Winter in Elburg 2024

Op 13 & 14 december 2024 

10:30 uur
Vertrek vanaf uw opstapplaats; onze chauffeur brengt u via een mooie route naar de Veluwe.

11:30 uur
In een monumentale Museum Boerderij net buiten de stad, wordt u ontvangen met koffie of thee en krentenwegge en krijgt u een mooie diapresentatie met uitleg die wordt gegeven in de sfeervolle ontvangstruimte waar u aansluitend ook de klederdracht-voorstelling kunt bewonderen.

Aansluitend kunt u zelf rondkijken in de boerderij en de bijgebouwen en op die manier terug gaan in de tijd! Op de deel vindt u een steeds wisselende expositie en in de heerdt kunt u zien hoe men vroeger leefde; dit deel is authentiek ingericht  met o.a. een volledig ingerichte pronkkamer, keuken, zijkamer (waar opa en oma woonden) en een kelder. Verder heb je buiten nog de hooiberg, de wagenschuur en de bijenstal. 

13:00 uur
In Elburg staat een luxe lunchbuffet voor u klaar: Groentesoep, Kwekkeboom kroket, diverse soorten luxebrood en bolletjes, luxe vruchten-roombroodjes, kaasbeleg, diverse vleesbeleg, zoetwaren, roomboter en onbeperkt thee, koffie en (karne)melk. U kunt het buffet eventueel uitbreiden met een huzaren- & vissalade a ca. € 4,50 p.p. Uiteraard is een warme 3 gangen lunch ook mogelijk; toeslag ca. € 5,00 p.p.

Na de lunch heeft u ruim de tijd om te genieten van de geweldige sfeer die op vrijdag (vanaf 16 uur) en zaterdag (vanaf 12.00 uur) heerst in de sfeervolle binnenstad!

Winter in de Vesting is een sfeervol winterevenement in de vestingstad Elburg in de tijdgeest van het jaar 1900. De mooie oude stad dient als prachtig decor en wanneer u door de straten en stegen loopt is er overal wel iets te zien of te beleven. Het evenement wordt gemaakt door de bewoners en veel van hen zijn verkleed in de stijl van 1900. Sommige in prachtige jurken en de ander als arme sloeber. Er is veel vertier zoals muziek, dans en theater. Ook aan de innerlijke mens wordt gedacht. Bij één van de vele vuurkorven kunt u zich opwarmen met een glühwein, chocolademelk of één van de vele andere heerlijkheden. De markt heeft sfeervolle kramen met onder andere ook mooie brocante kramen en natuurlijk worden de kinderen niet vergeten; laat ze zweven in de nostalgische zweefmolen of een rondje rijden in een echte stoomtrein. De bewoners van Elburg nodigen u van harte uit om dit mee te beleven!
Entree is gratis maar een vrijwillige bijdrage bij de ingang van de stad, wordt zeer op prijs gesteld!
Meer informatie vindt u op: https://www.winterindevesting.nl/

Programma (Onder voorbehoud)
Op vrijdag is de officiële opening om 16.00 uur en kunt u terecht tot 21.00 uur. Op zaterdag kunt u terecht van 12.00 – 20.00 uur.

17:00 uur
Vertrek huiswaarts.  Dit kan ook eerder of later; wij kunnen zorgen voor een lekker diner en uiteraard kunt u Elburg ook combineren (in plaats van de Museumboerderij) met bijvoorbeeld een bezoek aan het winterse Openluchtmuseum of Pantropica (Orchideeën- & Vlindertuinen) dat ook geheel in kerstsfeer is; wij werken het graag voor u uit!

18:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
45 – 62 personen € 62,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag

Deze prijs is inclusief:
· vervoer per luxe touringcar airco & toilet
· kopje koffie/thee met krentewegge
. entree en presentatie Boerderijmuseum
. luxe lunchbuffet met kroket en drankjes als beschreven
. bezoek aan Elburg/Winter in de Vesting
· verzorging van de chauffeur