Winter in het Openluchtmuseum

11:00 uur
Vertrek vanaf uw opstapplaats. Onze chauffeur brengt u per luxe touringcar met airco, bar en toilet richting Arnhem.

12:00 uur
U bent inmiddels aangekomen op een mooie locatie in de bossen nabij Arnhem, waar u wordt ontvangen met een lekkere koffietafel: kroket of soep, wit en bruinbrood, zachte witte en bruine bolletjes, krentenbrood, kaas, twee soorten vleeswaren, diverse soorten zoetbeleg, dieetmargarine en echte boter & 2 kopjes koffie, thee, melk, karnemelk. Toeslag kroket en soep ca. € 3,00 p.p.

Indien gewenst kunt u ook kiezen voor een passende, winterse maaltijd! Geniet van een heerlijk stamppot buffet met onbeperkt 3 soorten stamppot (zuurkool, hutspot en boerenkool) met worst, speklapje, jus en diverse zuren en eindig deze maaltijd met ambachtelijk gemaakt kaneel ijs met een kletskop. Dit buffet kan ook aan tafel worden geserveerd. Kiest u voor deze warme lunch i.p.v. de broodmaaltijd dan betaalt u een toeslag van ca. € 5,00 p.p. en zijn er geen drankjes inbegrepen.

13:30 uur
Winter in Nederland!
Alleen al de gedachte doet ons verlangen naar ijsbloemen op de ramen en de gezelligheid rond de haard na een barre schaatstocht. Maar ach, die winters van vroeger… waar zijn ze gebleven? In het Openluchtmuseum natuurlijk! Zes weken lang – vanaf begin december – verandert het hart van het museumpark in een levendige wintervoorstelling. Het is al vroeg donker, maar op de ijsbaan klinkt muziek en in de warm verlichte huizen geniet u met volle teugen van de gezellige wintersfeer die we nog kennen uit de verhalen van opa en oma. Het entree plein is omgetoverd tot een uitgestrekte ijsvlakte. U bindt de ijzers onder, die u gratis kunt lenen, en schaatst een mooie pirouette op de nostalgische ijsbaan compleet met ‘koek en sopie’!

U heeft voldoenden tijd om alles op uw gemak te bekijken! Indien gewenst kunnen de rondleiders u meenemen voor een winterse tocht door het museum die ca. 1,5 uur duurt. U komt onderweg van alles te weten over het leven in de winters van vroeger, dat romantisch maar ook bikkelhard kon zijn. Kosten voor een rondleiding zijn ca. € 65,00 per gids/20 personen.

Maar er is nog veel meer te doen! In de stal uit Kadoelen luistert u naar een spannend winterverhaal. Maar vraag het eens na bij de kolenboer of de meid! Misschien steekt de vork toch anders in de steel… De boerin uit het Betuwse Varik is druk met het middageten maar ze heeft altijd tijd voor een praatje. De geur die opstijgt van het kolenfornuis brengt uw herinneringen tot leven en misschien kunt u even helpen met piepers jassen? Er is in de winter weliswaar een beperkte openstellin van de huisjes maar u kunt genoeg zien om de middag door te brengen! Verder rijden er in het museum historische trams waar u onbeperkt gebruik van kunt maken!

17:00 uur
Het park sluit en u loopt weer terug naar de bus parkeerplaats; aansluitend vertrek huiswaarts. Uiteraard kunt u de dag ook afsluiten met het eerder genoemde stamppot-buffet  of een ander diner of buffet; prijzen en suggesties op aanvraag.

18:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
45 – 62 personen € 55,00 per persoon

Deze prijs is inclusief:
· vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
· heerlijke lunch met kroket en drankjes als beschreven
· entree Openluchtmuseum inclusief gebruik van de tram
· verzorging van de chauffeur

Foto’s 3 & 6 © Nederlands Openluchtmuseum