Yakultfabriek & de Tingieterij

09:15 uur
Onze chauffeur staat voor met een luxe touringcar in de regio. Uw gasten hebben de tijd om in te stappen en aansluitend vertrekt u richting de Tingieterij.

10:30 uur
Bij de tingieterij aangekomen wordt u hartelijk ontvangen met 2 kopjes koffie of thee en cake. (Toeslag voor heerlijk vers gebak van de bakker gebak in plaats van cake is ca. € 2,00 p.p.)

In dit ambachtelijke familiebedrijf heerst een gezellige sfeer en krijgt u op een duidelijke manier te zien hoe tin gieten in zijn werk gaat en tijdens een demonstratie wordt het hele productieproces doorlopen. Het is uiteraard allemaal handwerk en vooral de nabewerking is een zeer geduldig en precies werkje. In de hal is een eenvoudig maar gezellig terras ingericht waar de introductie en het koffie drinken zal plaatsvinden. Na de uitleg en demonstraties is er nog gelegenheid om het winkeltje te bezoeken. Bij vertrek is er voor iedereen een leuk aandenken voor thuis!

12:15 uur
Vertrek richting uw lunchlocatie in de buurt van Almere.

13:00 uur
Op een sfeervolle locatie staat een heerlijk uitgebreid en luxe lunchbuffet voor u klaar! Dit buffet kunt u alleen reserveren op iedere werkdag m.u.v. de schoolvakanties en feestdagen. Op overige dagen kunnen wij u uiteraard een andere lunch aanbieden!

U begint met een heerlijke soep, waarna u vervolgens gebruik kunt maken een ruim opgezet buffet. Op het buffet staan diverse luxe vleeswaren, verschillende kaassoorten, zoet beleg en huisgemaakte verse salades. Daarnaast worden er iedere dag zes wisselende warme gerechten gepresenteerd, zoals: ragout, eiergerechten, saté, kroketjes, gehaktballetjes, poffertjes of flensjes. Dit alles wordt geserveerd met een assortiment van diverse broodsoorten en zoete lekkernijen. Ook is er keuze uit verschillende soorten fruit. Tijdens de lunch kunt u onbeperkt gebruik maken van koffie, thee, melk, karnemelk en jus d’orange.

Wilt u liever een eenvoudiger lunch in de vorm van een koffietafel dus diverse soorten brood en bolletjes, diverse vleeswaren, kaas, jam, boter en 2 x koffie of thee dan krijgt u een korting van ca.
€ 3,50 p.p.

15:00 uur
U brengt een bezoek aan de Yakult fabrieken waar u gedurende ca. 1,5 uur een boeiende rondleiding krijgt en deze is nog gratis ook!

In 1935 bracht de wetenschapper dr. Minoru Shirota de eerste flesjes Yakult in Japan op de markt. In 1994 werd Yakult voor het eerst in Europa geproduceerd, in Almere. Sinds die tijd staat hier de productielocatie voor de hele Europese markt. Het bijzondere is dat je deze fabriek zelf kunt bezoeken! U bent van harte welkom voor een rondleiding en koffie en thee is inbegrepen!

U krijgt hier een interessante beeldpresentatie en uitleg door gastvrouwen in de ontvangstruimte en natuurlijk is er ook een proeverij inbegrepen.  Daarna volgt de rondleiding door de fabriek die veilig en overzichtelijk is.  Je ziet de flesjes gemaakt worden, voorbijvliegen, het vullen, het verpakken, het laboratorium, de bewegende robotarmen etc.
Kortom, uniek om een keer in het echt te zien en…………………..Na afloop is er voor iedereen ook nog een leuke én gratis goodiebag!

Wilt u deze dagtocht anders invullen, bijvoorbeeld in combinatie met een bezoek aan Bataviastad, de Bataviawerf, Aviodrome, een leuke rondvaart, een bezoek aan Elburg etc. dan kan dat uiteraard; wij maken graag een programma op maat voor u!

16:30 uur
Vertrek huiswaarts.

17:45 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.
Uiteraard kunt u de dag ook afsluiten met een diner of een dinerbuffet; u kunt een 3 gangen menu reserveren vanaf ca. € 16,00 per persoon. U bent dan ook ca. 2 uur later thuis. Per extra uur bushuur moet u op ca. € 50,00 rekenen.

PRIJSINDICATIE:

35 – 44 personen € 52,50 per persoon
45 – 62 personen € 49,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:

* vervoer per luxe touringcar
* 2 kopjes koffie of thee met cake
* entree en demonstratie tingieterij
* klein aandenken
* luxe koud- en warm lunchbuffet incl. drankjes als beschreven
* entree en Rondleiding Yakult fabrieken incl.
* koffie/thee en goodiebag
* verzorging van de chauffeur