Winterse sferen in Magisch Maastricht

08:30 uur
Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u per luxe touringcar, met bar, airco en toilet naar Limburg. Onderweg is er voor iedereen een kopje koffie of thee en een lekkere grote gevulde koek van de bakker!

11:30 uur
Verwachte aankomst in Maastricht waar de chauffeur u in het centrum uit laat stappen en waar u vrije tijd heeft om te lunchen en te genieten van de sfeervolle kerstmarkt en gezellige winkels! Op het Vrijthof staan houten kraampjes met lekkernijen als oliebollen en Glühwein. Ook de nieuwste trends op het gebied van kerstboomversieringen kunnen hier worden aangeschaft. Maar er is meer…! Op het Vrijthof kun je tijdens de kerstmarkt ook schaatsen op een ijsbaan van maar liefst 1000m2 en er staat een reuzenrad van 60 meter hoog!

Winter in Maastricht, dat is genieten op alle fronten. Adembenemend verlichte straten in de historische binnenstad verbinden de Maastrichtse pleinen. Maastricht fonkelt in de decembermaand! Naast lekker struinen langs de vele kraampjes op de kerstmarkt  nodigen ook de rijk gedecoreerde winkeletalages u uit voor eindeloos shopplezier. Natuurlijk is er ook genoeg cultureels te bewonderen, waaronder de Sint Servaasbasiliek of het Bonnefantenmuseum!

* Kerstmarkt Maastricht
Verspreid tussen al het wintervertier en de prachtige winterdecoraties staan de oergezellige chalets van de kerstmarkt. Meer dan 80 deelnemers staan voor u klaar met de meest uiteenlopende producten; van heerlijke, typische wintergerechten en streekproducten tot mooie geschenkartikelen en oude ambachten. De entree voor deze markt is gratis.

Kom heerlijk kerstshoppen in * Magic Christmas World, een hele winkel vol met hebbedingetjes om een heerlijke kerst te vieren. Daarnaast vindt u hier de gewilde souvenirs van Magisch Maastricht op het Vrijthof.

Ook dit jaar is Maastricht weer gastheer voor de enige echte Kerstman. Het *Huis van de Kerstman neemt weer een centrale rol in bij Magisch Maastricht op het Vrijthof. Vanaf 7 december wonen en werken de Kerstman en zijn elfjes in hun eigen huis op het Vrijthof. De bouwstijl is identiek aan die van zijn ‘Home of Santa Claus’ in Rovaniemi in Finland, gemaakt met echt Fins hout. Natuurlijk mag je ook met de Kerstman op de foto! Tickets kosten ca. € 2,50 p.p. voor volwassenen

* Het Reuzenrad Als je de stad binnen komt rijden, zie je deze ‘reus van Maastricht’ al van veraf, schitterend verlicht in de kleuren van de stad. Maak een tochtje met je gezin, je geliefde of vrienden in dit 45 meter hoge rad en zie hoe magisch de rest stad verlicht is. Tickets kosten ca. € 6,00 voor volwassenen

* Dickens Village Een apart, sfeervol dorpje op het plein met typische (streek)producten en ambachten en vooral de echte kerstsfeer! Kijk mee bij de tingieter of smid of maak je eigen kaars bij de kaarsenmaker! En zoek daarna een knus plekje op de boomstammen bij de originele Glühweinbar; gratis entree.

Vorig jaar was de grote bal met duizenden lichtjes dé selfie hotspot van de stad en misschien wel van het land. Loop door de bal en beleef Magisch Maastricht! De bal staat prominent op de hoek van het Vrijthof en het winkelgebied. Winter in Maastricht is genieten op alle fronten!

16:00 uur
Vertrek richting uw dineradres.

17:45 uur
Om het winterse gevoel vast te houden staat er op een gezellige locatie nabij Hoenderloo een heerlijk stamppottenbuffet met 3 soorten stamppot (zuurkool, hutspot en boerenkool) uitgebakken spekjes, worst, jus en diverse zuren voor u klaar! Natuurlijk ontbreekt het dessert niet en is er voor iedereen een lekker dessert: ambachtelijk gemaakt kaneelijs met een kletskop. Het spreekt voor zich dat u ook kunt kiezen voor een drie gangen diner, bijvoorbeeld: tomatensoep – schnitzel met een champignon roomsaus,  diverse soorten groente, aardappelgarnituur en sla – ambachtelijk vanille roomijs, bavaroise en vruchten met slagroom. Kiest u hiervoor dan betaalt u een toeslag van ca. € 4,= p.p. Zonder diner krijgt u een korting van ca. € 17,50 p.p. en bent u ca. 2 uur eerder thuis!

19:45 uur
Vertrek huiswaarts.

20:45 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Foto 1 & 6: Maastricht Marketing/© Focus 22
Foto 2 & 5 : Maastricht Marketing / © Sarah Leonora
Foto 4 & 7: Maastricht Marketing © eighty8thing

Prijsindicatie:
60 –  75 personen € 52,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:
· vervoer per luxe touringcar met airco & toilet
· kopje koffie/thee & verse gevulde koek van de bakker
. bezoek aan Maastricht
· stamppot-buffet als beschreven (excl. drankjes)
· verzorging van de chauffeur