Volendam & Amsterdam

09:00 uur
Onze chauffeur staat voor en uw gasten hebben de tijd om in te stappen. Aansluitend vertrekt u per luxe touringcar met airco en toilet richting Volendam.

10:30 uur
Ontvangst met koffie en gebak op een sfeervolle locatie in Volendam.

11:15 uur
Tijd om even rond te kijken in het gezellige en bedrijvige Volendam. Indien gewenst kunt u met z’n allen op de foto en………………………. natuurlijk in Volendammer klederdracht, succes verzekerd! Na een half uurtje zijn de foto’s klaar en wij zorgen ervoor dat er voor iedereen een afdruk is tijdens de lunch. Kosten vanaf ca. € 7,50 p.p. Na de fotosessie heeft u dan ook nog vrije tijd om de gezellige sfeer van dit unieke ‘vissersdorp’ op te snuiven!

Een ander leuk programma is onze Sterrenspeurtocht door Volendam! Op de beroemde ‘daik’ wordt u verdeeld in teams van 5 a 6 personen. Na de speluitleg gaat u op stap door het sfeervolle Volendam, op zoek naar de huizen van Bekende Nederlanders! Onderweg komt u op speelse wijze ook alles te weten over de geschiedenis van het vissersdorp, de bakermat van de beroemde Palingpop. U speurt verder naar de huizen van onder andere Jan Smit en zus Monique.  Jan Dulles van de 3J’s heeft het mooiste uitzicht en Nick’s huis is véééél groter dan dat van Simon! Ondertussen voert u originele opdrachten uit en moet u foto’s maken (mobieltjes mee!). Bijkomen doet u in de haven met een lekker visje of een foto in Volendammer kostuum! (niet bij de prijs inbegrepen!). Het team dat terugkomt met de juiste antwoorden & foto’s krijgt een leuk aandenken. Denkt u eraan de huizen van een flinke afstand te fotograferen? Voor of na de speurtocht kunt u naar het Palingsoundmuseum of wat dacht u van de winkel van Jan Smit? Kosten ca. € 22,= p.p. / duur ca. 2,5 uur.

Wilt u wat minder actief bezig zijn dan kunt u kiezen voor de Volendam Experience; de meest leuke manier om een dagje Volendam te doen! Je begint met een presentatie en rondleiding door Jan Smit zelf (virtueel!). Dit is een leuke en eigentijdse presentatie van de Volendammer cultuur. Hoe komt het dat Volendammers zo succesvol zijn in muziek, sport en ondernemen? Het antwoord op die vraag krijgt de groep op een zeer interactieve en humoristische manier…. echt leuk gedaan!

Vanuit de Skybox en de Experience is er uitzicht op het veld in het stadion van FC Volendam waar de selectie iedere dag traint. Hele goeie kans dus dat je de échte Jan Smit ook nog tegen komt want hij zit in het dagelijks bestuur van de voetbalclub en anders  kun je altijd nog even op zijn eigen stadionstoel zitten! De groepen krijgen altijd een eigen rondleider mee, bijna allemaal gepensioneerde Volendammers die prachtige verhalen kunnen vertellen! Kosten ca. € 4,50 p.p.

Ook een bezoek aan het Volendams Museum is zeer de moeite waard! Kosten ca. € 3,50 p.p.

12:45 uur
Bij de gezellige kaasboerderij/klompenmakerij, net buiten het dorp, staat een lekkere lunch voor u klaar: kroket, diverse soorten brood, diverse soorten kaas, salades, makreel, zoetbeleg en een kopje koffie, melk, thee of jus d ‘orange. Na de lunch is er nog een leuke rondleiding door de kaas- en klompenmakerij! (gratis) Ook kunnen wij hier verschillende workshops voor u reserveren, zoals zelf boerenkaas maken of zelf klompen maken! Kosten ca. € 25,= p.p. / duur ca. 2 uur.

14:30 uur
Vertrek naar Amsterdam.

15:30 uur
Tijd voor een leuke rondvaart door de bekende Amsterdamse grachten! Mocht u liever iets anders doen dan kun je bijvoorbeeld ook een bezoek aan de diamantair brengen; entree en rondleiding zijn gratis en men krijgt daar ook nog een consumptie aangeboden (zelfbediening). Ook kun je kiezen voor vrije tijd in Amsterdam of uit 1 van de suggesties die u kunt vinden bij ons arrangement veelzijdig Amsterdam, elders op deze site! Bijvoorbeeld een bezoek aan Madame Tussauds wassenbeeldenmuseum, een rondleiding bij de Johan Cruyff Arena,een puzzeltocht, een bezoek aan de Heineken Experience, een bezoek aan de diamantair, een wandeling met de verhalenverteller of een leuke fietstochtenz.  Mocht de rondvaart vervallen krijgt u een korting van ca. € 7,50 p.p.

16:45 uur
Vertrek richting uw dineradres.

17:30 uur
Op een gezellige locatie in het historische Haarzuilens staat een goed verzorgd diner voor u klaar dat er als volgt uit kan zien:
Soep van de dag
* Wienerschnitzel, diverse verse groenten,  frites, gemengde salade & appelcompote
* Vanille-ijs met slagroom
Uiteraard is een ander menu, een bbq of een buffet ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

20:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma. 

Foto’s 8 & 9 © Merlin Entertainment
Foto 10 © Twycer/Heineken Experience

Prijsindicatie:

35 -44 personen € 75,00 per persoon
45- 62 personen € 72,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:

* vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
* 2 kopjes koffie of thee met gebak
* bezoek aan Volendam
* lunch als beschreven incl. rondleiding kaasboerderij
* rondvaart
* drie gangen diner (excl. drankjes)
* verzorging van de chauffeur