Er gaat niets boven Groningen!

08:30 uur
Onze luxe touringcar, voorzien van airco en toilet, staat voor en uw gasten hebben de tijd om in te stappen. Aansluitend vertrekt u richting Groningen.

10:15 uur
U bent inmiddels aangekomen in Groningen waar u op een gezellige locatie wordt ontvangen met 2 kopjes koffie of thee en gesorteerd gebak.

10:45 uur
Tijd om de stad nader te verkennen en dat kan op meerdere manieren!

Een mooie stadswandeling van ca. 1,5 uur is natuurlijk altijd leuk.
Kennismaken met een stad of regio houdt in dat naast de bekende plekken ook de onbekende, onverwachte en verrassende plaatsen bezocht worden. Met die gedachte in het achterhoofd verzorgt het gidsenteam van de VVV Stad Groningen rondleidingen in de stad en de provincie. Je maakt zo kennis met de onbekende, onverwachte en verrassende plekjes in de stad en omgeving; de gidsen kunnen je allerlei leuke wetenswaardigheden vertellen. Duur ca. 1,5 uur/Kosten ca. € 120,00 per gids/Maximaal 20 personen per gids.

Ga mee met de Verhalenverteller door Groningen en ervaar de geschiedenis van de stoerste stad van het noorden! Ontmoet de oersterke turfdragers van toen; hoor hun verhalen en neem de vijandelijke bisschop Bommen Berend te grazen! Flaneer met graven en gravinnen door de tuin van hun paleis en verbaas je over de bizarre geschiedenis van de Der Aa-kerk. Laat je liefdevol verzorgen in het Rode Weeshuis en je ontdekt dat deze stoere stad ook heel menselijk kan zijn! Duur ca. 1,5 uur/Kosten ca. € 15,00 per persoon

Fietsen door Groningen; welke Nederlander fietst er nou niet graag?
Tijdens deze prachtige tocht door de stad Groningen maakt u kennis met stad en ommeland. Groningen is met al zijn studenten een bruisende, jonge en dynamische stad. Ga met een gids langs de hotspots in Groningen, fiets over de Grote Markt en langs d’Olle Grieze. Natuurlijk kunnen we altijd even uitrusten op een lekker terras waarna u weer fris en monter de rest van de tocht kan afleggen. Uw fietstocht door Groningen zal dan ook een compleet beeld geven van deze leuke studentenstad! Duur van de tocht, onder leiding van meerdere gidsen, is ca. 2 uur en uiteraard is de fietshuur inbegrepen. Kosten ca. € 20,00 p.p. incl. huur van de fiets en begeleiding door deskundige gidsen.

Liever op de step door de binnenstad? Ook dat kan! Op de step navigeer je met behulp van GPS en foto’s door de prachtige binnenstad van Groningen. De route start op de Ossenmarkt en leidt jullie onder andere langs de Prinsentuin, de Grote Markt met de Martini toren, langs de grachten en de lommerrijke singels van Groningen om vervolgens weer te eindigen op de Ossenmarkt. In het routeboek staan ook allerlei cultuur historische weetjes over de stad Groningen. Halverwege de tocht is er eventueel tijd voor een drankje op een van de vele terrassen op de Grote Markt. Duur ca. 2 uur/Kosten ca. € 20,00 p.p. incl. huur van de steps en begeleiding door deskundige gidsen.

Het is in Groningen ook mogelijk om een leuke rondvaart van 1 uur te maken. Kosten ca. € 10,00 per persoon.

Natuurlijk vergeten we een bezoek aan de Martinitoren niet!
De Martinikerk is een bezoek meer dan waard. Het is een kerkgebouw met een rijk verleden dat al begint in het jaar 1220. Sporen hiervan zijn nog volop terug te vinden. Binnen herken je bouwstijlen uit verschillende eeuwen en er zijn prachtige muur- en gewelfschilderingen. Het orgel, uit 1480, behoort tot de mooiste en bekendste barokorgels ter wereld. Kosten beklimming Martinitoren ca. € 2,50 per persoon Entree kerk ca. € 1,00 p.p. en een rondleiding kost ca. € 3,50 p.p.

