Wat DAGJE van Historisch Delft?

09:15 uur
Onze luxe touringcar, voorzien van airco en toilet, staat voor en uw gasten hebben de tijd om in te stappen. Aansluitend vertrekt u richting Delft.

11:00 uur
In Delft aangekomen wordt u ontvangen met 2 kopjes koffie of thee en vers gebak!

11:30 uur
Na een korte uitleg is het tijd om de stad nader te verkennen middels de leuke Foto-puzzeltocht; In groepjes wandelt u in anderhalf uur langs de mooiste bezienswaardigheden van Delft. U krijgt een route en een boekje mee, hierin vindt u ludieke vragen en mooie foto’s van de prachtige historische binnenstad waar u doorheen loopt. Aan de hand van de foto’s kunt u de fotopuzzeltocht oplossen. Aan het einde van de tocht krijgt iedere deelnemer een leuk klein aandenken. Aanbevolen groepsgrootte 4 tot 6 personen.

Eventueel is het ook mogelijk om deze tocht per step te doen; in dat geval betaalt u een toeslag van ca. € 6,50 p.p.
Tijdens deze hilarische en leerzame puzzeltocht op de step ontdekt u in anderhalf uur de vele gezichten van Delft. De knalgele kickbikes zijn een ideaal vervoermiddel om de autoluwe binnenstad van Delft te ontdekken. U krijgt een boekje mee met een route en leuke en verrassende vragen over de bezienswaardigheden die u tegenkomt tijdens de tocht. Bij inlevering van de juiste oplossing krijg u als prijs een klein Delftsblauw- geschenkje.

13:00 uur
Er staat een goed verzorgd lunchbuffet voor u klaar: soep, kroket, diverse soorten brood, diverse soorten vleeswaren en kaas, 2 kopjes koffie, thee of melk.

14:30 uur
U bent aangekomen bij de boot (ca. 5-10 minuten lopen) en maakt een leuke rondvaart door het historische hart van de stad; de tocht duurt ca. 45 minuten en uiteraard vertelt de schipper u onderweg het een en ander over de stad.

15:15 uur
Na de rondvaart heeft u vrije tijd om te shoppen, cultuur te snuiven, een terrasje te pikken etc. Natuurlijk is het ook mogelijk dat wij nog iets voor u organiseren of dat u bijvoorbeeld iets anders wilt dan de rondvaart. Onderstaand een kleine opsomming en wij passen het programma graag voor u aan!

*ROYAL DELFT EXPERIENCE IN DE KONINKLIJKE PORCELEYNE FLES 
Hier laten de schilders zien hoe men het aardewerk beschildert en in de fabriek zie je hoe alles wordt gebakken en afgewerkt. Sinds 2012 is er ook een geweldige experience, met beeld, geluid en animatie. In de rondleiding kom je langs bijv. de kamer van Vermeer, de Koninklijke schatkamer over onze Oranjes en het bouw-keramiek in het gebouw zelf.
Duur ca. 1 uur/Entree ca. € 10,00 per persoon/Gids rondleiding ca. € 60,00 totaal

*MUSEUM PRINSENHOF DELFT
Ontdek verhalen over Willem van Oranje, Delfts Blauw, Delftse innovaties en kunst!

Gevestigd in het voormalig Sint Agathaklooster dat later werd omgedoopt tot Prinsenhof en waar Willem van Oranje op 10 juli 1584 door Balthasar Gerards werd vermoord. In het museum zijn de kogelgaten nog in de muur te zien! Museum Prinsenhof Delft laat je de Nederlandse geschiedenis beleven. Experimenteren en innoveren was vroeger al belangrijk in Delft. Delftse kunstenaars en wetenschappers hebben door de eeuwen heen een vooraanstaande positie ingenomen en hiermee bijgedragen aan de ontwikkeling van Nederland.

In Museum Prinsenhof Delft maak je kennis met beroemde Delftenaren als Johannes Vermeer, Michiel van Mierevelt, Antoni van Leeuwenhoek en Hugo de Groot. Bestudeer zelf hoe handel, techniek, kunst en wetenschap door de eeuwen heen voor welvaart hebben gezorgd en hierdoor Nederland en de wereld hebben veranderd. Ook ontdek je het ontstaan en de  geheimen van het succes van het wereldberoemde Delfts Blauw. Het porselein werd ontwikkeld in een poging het wereldberoemde Chinese blauw/witte porselein na te maken. In Delft kreeg het ‘namaakporselein’ een eigen status en werd het wereldwijd bekend.

*HET VERMEERCENTRUM DELFT
Ervaar het leven, het werk en Delft, de stad van de 17de-eeuwse meester van het licht: Johannes Vermeer (1632-1675). Bekijk de werken van Johannes Vermeer. Hier hangen reproducties van al zijn schilderijen op ware grootte bijeen. Een oeuvre van 37 schilderijen waarin Vermeer een geheel eigen wereld creëerde. De gratis audiotour biedt extra informatie over verschillende schilderijen. 

Ga rustig zitten de prachtige film die je het 17de eeuwse Delft laat zien met alle belangrijke historische gebeurtenissen. Wil je zelf achter informatie aan, bedien dan de ‘multitouch-tafel’; deze geeft je een blik in het persoonlijke leven van de schilder Johannes Vermeer, zijn familie en vrienden, belangrijke locaties en het St. Lucas gilde. Door middel van het bedienen van deze tafel krijg je naast informatie ook oude tekeningen, foto’s, kaarten en schilderijen te zien.

Het Atelier is gewijd aan de werkwijze van Vermeer. Ontdek in het lichtatelier hoe Vermeer het licht naar zijn hand zette. Experimenteer met de camera obscura en speel net als Vermeer met kleur, doorkijkjes en perspectief. Stap letterlijk in een schilderij van Vermeer en ontdek hoe in zijn tijd verf werd gemaakt.

