gouda, dan denk je ook gelijk aan stroopwafels.  Zelf zeggen ze hier siroopwafels.  Wat is er leuker dan koffie drinken met een siroopwafel bij de enige echte Siroopwafelbakkerij in het gezellige centrum van Gouda….? Van maandag t/m vrijdag kunnen groepen hier een rondleiding krijgen in de bakkerij in een oud Hollandse ambiance, en aansluitend kunt u ook zelf stroopwafels bakken in een workshop.  Hoe leuk is dat ? Echt Gouda !

12:30 uur
Er staat een lekkere lunch voor u klaar in de bijhorende tearoom; je kunt kiezen uit de volgende mogelijkheden:
1) Lunchbuffet met kroket, diverse soorten vers gebakken brood, diverse soorten vleeswaren &  kaas, vers fruit en 2 x melk of sinaasappelsap
2)Gouds Momentje: Gouds kaassoepje, Kaastaartje, kaaskroket en een boterham met 2 soorten goudse kaas + 1 x koffie of thee (zelfde prijs als lunch 1).

13:45 uur
Na de lunch vertrekt u naar Delft.

14:30 uur
In Delft aangekomen zijn er diverse mogelijkheden:

* STADSWANDELING DELFT MET DESKUNDIGE GIDSEN
Maak al wandelend kennis met historisch Delft: oude panden, prachtige gevels, boomrijke grachten, pittoreske bruggetjes en een indrukwekkend marktplein. Ga mee terug naar de tijd van Vermeer en Willem van Oranje maar beleef ook levendig en gezellig Delft: zwerf mee door de kleine straatjes, langs winkeltjes en vrolijke terrassen. De enthousiaste en ervaren stadsgidsen kunnen u begeleiden bij uw ontdekkingstocht door Delft. Een stadswandeling kan ideaal gecombineerd worden met een bezoek aan de Nieuwe en/of Oude Kerk of museum Het Prinsenhof.
Duur wandeling ca. 1,5 uur/Kosten ca. € 7,50 per persoon afhankelijk van het aantal deelnemers. Er mogen maximaal 25 personen per gids mee.

* RONDVAART DELFT VAN CA. 45 MINUTEN ca. € 11,00 p.p.

* BEZOEK EN RONDLEIDING OUDE EN NIEUWE KERK DELFT
Een bezoek aan onze prachtige kerken zult u niet snel vergeten. Honderden jaren geschiedenis komen aan u voorbij. U kunt de kerk bezichtigen en daarbij de brochure gebruiken; dan betaalt u alleen de entree of u kunt een rondleiding reserveren. Entreekaartje voor beide kerken ca. € 7,50 p.p. (incl. Toren ca. € 9,50 p.p.)
Kosten rondleiding per gids per kerk ca. € 50,00 per uur /max. 20 personen per gids

* RONDLEIDING KONINKLIJKE PORCELEYNE FLES
Hier nemen deskundige gidsen uw gezelschap mee voor een bezoek aan de enige overgebleven Delftse Aardewerkfabriek uit de 17e eeuw!
Dit is ook een leuke bestemming voor Nederlandse gezelschappen! Dit wordt vaak vergeten omdat we misschien denken dat Delfts Blauw vooral wat is voor buitenlandse toeristen….    maar dat is absoluut een grote denkfout! De schilders laten je zien hoe men het aardewerk beschildert en in de fabriek zie je hoe alles wordt gebakken en afgewerkt. Sinds 2012 is er ook een boeiende experience, met beeld, geluid en animatie. In de rondleiding kom je langs bijv. de kamer van Vermeer, de Koninklijke schatkamer over onze Oranjes en het bouwkeramiek in het gebouw zelf. Duur ca. 75 minuten/Kosten ca. € 12,50 p.p.

