Zandsculpturenfestijn & Beeld en Geluid

08:45 uur
Onze chauffeur staat voor met een luxe touringcar voorzien van airco en toilet en brengt u aansluitend richting Hilversum.

10:00 uur
In Hilversum aangekomen wordt u bij Beeld & Geluid in het Atrium ontvangen met een kopje koffie of thee en een tv gebakje (soort petit four)! Na de koffie is het tijd voor het ‘nostalgie-arrangement’ dat helemaal draait om entertainment op de Nederlandse TV!

TELEVISIE-ENTERTAINMENT
Het Nostalgie – arrangement over televisie-entertainment is een feestelijk programma, bomvol topamusement uit de Nederlandse televisiegeschiedenis. Werp ook een blik op een aantal bijzondere museale objecten uit de depots van Beeld en Geluid. Twee uurtjes vol nostalgie, oude bekenden en onvergetelijke hoogtepunten!

Na de ontvangst start het interactieve filmprogramma waar u samen herinneringen ophaalt aan de leukste televisiemomenten van de afgelopen 65 jaar. Geniet onder andere van Swiebertje, de liedjes uit Ja Zuster Nee Zuster, André van Duin, Zeg ‘ns Aaa, de cavia-race uit de Wie-Kent-Kwis en de lopende band van Mies Bouwman. Vervolgens biedt uw gastvrouw/heer de unieke gelegenheid om een aantal bijzondere museale objecten uit de depots van Beeld en Geluid te bekijken. Zo ziet u onder meer de clownsschoenen van Pipo de Clown, poppen uit de Fabeltjeskrant en de bijzondere afstandsbediening waarmee koningin Beatrix Beeld en Geluid in 2006 opende.

BIJZONDERHEDEN:
U komt niet IN de Beeld & Geluid Experience
. Na afloop kan men vrijblijvend een kijkje nemen in de museumwinkel. De museumjaarkaart is bij dit arrangement helaas NIET geldig! Uw gezelschap wordt ontvangen in 1 van de zalen; deze zijn per trap en per lift bereikbaar maar het kan zijn dat men in de zaal wel trap moet lopen (Theaterzaal). Er is ook een zaal zonder trapjes beschikbaar; wij kijken graag naar de mogelijkheden.

13:15 uur
Bij de Beeldentuin aangekomen staat een lekkere lunch voor u klaar: kopje soep, 1 broodje (ham of kaas), 1 broodje kroket en 2 kopjes koffie/thee/melk of karnemelk. Uiteraard is een meer uitgebreide lunch ook mogelijk; suggesties op aanvraag.

14:15 uur
Zandsculpturenfestijn
Zandkunstenaars uit alle delen van de wereld creëren jaarlijks de meest schitterende zandsculpturen in Garderen op de Veluwe.

Woorden en verbeelding komen samen in schitterende zandsculpturen tijdens de nieuwe tentoonstelling van 2024 met het thema “BOEKEN”.
Loop door de bibliotheek van sculpturen waar verhalen zichtbaar worden van onder andere kinderboeken, literatuur en sprookjes. Of je nu een gepassioneerde lezer bent die zich verliest in romans, of eerder iemand die geniet van visuele kunst en verbeelding, deze tentoonstelling heeft voor elk type bezoeker iets bijzonders in petto.
Het grootste deel (ca. 2/3) van Zandsculpturen Garderen is overdekt !
Naast zandsculpturen is er een prachtige tuin aangelegd en zijn er vele unieke diorama’s die onze geschiedenis op een verrassende manier weten uit te beelden. De paden zijn verhard en breed genoeg voor een rolstoel of scootmobiel. Ook zijn er rolstoeltoiletten aanwezig op het terrein.

De Beeldentuin is de plaats om ideeën op te doen om uw huis en tuin te verfraaien. Er is een showtuin van ca. 3000 m2 en een mooi overdekt showroomdorp (1300 m2) waarbij u zich in een oud dorpscentrum waant. Wilt u nog een kopje koffie of thee met appelgebak gebruiken, dan kost dat ca. € 6,00 p.p.

16:30 uur
Vertrek huiswaarts. Het spreekt voor zich dat u de dag ook af kunt sluiten met een lekker diner of buffet; vraag ons naar de mogelijkheden!

17:45 uur
Verwachte thuiskomst; einde programma.

Prijsindicatie:
45 – 62 personen  € 65,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of voordeliger variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:

* vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
* 1 kopje koffie of thee met TV gebakje
* presentatie 65 jaar tv entertainment Beeld & Geluid
* lunch inclusief broodje kroket en 2 koffie, thee of melk als beschreven
* entree Zandsculpturenshow en Beeldentuin
* verzorging van de chauffeur

foto 1: © Studio Gemini/Beeld & Geluid afdeling marketing
foto 4 : © Daria Scagliola en Stijn Brakkee/Beeld & Geluid afdeling marketing