Leer de symbolen in Vermeers schilderijen herkennen. Veel doeken van Vermeer gaan over de liefde. De ene keer is dat overduidelijk, de andere keer verwijst hij er onopvallend naar door bepaalde voorwerpen of details te schilderen. Zijn tijdgenoten kenden de betekenissen van deze symbolen, maar vandaag de dag weet niet elke toeschouwer waar deze voor staan.

In samenwerking met Archeologie Delft e.o. is in het Vermeer Centrum Delft de tentoonstelling ‘Vermeers Erfgoed’ gecreëerd. De gepresenteerde resultaten van de opgravingen bieden een unieke invalshoek op het leven en werk van Johannes Vermeer. Een aantal van de 17de-eeuwse objecten kun je terugvinden op de schilderijen van Johannes Vermeer.
Kosten entree ca. € 9,00 per persoon voor groepen/rondleiding ca. € 50,00 per gids voor 1 uur/20 personen. U kunt ook kiezen voor een korte inleiding door een gids; dit kost eenmalig ca. € 25,00. Komt u met een groep dan is de Museumjaarkaart niet geldig.

* STADSWANDELING DELFT MET DESKUNDIGE GIDSEN
Maak al wandelend kennis met historisch Delft: oude panden, prachtige gevels, boomrijke grachten, pittoreske bruggetjes en een indrukwekkend marktplein.
Ga mee terug naar de tijd van Vermeer en Willem van Oranje maar beleef ook levendig en gezellig Delft: zwerf mee door de kleine straatjes, langs winkeltjes en
vrolijke terrassen. De enthousiaste en ervaren stadsgidsen kunnen u begeleiden bij uw ontdekkingstocht door Delft. Een stadswandeling kan ideaal gecombineerd worden met een bezoek aan de Nieuwe en/of Oude Kerk of museum Het Prinsenhof. Duur wandeling ca. 1,5 uur/Kosten ca. € 6,50 per persoon afhankelijk van het aantal deelnemers. Er mogen maximaal 25 personen per gids mee.

* BEZOEK EN RONDLEIDING OUDE EN NIEUWE KERK DELFT
Een bezoek aan onze prachtige kerken zult u niet snel vergeten. Honderden jaren geschiedenis komen aan u voorbij. U kunt de kerk bezichtigen en daarbij de brochure gebruiken; dan betaalt u alleen de entree of u kunt een rondleiding reserveren. Entreekaartje voor beide kerken ca. € 8,00 p.p. (incl. Toren ca.  € 10,00 p.p.). Kosten rondleiding per gids per kerk ca.
€ 60,00 per uur /max. 20 personen per gids

Delft en het Nederlandse Koninklijk Huis zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Sinds Willem van Oranje worden bijna alle leden daarvan bijgezet in de koninklijke grafkelders in de Nieuwe Kerk. In 2002 en 2004 nog, vonden drie leden van de Koninklijke Familie hier hun laatste rustplaats. Gerekend vanaf Willem van Oranje kent Nederland één van de oudste koninklijke families ter wereld. De Nederlandse monarchie werd echter pas officieel van kracht in 1813, met de inhuldiging van koning Willem I.
Koninklijke allure Het was slechts toevallig dat Willem van Oranje in Delft werd begraven. Zijn voorouders lagen immers in de Grote Kerk van Breda, maar die stad was ten tijde van zijn overlijden in handen van de Spanjaarden. Zodoende werd de ‘Vader des Vaderlands’ in de Nieuwe Kerk begraven. Zijn bijzonder fraaie grafmonument geeft de kerk nog steeds koninklijke allure.

* ESCAPE THE CITY
Lukt het jullie om te ontsnappen uit Delft met dit uitdagende interactieve spel? Met een kaart waarbij de stad opgedeeld is in vakken, is het aan jullie de opdracht om de aan de hand van foto’s en de kaart de puzzel op te lossen. Hebben jullie een locatie gevonden, dan stuur je een groep-selfie naar de instructeur, is het juist, dan kan je door, is het fout, dan moeten jullie de andere kant op.
Duur ca. 1,5 uur/Kosten per 6 personen ca. € 12,50 per persoon.

* VAARPUZZELTOCHT
In prachtige fluisterbootjes bevaar je de Delftse wateren. Aan de hand van ludieke vragen en verrassende oplossingen puzzel je kriskras d oor de vele grachtjes en onder de ontelbare bruggen door die de historische binnenstad telt. De grachtenpuzzeltocht kan worden uitgebreid met een picknick- of borrelmand aan boord of verrassende workshops en activiteiten op sfeervolle locaties langs de route. Duur ca. 1,5 uur/Kosten ca. € 14,00 per persoon.  

16:30 uur
Vertrek richting uw diner locatie.

18:00 uur
Op een mooie locatie staat een uitstekend internationaal 3 gangen live cooking buffet voor u klaar! Er staat van alles voor u klaar en wilt u liever zelf iets kiezen dan maakt de kok dat ter plaatse in de wok of op de plaat voor u klaar! Tevens zijn gedurende 2 uur alle drankjes Hollandse Bar inbegrepen, dus ook bier en wijn! U zit hier met uw gezelschap bij elkaar maar niet in een aparte ruimte.

20:45 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
45 – 54 personen € 107,50 per persoon
55 – 62 personen € 105,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar met airco & toilet
* 2 kopjes koffie of thee met gebak
* fotopuzzeltocht
* lunchbuffet met soep, kroket en drankjes als beschreven
* rondvaart Delft
* vrije tijd Delft
* live cooking buffet inclusief drankjes als beschreven gedurende 2 uur
* verzorging van de chauffeur