Volkswagen Emden & Koninklijke Hooghoudt

Let op: Er kunnen per dagdeel maximaal 30 personen aan een rondleiding deelnemen; dus maximaal 60 personen per dag.

07:30 uur     
Vertrek van onze luxe touringcar voorzien van bar, dvd, airco en toilet. Indien gewenst, zorgen wij voor een goed gevulde bar en/of een lekker ontbijtpakket aan boord!
Omdat wij ons uiterlijk 09.45 uur moeten melden in Emden raden wij u aan op tijd te vertrekken. Eventueel is het ook mogelijk om ’s middags een bezoek aan VW Emden te brengen; het programma wordt dan omgedraaid of u vertrekt later!

09:45 uur  
U meldt zich aan bij de bezoekersdienst en om 10 uur begint de ‘Compact Tour’ die u gedurende 2 uur meeneemt in de wereld van VW!

Volkswagen Emden
Volkswagen in Emden is de grootste industriële werkgever ten westen van Bremen en het noorden van het Ruhrgebied. De Volkswagen-fabriek in Emden heeft een totale oppervlakte van 4.100.000 vierkante meter, waarvan ongeveer 40 procent is bebouwd. Verder zijn er parkeerplaatsen voor de verzending van de voertuigen.

Volkswagen Emden volgt dezelfde strategie als de totale VW Groep en wil dan ook economisch en ecologisch toonaangevende zijn met milieuvriendelijke voertuigen, geproduceerd in een milieuvriendelijke productie, dit is het doel van de Emden Volkswagen-fabriek. Daarnaast is de hoge kwaliteit van het product de sleutel tot succes, want de kwaliteit genereert klanttevredenheid, waardoor men met lage kosten zeer concurrerend kan blijven.
In Emden worden de Volkswagen Passat Sedan, de Variant, de Passat Alltrack en de Arteon gemaakt. De tour zal in het Engels plaatsvinden/maximaal 30 gasten per tour!
Er zijn overigens diverse tours mogelijk en ook bezoeken inclusief workshops; wij informeren u graag over de mogelijkheden!

12:00 uur
Na de tour loopt u richting het Marktrestaurant waar wij voor uw gasten een 3 gangen lunchmenu hebben gereserveerd; men kan daarbij zelf een keuze maken tussen de diverse voor-, hoofd- en nagerechten. Tevens is 1 drankje inbegrepen.

13:15 uur
Vertrek van de bus richting Nederland voor het middagprogramma. Uiteraard kunt u ook in Duitsland blijven en een bezoek aan bijvoorbeeld de Meyer Werf, De Emssperre (stormvloedkering), de Apfelkornbranderij, een Bierbrouwerij etc. brengen; wij werken het graag voor u uit! Wilt u iets actiefs doen dan kunnen wij dit programma ook combineren met bijvoorbeeld een solextocht, DAF speurtocht etc. Vraag ons naar de mogelijkheden!

14:30 uur
Tijd voor een boeiende rondleiding bij Koninklijke Hooghoudt! Na de ontvangst met een heerlijk drankje (kan ook zonder alcohol) krijgt u een leuke uitleg waarna u de fabriek in gaat!

Tijdens deze rondleiding leer je Hooghoudt van binnen kennen. Letterlijk. Je ontdekt bijvoorbeeld de pronkstukken uit de afgelopen 125 jaar en welke mijlpalen er zijn geweest. In de distilleerderij ervaar je hoe men aan de diverse smaken komt; lageren, distilleren, huwen en extraheren; je beleeft het allemaal mee!
Natuurlijk sluit je dit arrangement af met een maximale proefervaring: een paar van de bekende jenevers maar genieten van een echte Hooghoudt-limonade mag en kan natuurlijk ook! De liefhebbers kunnen vrijblijvend nog een kijkje nemen in de mooie winkel waar de Hooghoudt dranken u voor een gunstige prijs worden aangeboden (geheel vrijblijvend).

TIP:
Wij kunnen hier ook een Cocktail Experience voor u regelen! U doet dan eerst de tour en dan mag je een eigen favoriete cocktail ontwerpen!
Eerst maken we de Hooghoudt-tour en daarna mag ga je zelf aan de slag. Betovergrootmoeder Grietje begon er in 1888 mee, met het proeven en mixen en uitproberen wat nou de beste smaak oplevert. En jij kunt het vandaag de dag zelf ook doen. Maak je eigen favoriete cocktail. De perfecte mix met de juiste ingrediënten. Wat kies je? Jonge jenever met vlierbloesemtonic en munt en limoen? Of liever bruine jenever met gingerale en gember. Er zijn honderden mixen mogelijk. Geef er een naam aan en klaar ben je. Tijgerhaai. Groningse hot shot. Tymen’s Tornado. Wie weet, wordt jouw mix straks wel een hit.
Duur: 2 tot 2,5 uur/Aantal personen: maximaal 25 /Toeslag bovenop de rondleiding ca. € 12,50 euro per persoon
Inclusief: Welkomstdrankje, rondleiding, mix jouw eigen cocktail

15:30 uur
Vertrek huiswaarts. Uiteraard is het mogelijk om nog wat langer in Groningen te blijven (rondvaart/stadswandeling/vrije tijd/fietsen met gidsen etc.) of een diner of buffet op de terugweg te gebruiken; wij werken het graag voor u uit.

17:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
25 – 30 personen € 82,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag. Iedereen dient in het bezit te zijn van een geldig reisdocument.

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per touringcar met airco & toilet
* entree en rondleiding VW Emden (2 uur)
* 3 gangen lunch inclusief 1 drankje
* 2 koffie/thee of fris met gebak
* entree en rondleiding Koninklijke Hooghoudt incl. 2 drankjes
* Duitse belastingen
* verzorging van de chauffeur

*Foto 2,4,6 +7 : Besucherdienst Volkswagen Aktiengesellschaft