De kano-puzzeltocht is ook een leuke aanrader!
Een puzzeltocht door de stadsgrachten van Groningen. Vanuit je kano heb je een mooi uitzicht op de grachtenpanden, bruggen en de drukte in de stad. Vaar langs de historische plekken en vind de schat! Er zijn aanlegplaatsen om even ergens op een terras wat te drinken (eigen rekening) om vervolgens de tocht weer voort te zetten. Kosten ca. € 20,00 per persoon/duur ca. 1,5 – 2 uur.

Op de solex door Groningen en omgeving!
Solex avontuur is hét avontuur waarbij u met collega’s, familieleden of vrienden er op uit gaat op een ‘fiets’ met een solexmotor oftewel, de solex! Deze niet dagelijkse bezigheid zorgt voor veel pret vooraf, maar zeker ook onderweg. Stelt u zichzelf eens voor in een leren jas met bijbehorende solexcap, tuffend door het Groninger Land. Een uitje om niet snel te vergeten! Duur ca. 2,5 uur/Kosten vanaf ca. € 30,00 p.p. Iedereen dient in het bezit te zijn van een rijbewijs B; een optie voor de mensen zonder rijbewijs is dezelfde tocht maken per elektrische fiets!

Het Groninger Museum staat voor extrovert en veelkleurig. Met een veelzijdige collectie op gebied van kunst en oudheden en een reeks bijzondere, vernieuwende tentoonstellingen van internationale allure weet het museum telkens weer een breed publiek aan te spreken. Het museum is op zichzelf al een kunstwerk, waarin elke ruimte tevens een verwijzing is naar de collectie. Het bouwwerk van Alessandro Mendini met deelontwerpen van Michele De Lucchi, Philippe Starck en Coop Himmelb(l)au, is een inspirerend omhulsel voor een evenzo kunstzinnige inhoud! Entree ca. € 15,00 per persoon/Mensen met een MJK hebben gratis toegang maar betalen een kleine toeslag bij bijzondere tentoonstellingen. Een rondleiding vanaf 1 uur is ook mogelijk; kosten ca. € 5,00 per persoon, afhankelijk van het aantal deelnemers.

The Escape Room is onvoorspelbaar, uitdagend, educatief en vooral super spannend! Spelers worden opgesloten in een kamer met objecten, waarbij ze het gevoel hebben in een computerspel terecht te zijn gekomen. Al zoekend naar aanwijzingen en raadsels moet je binnen 60 minuten een mysterie oplossen. Wat je nodig hebt is een scherpe geest, ‘out of the box’ denken en teamwork. Lukt het je niet, dan zit je voor altijd opgesloten…… Er zijn 6 kamers met drie verschillende thema’s. In elke kamer kunnen twee tot zes personen spelen. In totaal kunnen er dus 36 mensen tegelijk Escape Hunt spelen! Duur van het programma zelf is ca. 60 minuten/Kosten per persoon ca. € 22,50.

Uiteraard zijn er ook allerlei spelmogelijkheden zoals bijvoorbeeld Expeditie Robinson (vanaf ca. € 27,50 p.p.) een lekkere lunch inclusief een pubquiz (duur ca. 3,5 uur/kosten vanaf ca. € 57,50 p.p.) GPS Speurtocht (duur ca. 2,5 uur vanaf ca. € 22,50 p.p.) en nog veel meer!

En………………….even een uurtje of anderhalf vrije tijd  valt ook altijd in de smaak en kost niets!

13:45 uur
(kan ook eerder of later; afhankelijk van het programma ’s morgens)
Op een gezellige locatie aan de Grote Markt staat de lunch voor u klaar: kroket, diverse soorten brood en broodjes, diverse vleeswaren en kaas, zoetbeleg, boter en 2 kopjes koffie, thee of melk.

