Veilen, Varen & Verrassen

09:45 uur
Onze luxe touringcar voorzien van airco en toilet staat voor en uw gasten hebben de tijd om in te stappen. Aansluitend brengt onze chauffeur u richting Broek op Langedijk.

11:15 uur
Bij de Broeker Veiling aangekomen loopt u naar het restaurant waar u hartelijk wordt ontvangen met koffie en thee en ambachtelijk appelgebak!

Na de koffie nemen deskundige gidsen uw gezelschap voor een uitgebreide rondleiding door het museum en praten u graag bij over het leven van de tuinders en hun familie zo rond het jaar 1900.

Vroeger brachten de tuinders uit dit waterrijke gebied met hun platte schuiten hun koopwaar naar de veiling. De producten werden door het gebouw naar de veilinghal gevaren waar de handelaren erop konden bieden door middel van de veilingklok. Een belevenis die de bezoekers nog kunnen meemaken. Het authentieke veilinglokaal is een beschermd monument en nog helemaal intact. Het publiek kan hier zelf deelnemen aan een groenteveiling. Wie de klok op het juiste moment stil zet wordt handelaar van de dag!

13:00 uur
Na de rondleiding staat er een lekkere Langedijker lunch klaar: huisgemaakte soep van het seizoen, een broodje kroket, een plak West-Friese krentenmik, groente wrap en een glas melk of jus d’orange.

14:00 uur
U maakt een mooie rondvaart door het rijk der 1000 eilanden. Hierbij voelt u zich als de tuinder van weleer, die met zijn groente op weg is naar de veiling. U hoort, ziet en voelt hoe het er een eeuw geleden aan toe ging! Na de rondvaart (er is een liftje aan boord) die ca. 45 minuten duurt, loopt u naar het veilinggebouw waar u rond 15 uur verwacht wordt.

15:00 uur
Tijd voor het hoogtepunt van de dag!
U neemt plaats op de plek van de handelaar in de authentieke veilingbanken. U voelt de spanning als de veilingmeester de groenten aanprijst en u de veilingklok stopt en de prijs bepaalt!

Bijzonderheden:
Het museum zelf bepaalt hoe de volgorde van de activiteiten plaats zal vinden dus het kan ook zijn dat u eerst gaat varen en daarna de rondleiding heeft; wij geven uiteraard wel onze voorkeur door en alle onderdelen zitten in het programma!

16.00 uur
Vertrek huiswaarts. Indien gewenst, kunt u de dag afsluiten met een lekker diner of buffet; in dat geval bent u ook ca. 2 uur later thuis. Prijzen en suggesties op aanvraag.

17:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
45 – 60 personen € 76,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.
Mensen met een geldige Museumjaarkaart krijgen op vertoon van de kaart een korting van ca. € 5,00 p.p. die wij met u verrekenen op de eindnota.

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
* 2 x koffie of thee met Appelgebak
* entree en rondleiding Museum Broeker Veiling
* lekkere lunch met soep en kroket als beschreven
* rondvaart Rijk der Duizend Eilanden
* uitleg veilinglokaal
* verzorging van de chauffeur