Zandsculpturenfestijn op de Veluwe

13:00 uur
Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u per luxe Touringcar via een leuke route richting Garderen. Onderweg zal de chauffeur u uiteraard het één en ander vertellen!

14:30 uur
U bent inmiddels gearriveerd in Garderen waar u wordt ontvangen met een kopje koffie of thee en appelgebak. Liever gesorteerd gebak? Dan betaalt u een toeslag van ca. € 1,75 per persoon en een 2e kopje koffie of thee kost ca. € 1,75 p.p. extra.

Na de koffie heeft iedereen de tijd om op eigen gelegenheid te gaan genieten van de prachtige zandsculpturen die ieder jaar weer een ander thema hebben. Dit jaar is het thema: BOEKEN!
Woorden en verbeelding komen samen in schitterende zandsculpturen tijdens deze nieuwe tentoonstelling; loop door de bibliotheek van sculpturen waar verhalen zichtbaar worden van onder andere kinderboeken, literatuur en sprookjes. Of je nu een gepassioneerde lezer bent die zich verliest in romans, of eerder iemand die geniet van visuele kunst en verbeelding, deze tentoonstelling heeft voor elk type bezoeker iets bijzonders in petto.

Het grootste deel (ca. 2/3) van Zandsculpturen Garderen is overdekt !

Naast zandsculpturen is er een prachtige tuin aangelegd en zijn er vele unieke diorama’s. De paden zijn verhard en breed genoeg voor een rolstoel of scootmobiel. Ook zijn er rolstoeltoiletten aanwezig op het terrein. Indien gewenst kan er ’s middags nog een kopje koffie of thee met appelgebak geserveerd worden maar men kan uiteraard ook op eigen gelegenheid iets gebruiken. Kosten kopje koffie met appelgebak ca. € 5,75 per persoon/2e kopje koffie of thee ca. € 1,75 p.p.

Het terrein van het Zandsculpturenfestijn wordt omringd door nostalgische kasteelmuren met verrassende decoraties en muurgraveringen.  De zandkunstwerken en de ambiance er omheen zijn een trekpleister voor binnen- en buitenlandse toeristen en zetten de Veluwe prachtig op de kaart! Een artistiek en geheel in stijl aangelegde monorail geeft jong en oud een schitterend uitzicht over de zandsculpturen en andere kunstuitingen én bovendien de unieke mogelijkheid, om vanuit het vogelperspectief te genieten en prachtige foto’s te maken! Na uw bezoek aan de zandsculpturen kunt u de Beeldentuin (3000m2) en het showroomdorp met allerlei kleine winkeltjes, nog bezichtigen!

Omdat een groot deel ook overdekt is, kunt u ook bij minder mooi weer nog volop genieten! Het terrein is rolstoel toegankelijk. Er zijn eventueel twee rolstoelen ter plaatse beschikbaar (op aanvraag).

17:30 uur
Onze chauffeur brengt u via een mooie route binnendoor naar uw dineradres.

18:30 uur
Op een gezellige locatie in hartje Elburg staat een uitstekend drie gangen diner voor u klaar dat er als volgt uit kan zien:
* groentesoep
* rollade met diverse groenten, salade, 
   pommes frites en, gebakken aardappelen
* kleine sorbet van vanille ijs met aardbeiensaus en slagroom

Uiteraard is het ook mogelijk om voor een uitstekend koud- en warm buffet te kiezen, bijvoorbeeld: vooraf een kopje groentesoep, salade van de dag, appel compote, rauwkostsalade, varkenshaas met roomsaus, cajun schotel, gebakken kibbeling, kippenboutjes, satéstokjes, gehaktballetjes, frites, gebakken aardappelen en stokbrood met kruidenboter. Het dessert bestaat uit een lekkere mini sorbet met slagroom Kiest u hiervoor in plaats van het 3 gangen menu schnitzel dan betaalt u een toeslag van ca. € 4,50 per persoon.

Kiest u voor het uitgebreide buffet in plaats van het 3 gangen menu schnitzel dan betaalt u een toeslag van ca. € 8,= per persoon en ziet het er als volgt uit: vooraf een kopje groente- of tomatensoep, huzarensalade, appelcompote, Griekse salade, tonijnsalade, varkenshaas met roomsaus, cajun schotel, gebakken kibbeling, zigeuner spiesjes, gehaktballetjes, satéstokjes, frites, gebakken aardappelen en stokbrood met kruidenboter. Het dessert bestaat uit een lekkere mini sorbet met slagroom

Liever zonder diner? Dan krijgt u een korting van ca. € 24,50 p.p. en bent u ca. 2 uur eerder thuis en uiteraard is een andere locatie ook mogelijk!

21:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:
45 – 62 personen € 69,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of variaties op bovenstaand programma mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

DEZE PRIJS IS INCLUSIEF:
* vervoer per luxe touringcar met airco & toilet
* leuke toertocht over de Veluwe
* kopje koffie of thee met appelgebak
* entree Zandsculpturenfestijn incl. Beeldentuin en winkels
* drie gangen diner als beschreven (excl. drankjes)
* verzorging van de chauffeur