* FOTOPUZZELTOCHT
In groepjes wandelt u in anderhalf uur langs de mooiste bezienswaardigheden van Delft. U krijgt een route en een boekje mee, hierin vindt u ludieke vragen en mooie foto’s van de prachtige historische binnenstad waar u doorheen loopt. Aan de hand van de foto’s kunt u de fotopuzzeltocht oplossen. Aan het einde van de tocht krijgt iedere deelnemer een Delftsblauw aandenken. Aanbevolen groepsgrootte 4 tot 6 personen. Bij regenachtig weer zijn paraplu’s beschikbaar. Duur ca. 1,5 uur/Kosten ca. € 5,50 p.p.

* STEP-PUZZELTOCHT
Tijdens deze hilarische en leerzame puzzeltocht op de step ontdekt u in anderhalf uur de vele gezichten van Delft. De knalgele kickbikes zijn een ideaal vervoermiddel om de autoluwe binnenstad van Delft te ontdekken. U krijgt een boekje mee met een route en leuke en verrassende vragen over de bezienswaardigheden die u tegenkomt tijdens de tocht. Bij inlevering van de juiste oplossing krijg u als prijs een Delfts-blauw geschenkje. De steps zijn ook los te huur.  Duur ca. 1,5 uur/Kosten ca. € 13,00 p.p.

* ESCAPE THE CITY
Lukt het jullie om te ontsnappen uit Delft met dit uitdagende interactieve spel? Met een kaart waarbij de stad opgedeeld is in vakken, is het aan jullie de opdracht om de aan de hand van foto’s en de kaart de puzzel op te lossen. Hebben jullie een locatie gevonden, dan stuur je een ‘groeps-selfie’ naar de instructeur, is het juist, dan kan je door, is het fout, dan moeten jullie de andere kant op. Duur ca. 1,5 uur/Kosten per 6 personen ca. € 12,50 per persoon

* VAARPUZZELTOCHT
In prachtige fluisterbootjes bevaar je de Delftse wateren. Aan de hand van ludieke vragen en verrassende oplossingen puzzel je kriskras d oor de vele grachtjes en onder de ontelbare bruggen door die de historische binnenstad telt. De grachtenpuzzeltocht kan worden uitgebreid met een picknick- of borrelmand aan boord of verrassende workshops en activiteiten op sfeervolle locaties langs de route. Duur ca. 1,5 uur/Kosten ca. € 15,00 p.p.

16:45 uur
Dit kan ook eerder of later; vertrek naar uw dinerlocatie.

18:00 uur
Op een gezellige locatie staat het diner klaar dat er als volgt uit kan zien:
* groentesoep
* gesneden rollade of schnitzel of kipfilet, met gebakken aardappelen, frites, warme
groenten, salade, fruitsalade en mayonaise
* coupe vanille-ijs met aardbeiensaus en slagroom

Kiest u liever voor een buffet dan kan dat ook:
kop groentesoep, salade van de dag, appelcompote of stoofperen, rauwkostsalade, runderstoofpotje, cajun schotel, gebakken kibbeling, gehaktballetjes, satéstokjes, frites, gebakken aardappelen, stokbrood en kruidenboter. Het dessert bestaat uit een coupe vanille-ijs met aardbeiensaus en slagroom. Kiest u voor het buffet in plaats van het 3 gangen diner, dan betaalt u een toeslag van ca. € 4,00 p.p.  Drankjes Hollandse bar kosten op deze locatie ca. € 3,50 per stuk. U kunt de drankjes ook afkopen gedurende 2 uur/Hollandse bar a ca. € 15,00 per persoon.

Een andere leuke optie voor het diner is een heerlijk uitgebreid Wereldgerechtenbuffet/Live cooking buffet inclsuief drankjes; ook dat kan bij ons! Vraag naar de mogelijkheden!

20:00 uur
Vertrek huiswaarts.

20:30 uur
Verwachte aankomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
45 – 54 personen € 87,50 per persoon
55 – 62 personen € 85,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of variaties op bovenstaand programma mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar met airco & toilet
* kopje koffie of thee met stroopwafelgebak en likeurtje
* rondleiding stroopwafelfabriek incl. workshop
* lunch als beschreven
* middagprogramma Delft (excl. entreegelden als beschreven)
* 3 gangen diner als beschreven (excl. drankjes)
* verzorging van de chauffeur