15:00 uur
Tijd voor een leuke rondleiding door de Hooghoudtfabrieken! Tijdens deze rondleiding leer je Hooghoudt van binnen kennen. Letterlijk.  Je ontdekt bijvoorbeeld de pronkstukken uit de afgelopen 125 jaar en welke mijlpalen er zijn geweest. In de distilleerderij ervaar je hoe men aan de diverse smaken komt; lageren, distilleren, huwen en extraheren; je beleeft het allemaal mee! Natuurlijk sluit je dit arrangement af met een maximale proefervaring: een paar van de bekende jenevers maar genieten van een echte Hooghoudt-limonade mag en kan natuurlijk ook! Afhankelijk van de groepsgrootte kan het zijn dat uw groep opgesplitst wordt in 2 delen. Er kunnen dan in 1 keer maximaal ca. 65 personen aan de rondleiding deelnemen.

Uiteraard kunt u dit bezoek ook in de ochtend doen, of het bezoek aan Hooghoudt laten vervallen en in de stad blijven om daar een leuke activiteit te doen; wij adviseren u graag!

17:30 uur
In de buurt van Hoogeveen staat een goed verzorgd 3 gangen diner in buffetvorm voor u klaar op een gezellige locatie. De inhoud van het diner wisselt per seizoen maar kan er als volgt uitzien:
* Keuze tussen groente of tomatensoep met stokbrood en kruidenboter
* Malse gebraden varkensfilet in honingmosterdsaus, kip kerrie ragout, gebakken schnitzels met 2 soorten sauzen en visstoofpot.
Rijst, gebakken aardappelen, warme groente en diverse salade
* IJstaart met warme kersen, huisgemaakte griesmeelpudding en vanille of chocolade mousse 

Liever een koud- en warm buffet? Ook dat kan vanaf een toeslag van ca. € 8,50 per persoon en dan zijn tevens bier, huiswijn en fris inbegrepen!
Voorgerechten
2 Soorten soepen Stokbrood met kruidenboter en pesto, Vissersschotel met vissalade en diverse soorten vis, Slagersschotel met huisgemaakte huzarensalade en diverse vleeswaren
Hoofdgerechten
Spareribs, gehaktballetjes in zigeunersaus, pasta A la minute voor u bereidt door de koks van de live cooking unit: Varkenshaas, Runderhamburgers van Belgisch blauw rund, Gebakken schnitzels, Kipfilet, Biefstuk en diverse wisselende gerechten als Pangafilet of Zalm, Diverse snacks met diverse wisselende seizoen gerechten en gebakken aardappelen en frietjes, salade en rauwkost
Dessert
IJstaart, verse fruitsalade, huisgemaakte bavarois, chocolade mousse en slagroom

Toch liever afsluiten met een internationaal live cooking buffet met gerechten die al klaar zijn of die speciaal voor u in de wok of op de plaat vers worden bereid?
Dat kan voor een toeslag van ca. € 12,50 per persoon. Dat wordt genieten van een keur aan heerlijke voor-, hoofd- en nagerechten! Gedurende de maaltijd zijn ook alle non- alcoholische drankjes inbegrepen en voor bijvoorbeeld bier en wijn betaalt u dan € 1,00 per glas. Men heeft hier aparte ruimtes beschikbaar voor gezelschappen

20:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:

45 – 54 personen € 77,00 per persoon
55 – 62 personen € 75,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:

* vervoer per luxe touringcar met airco & toilet
* 2 kopjes koffie of thee met gesorteerd gebak
* ochtendprogramma als beschreven (excl. entreegelden, afhankelijk waar u voor kiest)
* heerlijke lunch met kroket en drankjes als beschreven
* entree en rondleiding Hooghoudt incl. 2 consumpties
* drie gangen diner in buffetvorm als beschreven (excl. drankjes)
* verzorging van de chauffeur